Vecka 19,20: Floorwork, första publiken, genrep och premiär helg

Mitt i allt detta jobbande, resande och repande hann april bli maj och sommaren kom. 
 
Vecka 19:
Efter en inte lika sen hemkomst på söndagskvällen så var jag lite piggare denna måndag, så pass pigg att jag bestämde mig för att gå på daglig träning. Det var contemporary jazz denna vecka. Hon som höll i det har ett spännande rörelsemönster och är tydligen gammal rytmisk gymnast. (Ja jag var ju tvungen att researcha lite innan haha). Det lät i alla fall spännande så jag åkte in. Det var ett träningspass på riktigt och jag var halvt blåslagen efter. Det var mycket floorwork och bara ovana sätt att röra sig på men det var en kul klass. Jag gick dit och såg säkert galen ut men det är ju också så man lär sig. Jag gillar ändå contemporary jazz och skulle vilja bli bättre på det.
 
Tisdag till torsdag var jobb, jobb, jobb och på kvällarna kikade jag på semifinalerna i eurovision. Det är tyvärr ett svagt eurovision-år och det blir lite unken eftersmak på det hela iom. världsläget. Jag tycker det är fint att se de artister som tar en tydlig ställning, Eric Saade till exempel.
 
På fredagen var det dags att hoppa på tåget ner till Småland igen. Denna gång åkte jag ensam från Stockholm, jag skulle möta upp Julia i Värnamo istället då hon varit hemma hos sin familj i Lidköping. För mig rullade det på bra. Det var ersättningsbuss till från Alvesta till Värnamo, en buss som var aningen svår att hitta på stationen men när jag väl hittat rätt gick allt smidigt. Julia däremot hade det värre med inställda avgångar och godståg på spåret. Hon lyckades dock hitta en snabbuss så vi kom fram nästan samtidigt till Värnamo ändå! Väl där fick vi hämta upp Matildas bil som vi kunde köra till parken. Vi passade också på att handla en sväng inne på Citygross nu när vi ändå hade chansen.
 
Denna helg var det inte bara rep utan introhelg för alla som ska jobba i sommar. Lördagen började därför med en väldigt tidig start. Vi fick lyssna på en liten föreläsning om parkens historia och alla ansvariga för parken presenterade sig. Bara lite kort är ju parkens historia otroligt fascinerande och helgalen. Big Bengt var sannerligen en karaktär. Efter infomötet så var det dags att ta sig ut i parken och i och med att alla som jobbar i parkens affärer, restauranger och kiosker hade intro så var det för första gången liv och rörelse i parken medan vi repade. Det var lite ovant att inte vara själva men också underbart att äntligen få lite publik, man märker direkt hur man slår på i energi när man vet att folk kollar och lyssnar!   Det blev en riktigt varm och solig rephelg. Fokus för denna helg låg på set 3 och 4 så det blev väldigt mycket sång och en hel del dans. Det märks att man inte har sjungit så här mycket på ett tag för rösten blev ordentligt trött. Sen hjälper det inte att de är jättevarmt och blåsigt heller. Det gäller att stretcha, andas ordentligt och dricka mycket vatten.
 
På lördagskvällen hade vi lite eurovisionmys i Rebecca och Paulinas stuga i Daisy. Det var väldigt härligt att få umgås utan att jobba. Det blev mycket skratt och reaktioner på de olika bidragen. Vi kikade klart på själva tävlingen men när röstningen drog igång sen så promenerade, jag, Lisa och Julia tillbaka till Wild West Inn. Efter en tidig start på morgonen så var vi alla ordentligt trötta. Jag har egentligen inte så mycket att säga om bidragen, det var som sagt inget starkt år i år men jag gillade vinnaren och det var kul att se att eurovision fick sin första ickebinära vinnare!
 
Efter en lång dag med rep på söndagen avslutade vi med att ta lite promotion-bilder i kostym sen bar det av mot Göteborg och tåget hem. Det var en rolig men också ganska tuff helg för mig, självkänslan svajade en del och min pms gjorde inte saken bättre heller. Det är mitt första jobb ute i branchen och det är så lätt att bli väldigt självkritisk och hård mot sig själv. Både prestationsmässig och socialt, jag får vara extra snäll mot mig själv ett tag nu.  
 
Men där var i alla fall näst sista rephelgen avklarad och premiären närmar sig med stormsteg.
 
(Inlägget fortsätter efter bilderna)
 
 
Vecka 20:
Premiärveckan var kommen! Och vi skulle spendera hela 5 dagar nere på Chappen, men först hade jag två välförtjänta dagar ledigt hemma i Stockholm. Jag skulle egentligen jobbat på tisdagen men lyckades tack och lov ge bort det passet. Att få återhämta sig och sen få en ordentlig uppladdning till premiärhelgen kändes bättre än att stå 9h på Scorett.
 
Måndagen gick som vanligt till att bara vara hemma och fixa med saker och vila, sen på tisdagen var jag på språng hela dagen. Jag var först på morgonen in och tog baletten på Daglig träning. Det var Eugenia som höll i det så då ville jag såklart gå men jag tror jag överskattade min förmåga lite. Det var 4 månader sen jag tog en balettklass och det kändes! Hej och hå vad jag var ringrostig. Jag hade heller inte huvudet med mig. Jag klev av efter en stund då självförtroendet fick sig en liten smäll. Tyvärr blev det inte som jag tänkte mig men jag fick i alla fall lite träning. Efteråt sprang jag runt på en massa olika ärenden på stan. Det var massor som skulle köpas eller fixas eller kollas på inför sommarflytten till High Chaparral. Jag fick tag på en del saker men inte allt tyvärr. Resten av eftermiddagen och kvällen gick till att packa och fixa.
 
På onsdagen bar det av söderut igen och tack och lov gick hela tågresan ner smidigt och utan förseningar. Det var igen ingen som kunde hämta mig och Julia i Värnamo men vi tänkte att vi skulle ge buss en andra chans och denna gång se till att vi har marginalerna på vår sida. Men först hade vi ungefär en timme att slå ihjäl i Värnamo så då passade vi på att promenera in till centrum och köpa en varsin glass, härligt i sommarsolen!  Denna gång gick det faktiskt bra att åka buss, vi hann med vårt byte och tänka sig att bussen faktiskt körde hela vägen in på parkeringen till parken så vi behövde knappt gå nånting alls.
 
Vi åt lite middag var för sig och vilade lite efter resan sen tog vi ett ryck och övade på alla koreografier. Många av koreografierna fick vi ju så sent som helgen innan så det var skönt att kunna gå igenom dem lite tillsammans och så var det ju en härlig kvällssol vi kunde stå i.
 
Två långa och intensiva repdagar ute i solen och värmen låg framför oss men vi fick också chans att se de andra showernas genrep vilket jag verkligen uppskattade! Jag upplever ju som sagt parken för första gången så allt är nytt och spännande för mig! På torsdagen repade vi igenom alla seten ordentligt, gick igenom teaterdelarna, sjöng ihop oss och flyttade med oss vagnen till alla våra olika spelplatser. Efter lunch fick vi ta del av stunt showens genrep, det var verkligen häftigt. Det var som att få se en westernfilm utspela sig live, rakt framför ögonen på en. Det var hästar och pistolskott, slagsmål och folk som sprang och föll ner från taken. Kul också att showen har en kvinnlig hjälte, det gillas!
 
Efter lunch var inte riktigt oddsen på vår sida för att repa. Det var allt från folks bilar till containers som stod i vägen på våra spelplatser, till att några snickare skulle fixa till vagnen som uppehöll oss. Vi höll ändå gott mod och passade på att ta lite fika i solen och öva parakro i brist på annat. Det var ändå välbehövligt för Lisa och jag fick äntligen till ett av våra tricks som tidigare känts lite sådär. Det var toppen att kunna öva lite på mjukt gräs istället för asfalt. Vi försökte gå tillbaka till vagnen och repa sen men snickarna var fortfarande inte klara så då gav vi upp och gick till Dalton City för att se Lucky Luke showens genrep istället. Det här var nåt annat än stuntshowen men med minst lika stor vikt på fysisk teater. Väldigt animerat och klassiskt slapstick och ”dålig” humor haha. Det var så kul att se och jag skrattade mycket. Jag har en känsla av att pappa skulle gilla denna, det är absolut hans typ av humor haha.
 
Men nu skulle vi väl ändå få repa! eller? och ja, det såg ljust ut ett tag... tills de skulle flytta parkens Bisonoxar. De skulle ha flyttat dem redan dagen innan men eftersom de precis fått en ny kalv vågade de sig inte över så nu skulle de göra ett nytt försök och countrymusik på hög volym som vi sysslar med kanske inte riktigt vibar med Bisonoxarna så vi fick flytta på oss. Repdagen avslutades istället med zumbahögtalaren inne i logen för att sjunga igenom några låtar, man tager vad man haver så att säga.
 
Jag var trött efter dagen men hade ingen lust att bara hänga på rummet så jag och Lisa promenerade bort till Daisy för att hänga där en stund på kvällen. Det var trevligt, jag fick träffa ännu lite fler nya människor och vi grillade marshmallows. Många känner ju varandra sen innan så jag har inte alltid nåt att tillägga när de pratar om förra året eller så men jag hoppas att jag kan göra ett fint första intryck ändå.
 
På fredagen var rep-gudarna lite mer på vår sida och det var även dags för oss själva att ha genrep på två av våra set, spännande och lite nervöst! Vi repade hela förmiddagen, sjöng ihop oss och la kanske lite extra krut på de seten som skulle visas upp senare. Innan vi körde våra genrep så fick vi även se genrepet på Zorro showen. I Old Mexico springer de på taken och fäktas så spelplatsen blir liksom runt om och ovanför en som publik. Det var en jättefin show, väldigt väl skriven och utförd. Rolig och spännande! Jag gillade den mycket! Det har verkligen varit en ynnest att få se så många av showerna, folk är så väldigt duktiga!
 
Efter Zorro hade vi en halvtimme på att byta om och värma upp för sen var det vår tur. Vi började med cirkussetet. Det gick bra men kanske inte helt enligt plan haha men så är det ju på genrep, men det var toppen att få känna på lite nerver! Vi tog sen vagnen vidare och körde vårt set 2 och det gick jättebra, då var vi lite varma i kläderna och kunde mest bara njuta av att få ha lite publik. Vi körde även igenom set 4 så fick folk vara kvar om de ville. Det var verkligen tacksamt att få ha publik sen är det ju nästan mer nervöst att ha sina kollegor i publik än vanligt folk. Man vill ju visa sig från sin bästa sida.
 
Sista repdagen var där med avklarad och på kvällen blev det pizzamiddag på Howdy’s, pizzerian utanför ingången till parken. Trevligt med pizza och också trevligt att få umgås med kollegor. Det känns som att jag hälsar på minst tre nya kollegor per gång haha. Många nya ansikten och namn men det tar sig och tack och lov har jag ju bra ansiktsminne. Vi åt middag och satt och pratade tills det blev dags att gå och lägga sig och ladda inför premiären morgonen efter!
 
Det var lite nerver som gjorde sig tillkänna där på morgonen men mest hade jag ont för min livmoder har otrolig timing och vill att jag ska lida… Men jag fick köra på värktabletter vilket skulle visa sig slå tillbaka på mig senare… Hur som helst så öppnade parken och vi körde igång! Innan första setet så är vi ute i parken och imprar lite. Det var ganska ovant till en början och jag kände direkt att jag måste hem och göra ett mer ordentligt karaktärsarbete på Clementine så jag har lite mer grund att kunna utgå från. Det händer sen också jättemycket vid Main Street på morgonen med alla besökare och karaktärer så jag kände mig lite uppslukad av bara det faktumet. Impron är nog nåt jag kommer bli mer trygg i ju mer tiden går. Första setet gick sen toppen, vi hade mycket folk som kollade på oss och man fick verkligen en energi-boost! Dagen rullade på efter det, några små misshaps men det är sånt som händer, annars gick allt bra och båda cirkusseten funkade toppen! Ibland hade vi mer publik och ibland mindre. Vi är ju mer som en krydda till parken så på våra set i River City till exempel så stannar folk om de vill medan andra bara promenerar förbi på väg till Old Mexico. Men set 6 som är sista setet precis innan parken stänger blev ett riktigt dans-kalas med flera av stammis barnen med familjer som gärna ville vara med och dansa, så roligt!
 
Efter sista setet när vi packat ihop och parken stängt firade vi premiären med bubbel! På kvällen sen blev det häng på Howdy’s igen, ingen pizza för mig denna gång, jag åt innan, men det var trevligt att bara få umgås och sitta och prata med folk. Vi hade nog kunnat sitta kvar ett ta till men myggen blev för många ju mer mörkret la sig så vi fick säga godnatt.
 
På söndagen vaknade jag med ont i magen, högst troligt var det magkatarr för det gjorde ont högt uppe i magen. Min killgissning är att alla Ipren jag tog dagen innan och sen bubblet vi drack efter arbetsdagens slut inte var en toppenkombo. Lägg till lite stress och annat på det också, kroppen sa helt enkelt ifrån. Det blev bättre av att äta och röra på sig dock så jag valde ändå att köra på hela dagen. Alla seten gick bra, även cirkusseten. Det var tokigt nog på cirkusseten jag hade minst ont. Rasterna var värst, att sitta still och vila var tydligen inte det som hjälpte mest. Det är så hemskt med magont man blir så ynklig. Dagen gick ändå bra och vi hade en engagerad publik på typ alla seten. Magont till trotts så var det en rolig dag men det var också skönt att få åka hem sen. Jag och Julia åkte med Rebecca till Göteborg och sen tog jag det sista tåget upp till Stockholm.
 
Premiärhelgen var därmed avklarad! Den kanske inte blev helt som jag tänkte men vi hade roligt och nu är vi igång! Jag längtar redan till att högsäsongen startar så man kan få släppa sin vanliga vardag och helt hoppa in i denna Chappenbubbla