Vecka 42 & 43: jobb, höstmys, vildvittror i magen, showcase och balettglädje

Det dumma med att jag inte skrev om förra veckan, förra veckan är att jag verkligen inte minns vad jag hade för mig, dagarna blir så lika haha. Jag hade i alla fall en ganska lugn jobbvecka med två kortare kvällspass och sen en jobbhelg. Jag hade alltså bara timmarna som mitt kontrakt faktiskt är på och det kändes bra. Lördagens pass var enormt stressigt för det var så mycket folk men annars rullade veckan på. Min lediga tid gick sen till att öva inför showcaset, tvätta och gå några rundor på stan. Jag köpte en helt ny underbar 60-tals kappa från Popup-butiken Eriksson Damekipering. Den var dyr men det är också ett helt oanvänt äkta vintageplagg så jag ser det som en investering. På fredagen var jag in och tog avc-jazzen på SMU. Det var verkligen utmanande, jag hade inte dansat på ett tag och det gick både snabbt och var mycket material som lärdes ut så jag fick struggla en del men det var kul också. Jag lägger liksom ingen press på mig själv överhuvudtaget på dessa klasser, jag är bara gäst och jag får dansa, vilket är det viktigaste. Nicole tog klassen hon också så efteråt gick vi och fikade och sen efter en liten runda på Åhléns åkte vi hem till mig för att äta pizza och kolla på film. Det var så trevligt! Vi såg Hocus Pocus, en klassiker nu i oktober.
 
Denna vecka har varit nervernas vecka helt klart. Jag började veckan med att i måndags åka in och ta min första proffsklass på BA. Jag har ju tänkt att jag skulle köpa ett proffskort för längesen och verkligen passa på att dansa så fort tillfälle ges men jag har, hur fjantigt det än är, inte vågat. Jag är liksom medveten att jag har dansat mycket och på en bra nivå nu de senaste åren, att jag liksom klara av att ta svårare klasser och att jag faktiskt som utbildad musikalartist har all rätt att få gå på dessa klasser precis som alla andra. Men mitt huvud kan liksom inte greppa ordet proffs och det har skrämt bort mig. Men nu var det i alla fall min balettlärare Eugenia som höll i proffsklasserna i balett hela veckan och jag kunde inte missa den här chansen så jag bestämde mig för att gå, hur läskigt det än kändes. Jag var så nervös att det skulle vara jag och ett gäng ballerinor där haha. Visst att det var folk som var där som clearly var duktiga balettdansare men så var det också en hel del gamla smuare och andra dansare på plats också så det kändes skönt.
 
Kroppen och huvudet fick kämpa men det var så oerhört roligt att dansa balett igen. Några saker på center var för svåra men annars kunde jag plocka upp och vara med på allt. Jag var så stolt över mig själv att jag tog mig dit. Jag åkte sen hem för att duscha och äta lunch innan jag åkte in till stan igen för att jobba.
 
I tisdags hade jag reptid med pianisten inför showcaset men innan passade jag på att ta en balettklass igen. Jag var inte alls lika nervös den här gången och det kändes också som kroppen och dans-synapserna i hjärnan hade vaknat till lite mer. Det var en rolig klass och den gick betydligt bättre än dagen innan. Det var kul att känna att jag klarar av mer än jag tror och att man kan hänga med även de mer erfarna dansarna, absolut inte på samma nivå men stabilt på min nivå. Jag promenerade sen från BA till Base och J6 där repet skulle vara men jag var lite tidig så jag passade på att köpa en liten lättare lunch på Karla Kafé och gå igenom mina noter och låtar innan. Väl på J6 sen träffade jag massor med kända ansikten bl.a. underbara Spiken jag tror inte vi har setts sen examens helgen så det var så fint att ses igen! Repet gick också helt okej, det var väldigt kort så det var svårt att få med allt men jag hann i alla fall igenom båda låtarna och mina noter jag hade kämpat med i musescore stämde! Haha 
 
Då var det då äntligen dags för showcase i onsdags och jag var så nervös att det kändes som jag hade svalt en hel svärm med vildvittror. Jag försökte att hålla ihop det och se till att kliva upp i bra tid så jag hann värma upp både kroppen och rösten ordentligt hemma på förmiddagen sen satt jag och bara försökte andas normalt på tunnelbanan in. Folk måste ju trott att jag var galen haha. Väl framme på konserthuset hittade jag rätt ingång och allt sånt så det var skönt och när jag väl kom upp till det lilla väntrummet så möttes jag av massor av gamla klasskompisar från alla mina musikalutbildningar och det var så jäkla fint. Jag träffade bland annat Matilda som jag nog inte att sett sen vi slutade i Bjärnum och så träffade jag min saknade Amelia och också Maja. Det var såklart ett helt gäng med gamla smuare där också både från min klass och från året innan. Precis innan jag gick sprang jag även på Felicia från Markarydklassen, och vi har nog verkligen inte setts sen dess, det är liksom över 4 år sen, galet!
 
Men tillbaka till showcaset, hur gick det? Jag var som sagt galet nervös, vilket inte är så konstigt när man ska ställa sig och sjunga inför en publik med bara branschfolk… men det gick ändå okej, tror jag. Det var svårt med andningen och att komma ner i kroppen när nerverna tar överhanden. Som första låt sjöng jag Queens No One But You och det gick ändå okej även om jag hade önskat att jag känt mig lite mer grundad. Som min nästa låt gjorde jag en klippt verson av Show off. Det var lite läskigt överlag då jag liksom inte hade koll på underlaget eller rummet i sig, det är ju nånting man vill ha koll på när man ska göra volter. Men det gick ändå bra. Pianisten spelade aningen för långsamt så jag fick kämpa en hel del med att hålla uppe energin och fylla ut numret, men jag fick iallafall skratt på rätt ställen och applåder så det kändes skönt. Men, men… det hade kunnat gå bättre och det hade kunnat gå mycket sämre. Jag är ju fortfarande förstörd sen auditionträningen förra hösten när det kommer till att avgöra min prestation. Så det kan ha gått hur som helst for all I know. Jag hoppas i alla fall att jag gjorde ett intryck och att de kommer minnas mig.
 
När allt var klart gick jag och Ida och åt lunch och sen blev det en sväng på stan och en fika också innan det var dags att åka hemåt igen. Det var i alla fall en supertrevlig eftermiddag och det kändes både väldigt skönt och lite snopet på nåt sätt att showcaset som har krävt så mycket nerver av en under så lång tid nu är avklarat.
 
På torsdagsmorgonen var jag in och dansade igen och det var nog min bästa klass hittills. Jag kände mig mer alert och grundad i kroppen. Stången gick bra, center gick bra. Jag hängde till och med, med på assemblé-kombinationen även fast den gick snabbt. Så avslutade vi klassen sen med en hopp-diagonal med grand jeté och jag levde mitt absolut bästa liv haha. Det har varit helt underbart att få börja nästan varje dag den här veckan med att dansa. Det är första gången på länge som det känns helt okej att kliva upp på morgonen. Eugenia är en underbar lärare att få ta klass för och jag ska försöka ta så många klasser jag hinner med av hennes på SMU också kommande veckor.   I fredags blev det ingen dans för då var jag tillbaka på jobbet. Jag jobbade 9–17 och det var ett ganska lagomt pass, bra ruljangs hela dagen men inte kaos så det var skönt.
 
Helgen sen har jag varit ledig och igår passade jag och Nicole på att åka ut till Ulriksdals slott på höstmarknad. Det var väldigt kallt och grått men det regnade inte i alla fall. När vi ändå var där ute så gick vi även på en guidad visning av slottsteatern Confidencen. Sveriges äldsta rokokoteater. Det var väldigt intressant att få höra om byggnaden och dess bakgrundshistoria och också kul att vi fick gå upp både på och bakom scenen. Hon som höll i visningen var ingen mindre än Madeléne Onne, balettdansös, hovdansare och numera VD för teatern. Jag älskar hennes sommarprat från 2017 så det var nästan så jag blev lite starstruck i efterhand haha. Det var galet mycket folk på marknaden så vi köpte ingenting men det var mysigt att gå och kolla lite. När vi sen skulle åka hem fastnade vi i Ulriksdal efter vår vanliga tur med SL och pendeln haha… till slut blev det i alla fall buss till Bergshamra och tunnelbana in till TC. Det var en väldigt trevlig och mysig dag trotts kylan, är det nåt jag och Nicole är bra på så är det att åka på utflykt!
 
Idag söndag är första dagen på hela den här veckan som jag inte behöver åka hemifrån så det har jag verkligen tagit vara på. Jag tog sovmorgon och åt frukost i lugn och ro framför nyhetsmorgon. Jag har några saker som jag vill hinna med idag inför veckan men annars är det en ganska krav fri dag. Nästa vecka går vi in i november!? Hur sjukt är inte det, den här hösten går obehagligt snabbt.