Vecka 15: Contact, slipdamm och ACL för sista gången

Veckan efter påsk blev även den en kort skolvecka men eftersom alla barngrupper samt aab hade lov så fick vi för första gången känna på hur det är att ha lokalerna för oss själva! Snacka om lyx att kunna repa en hel dag och sen inte behöva plocka undan och bära tillbaka allt i slutet av dagen!
 
Måndagen var ju annandag påsk så då var vi lediga och jag kollade klart på The Last of Us, mycket spännande serie, rekommenderar. På tisdagen var vi tillbaka i skolan igen och vi drog igång direkt med att slipa på Santa Fe. PM hade en hel del ändringar och av det som blev kvar slipade vi till lite extra. Det kommer bli ett väldigt snyggt och effektfullt nummer. Vi fortsatte sen dagen med att göra ett litet genomdrag av det vi gjort i akt2, mest för att se vad vi är nu efter ledigheten. Efter lunch hade vi sångrep med Kerstin och sist på dagen fick vi ut stageing till I’ll Cover You reprisen.
 
Onsdagen började med orgien som är numret Contact haha. För er som inte känner till RENT så väl så är Contact Angels feberdrömmar. Det är ett spännande nummer att köra kl. 9.30 på morgonen haha. Nej men skämt åsido så gick det bra, allt vi gör blir ju liksom koreograferat utan att vara vulgärt och så är vi ju väldigt bekväma med varandra. Efter lunch hade vi ett kort sångpass med Kerstin sen var vi alla inne i salen igen för att stagea ut What you Own och sen repade vi lite på Over the Moon också sista vi gjorde.
 
Torsdagen bjöd på sångrep hela förmiddagen med mest fokus på Contact. Den är galet svår att få in, inte för att den är svårsjungen utan för att man verkligen måste hålla koll på räkningen och om ordet man säger ligger på slaget eller på synkop. Det här är mitt värsta, jag är så dålig på att räkna efter ett tag känner jag det i kroppen men så här i början… hej och hå… Det här är nåt vi kommer behöva öva mycket på. Hoppas mina grannar inte tror att jag håller på att tappa det när jag kommer sitta hemma och öva på detta och det egentligen är att säga mer eller mindre explicita ord som en ramsa haha. Vi har också lagt lite kör på Angels delar som bland annat jag får vara med och sjunga på och det låter så jäkla snyggt! Angels insatser i Contact är några av mina favoriter så jag är väldigt glad att jag får lägga stämma på dem.
 
Efter lunch stageades Finalen och vi fick ut det sista av akt2! Det är såklart en del smågrejer kvar som behöver fixas men allt är i alla fall utslängt stageingmässigt. Vi fortsatte med What you Own när vi var klara med finalen och till denna gång hade PM gjort en korre till slutet. Den var flashig, köttig och framför allt flåsig, lite America F*ck yeah tema liksom. Eftersom jag skriver detta i efterhand så vet ju jag att det här i slutändan inte blev nåt vi använde oss av men det var väldigt härligt att få dansa denna eftermiddag, få upp lite puls och endorfiner liksom.
 
När vi kom till skolan på fredagen så möttes vi av Eva som meddelade att alla våra rep för dagen var inställda. Det var kanske inte riktigt så hårt som det låter men eftersom de kvällen innan slipat våra dörrbord så var det helt enkelt för mycket byggdamm i luften och på borden för att kunna använda dem säkert. Vi fick helt enkelt tänka om och ta tillbaka bänkarna igen. Eftersom de behövde torka av alla ytor i sal 2 så fick vi börja dagen med att knö in oss alla i sal 5 istället för att slipa lite på La vie Boheme. Det var trångt men det gick, hur som helst så var vi alla mycket tacksamma att få komma in i 2:an igen sen. Vi fortsatte repa La vie Boheme och sen gick vi vidare och testade lite lyft i Contact. På lunchen fixade mysgruppen med disco, komplett med dansstop och godisregn, mycket uppskattat! Heja mysgruppen! Efter lunch körde vi ett genomdrag så gott det gick med bänkar sen var det helg eller ja inte riktigt för först var vi några upp till Eva för att prova kostym. Det är så oerhört lyxigt och tacksamt att ha Eva, Emilia och Miranda uppe på kontoret som fixar med all kostym. De plockar fram, syr om och ser till att allt blir bra och alla är bekväma. Jag fick testa en massa alternativ, vissa saker passade och andra inte, som det brukar vara. Men nu har jag i alla fall ett litet hum om kostym. När vi kände oss klara var vi ett gäng som gick till Tacobar och sen vidare till Bastard för lite middag, en mycket trevlig fredagskväll som vanligt!
 
På lördagen hade jag mitt sista ACL, det är galet att vi är klara nu. När man tänker tillbaka på det så känns det nästan lite overkligt att jag har stått på Stadsteaterns stora scen framför sammanlagt ca 9280 personer! Kul också att vi under vår tid på SMU både fick praktik på Stadsteatern och Parkteatern, bra erfarenheter. Hur som helst så var det en ganska vanlig föreställning, jag hade en fruktansvärd piruettdag men annars så gick det bra. Vi sa hejdå till alla och jag och Filip passade på att utnyttja gymmet en sista gång innan det var dags att lämna in sin blipp och säga hejdå till Stadsteatern för denna gång.
 
Resten av helgen gick åt till att göra klassiska helgsysslor, måla naglarna, och vila vilket jag verkligen kände att jag behövde. Jag kan även ha binge-kollat på Euphoria till den grad att jag behövde ta paus för att den är så pass tung för min hjärna som lever sig in alldeles för hårt i sånt jag kollar på haha... Vädret var toppen också så jag fick äntligen chans att ta upp mina balkongmöbler, nu är våren här på riktigt!