Vecka 15,16: Dans, kulturupplevelser, och mat med vänner

Jahapp då har det hunnit gå ett tag sen sist jag skrev… Det har hunnit bli vår och vinter och sen vår igen typ 10 gånger om. Det har dansats och jobbats och övats och allt där emellan, men vi tar det lite mer utförligt kanske.
 
Vecka 15
Veckan började med en liten dansklass på BA. Det var Anna Ståhl som höll i rodret denna vecka och det var som vanligt skräckblandad förtjusning att ta hennes klass. Tyvärr fick jag nån slags sträckning/känning i baksida lår efter uppvärmningen. Jag vet faktiskt inte vad som hände men det kändes knasigt. Jag dansade på resten av klassen för det gjorde liksom inte ”farligt” ont men det var svårt att koncentrera sig på alla stegen i de långa diagonalerna när jag hela tiden tänkte på hur det skulle gå för mitt lår. Jag kände mig som en omkring kastad vante ungefär. Jag gick till gymmet och körde lite rehab efter men sen bjöd inte den dagen på så mycket mer. Det var bara att dra på en massa linex och hoppas på det bästa.
 
Jag var bättre i låret på onsdagen och hade tänkt ta Annas klass då också. Men jag tog (för en gångs skull) ett vuxet beslut över att låta kroppen och låret återhämta sig ordentligt så det inte blir nåt värre som jag måste dras med. Ett ansvarsfullt beslut. Jag var istället hemma och övade sång till cirkusvagnen på förmiddagen och sen mötte jag upp Ida på kvällen för att äta middag ihop. Det blev en lite finare pizzamiddag och sen tog vi oss vidare till O ‘Learys för ett glas innan kvällen var över. Det var jättetrevligt som vanligt, det var ett tag sen vi såg sist så det blev en liten update om allt som hänt sen sist. Mycket prat och många skratt.
 
Veckan bjöd annars på några jobbpass, nothing special. Ett lagerpass och två butikspass.
 
Söndagen bjöd på en kulturupplevelse då jag och Filip var på Tre Systrar på Stadsteatern. Med risk för att låta jätte pretentiös men jag tycker väldigt mycket om Tjechov och just Tre Systrar är nog min favoritpjäs av honom. Sen är jag visserligen lite biased då jag har läst och jobbat med den flest gånger men jag var i alla fall väldigt taggad att äntligen få se den på scen. Fint att Filip ville följa med också! Det var ett tag sen vi sågs och det gäller att passa på att träffa vänner just nu känner jag innan alla tar sitt pick och pack och reser iväg för att jobba i sommar. Själva föreställningen sen blev jag tyvärr lite besviken på. Skådespelarna var underbara men det kändes som att jag inte riktigt höll med i vissa val som regissören hade gjort. Scenen kändes på tok för stor och det blev lite långdraget och tyvärr tråkigt ibland. Det är ju en risk i Tjechov men jag har sett uppsättningar av både Körsbärsträdgården och Måsen som jag inte alls upplevt så. Den glimmade till i vissa scener men det kändes som jag blev alldeles för distanserad. Men det var kul att gå på teater och det var kul att träffa Filip så allt som allt en väl spenderad söndagskväll! 
 
Vecka 16
Det blev en del jobbpass denna vecka och jag börjar verkligen räkna ner passen jag har kvar nu. Jag känner mig liksom klar även fast jag inte riktigt är där än så det är lite kämpigt att motivera sig själv, men det är bara att brösta sista nu I guess. Att vi sen har dragits med en hel del tekniska problem har inte gjort saken bättre, man blir så handfallen när tekniken som man lutar sig mot helt plötsligt slutar funka.
 
Förutom att jobba så hann jag med en dansklass. Låret kändes nästan helt återställt igen så då passade jag på. Det var contemporary och väldigt mycket floorwork nåt jag är aningen ovan med. Det var en utmanande klass, de flesta som var där gissar jag har tagit klass för denna koreograf innan men tack och lov var Elin där också så vi irrade runt oss på golvet tillsammans haha. Svårt men kul! Efter klassen gick jag och Elin och lunchade på Bröd och Salt vilket var toppentrevligt. Ofta springer vi bara på varandra på dessa klasser men hinner inte prata så mycket men nu fick vi tid att catcha upp ordentligt och bara umgås ett tag.
 
På torsdagen sen hade jag mamma på besök och vi fick äntligen till att gå på vårsalongen på Liljevalchs. Det är ändå en kulturhöjdpunkt för våren. Det finns så mycket intressant att titta på! Så många spännande konstverk i alla olika typer av medier och material. Vi åt en liten lunch emellan och sen passade vi på att gå på utställningen Nordbor på Nordiska museet också. Den var också intressant men väldigt stor, hade vi vetat det så kanske man egentligen skulle ha tagit den en annan dag istället för det blev mycket för hjärnan att ta in. När vi kände oss klara så åkte vi tillbaka in mot stan igen och fikade på Café Albert (som har blivit lite av en tradition) sen promenerade vi in till Centralen och satt oss och tog ett glas vin innan mammas tåg hem gick. Jag var så trött haha men det var en otroligt mysig dag! Det är så fint att ha mamma så pass nära att hon kan åka hit över dagen, det finns så mycket kultur som är rolig att få gå på tillsammans.
 
Det blev många kulturupplevelser vecka 16 för på lördagen var det dags för årets kulturnatt! Jag och Alice skulle gå tillsammans och hade planerat ett helt schema med saker att hinna med. Direkt efter jag slutat jobba så sprang jag till tuben och sen kubbade från Odenplan till Presens impro i Vasastan. Det blev dock en liten kommunikationsmiss mig och Alice emellan så hon var inte på plats utan fick också springa från Odenplan. Vi fick båda ett varsitt kondispass där på kvällskvisten haha. Tyvärr så missade vi första showen men det gjorde inte så mycket, vi hade fått en lucka i schemat så vi hann gå på den en timme senare istället. Showen sen var bra och rolig men jag blev tyvärr lite störd av att andra i publiken verkade tro att de var på ett Spex och fortsatte skrika direktiv till skådespelarna även efter de sa till att detta alltså inte var ett Spex. Folk som inte har publiketikett är verkligen nåt jag kan bli provocerad av.
 
Vi tog sen tunnelbanan till Gamla stan för att besöka Riddarhuset. Det är alltså adelns hus, som jag förstår det. Det var fint och pampigt och vi gick på nån liten föreläsning om en av salarna men försökte mest att hålla oss från att skratta åt våra egna dåliga skämt haha.
 
När vi kände oss klara promenerade vi till Kulturhuset och kikade vad som hände där. Alla våningsplanen representerade ett varsitt årtionde så vi kom rakt in i ett 70-tals disko på bottenplan och så kunde man ta sig igenom alla årtionden upp till 2010-talet högst upp. Det var galet mycket folk men vi tog oss igenom alla våningar och lyckades bland annat smita in i ett rum med nån jättestor discokula haha. Det vi kommit för att se på kulturhuset var i alla fall den finska skrikkören. Nämen det var det sjukaste haha jag vet knappt hur jag ska förklara vad jag såg och hörde men det var en kör, de skrek olika sånger och hade en dirigent som ledde dem haha. Underbart och helgalet. 
 
När vi kände oss klara med alla årtionden och att trängas så gick vi och köpte varsin Festis och stod och drack upp dem i tunnelbanan haha. Det var en jätterolig kväll som bjöd på så mycket tokigheter, skratt och underbart dåliga skämt från vår sida haha. Jag var så trött men så glad efter kvällen!
 
Vecka 17 kommer i nästa inlägg!