Massor av stageing, en Disneyprins-läkare och en föreställning du inte kan vara förberedd på

Repen fortsätter och nu är det slut på dötiden det känns i stället som jag knappt har haft pauser denna vecka. Jag försöker också få in en sångövningsrutin på morgonen innan skolan, det känns bra att få in övningstid men det blir långa dagar. Hur som helst, i måndags började vi där vi slutade veckan innan med Today For You. PM kom med lite ändringar och vi slipade och höll på tills vi fått klart hela numret från start till slut. Det känns toppen, det är ett väldigt roligt nummer att göra och det är en av mina favoritlåtar ur musikalen så jag är så glad att jag får vara med och dansa. Vi körde sen ett genomdrag på allt igen, samma som i fredags, innan det vad dags för lunch. Efter lunch repade vi sångligt med Kerstin. Vi fick ut lite mer material som t.ex. Life Support och det vi dansare ska sjunga i slutet på Today For You samt La Vie Boheme.
 
I tisdags hade vi väldigt många stageing rep vilket tar enormt mycket på krafterna. Det är inte så fysiska rep men det är mycket som ska lösas. Scenografi som ska flyttas. Allt ska flyta på och det blir en hel del, stå, gå och vänta. Filtdamen fick kliva upp på rep golvet i tisdags i alla fall. Men vi började stagea Will I sen gick vi vidare till juleklockor #2 och innan lunch hann vi även med att lägga en grund till Santa Fe. Det var skönt att få komma upp på golvet och testa sina instick för första gången men det är också svårt när vi inte riktigt har nån rep-ackompanjatör då allt är genomsjunget hela tiden. Efter lunch hade vi först sångrep där vi försökte reda ut kaoset som är slutet på Juleklockor #3 när alla sjunger olika och samtidigt, sen skulle vi även stagea upp allt. Det kan ha varit veckans mest krävande rep. Det är ett riktigt mastodontnummer att få till sceniskt, herregud jag kände mig helt hjärndöd efteråt. Alla är på scen och allt sker samtidigt på alla plan. Vi var även tvungna att vara i sal 5 då kvällskurserna börjar och de behöver sal 2 så det var galet trångt. Vi tog oss igenom det i alla fall, med nöd och näppe.
 
I onsdags hade vi balett med Anders på morgonen, väldigt härligt! Som vanligt skönt att få jobba med kroppen. Efter skulle vi börja stagea upp La Vie Bohème men några av oss som kommer ha ett kostymbyte precis innan kommer inte komma in i numret förens senare så då passade vi på att öva sång med Kerstin istället. Vi körde på med Juleklockor #3 och det var nästan bara skönt att få göra det i en lite mindre grupp. Nu har i alla fall vi sju stenkoll på den! Efter lunch sen fick vi också vara med i La Vie Bohème, det är ett jäkla mastodontnummer det med, så de hade inte hunnit så långt och kunde sätta in oss lagom till själva låten börjar.
 
Mitt i var jag tvungen att smita i väg dock för jag hade, hör och häpna! Ett läkarbesök. Jag gillar ju verkligen inte läkare och har de senaste åren haft jättemånga dåliga upplevelser av vården. Jag har blivit, dumförklarad, förminskad, ignorerad och ja bara riktigt dåligt bemött till den gräns att jag utvecklat läkarskräck. Men jag har haft problem med nässelutslag en tid nu och tog mig äntligen modet att boka en tid för att kolla upp det. Jag var nervös men också på krigsstigen för jag tänkte inte låta nåt sätta sig på mig igen. Jag var helt inställd att jag skulle få träffa nån gammal surgubbe men till min förvåning så möttes jag av en ung och supertrevlig läkare. Ska jag vara helt ärlig såg han ut som en hel jäkla Disneyprins haha. Hur som helst så lyssnade han på mig och sa att vi självklart skulle gå vidare med det här. Jag fick lämna ett blodprov och så kommer jag bli refererad till en allergimottagning. Det var första gången på jag vet inte hur länge som jag inte hade hjärtklappning av ångest under ett vårdbesök. Det är verkligen sjukt att det har varit så, det är liksom inte så svårt att vara en trevlig människa. Jag promenerade sen tillbaka till skolan och hoppade in där de var i repet.
 
I torsdags så skulle vi börja med Over the Moon, Maureens performance-nummer, vi är några som ska dansa i det nämligen. PM ville dock börja repa med bara Alva så då gick vi till resten av klassen och repade Juleklockor #3 med Kerstin i stället. Tillbaka inne hos PM så fick vi lära oss en ram till numret, det kommer bli otroligt knasigt, 100% seriöst och alldeles, alldeles underbart. Fridans i sitt essé! Det var i alla fall ett rep som bjöd på många skratt. När rep-tiden var slut gick vi tillbaka till Kerstin och fortsatte öva sång fram till lunch. Efter lunch var det dags för ett genomdrag av hela akt 1, mest för att kolla övergångar men vi körde alla scener och låtar. Det tog sin lilla tid kan man lugnt säga, det är också väldigt svårt när vi inte hunnit gå igenom alla nummer sångligt. Vi hann i alla fall igenom nästan hela akt1 sen blev vi utkörda av balettbarnen men det var också lika bra för jag, Elin och Nicole hade bråttom att hinna med ett tåg till Uppsala efter skolan. På kvällen i torsdags hade vi nämligen fått biljetter till ett rep av föreställningen Olofolof som Hans regisserar på Uppsala Stadsteater. Vi var först ett helt gäng som tackat ja men det blev tillslut bara vi tre som åkte då många kände sig trötta eller hade fått andra förhinder. Det var lite stressigt efter skolan men vi hade varit smarta och köpt sallad innan som vi kunde ta med och äta på tåget och det var bara riktigt mysigt att sitta och äta middag och prata samtidigt som tåget rullade till Uppsala med eftermiddagssolen skinande genom fönsterna.
 
När det gäller själva föreställningen så tror jag inte nån av oss var beredda på vad vi skulle få se. Det var alltså en nyskriven komedimusikal om den verkliga personen Olof Rudbeck som fick för sig att Atlantis legat i Uppsala. Den var skruvad och rolig och musiken var kända låtar med omskriven text. Man var aldrig beredd på vad som skulle komma näst. Det var lite som att se ett spex ungefär och vi skrattade och satt och gapade om vartannat. Det var ett riktigt trött gäng som tog tåget tillbaka till Stockholm igen sen.
 
Det blev sent i säng kvällen innan så det var skönt att vi hade en ganska lugn dag i fredags. Vi började med att repa La Vie Bohème sångligt med Kerstin och gick verkligen igenom den från början. Sen kom Therese ner för att vi skulle titta över rollbesättningen i juleklockor #2 och #3. Det är inte lätt att göra en skolföreställning när det kommer till att det ska kännas att alla får nåt att göra. De som har roller kommer ha mer, det är bara naturligt men eftersom roller delas och det har varit lite rörigt över lag så har uppdelningen av ensemble-insticken råkat bli mer orättvisa än de behöver vara. Men nu fick vi chans att se över det lite och ordna om. Det här är nåt vi har tagit upp tidigare så det känns väldigt tacksamt att vi blir hörda och att det går att rätta till. När nu några fått lite nya instick så spenderade vi resten av tiden innan lunch med att gå igenom hela juleklockor #3.
 
Efter lunch släppte vi slutproden helt för en stund och hade en vanlig jazzklass med Therese. Vi har inte haft Therese på flera månader nu så det var jättekul att få gå en klass för henne igen. Vi körde massor med diagonaler både rent tekniskt och mer dansant. Det var en riktigt bra klass, jag hade superkul!
 
På kvällen väntade ACL men först hängde vi i smu-rummet efter skolan. Jag hade tagit med min morotskaka som jag bakade i söndags och den var uppskattad vilket bara gjorde mig glad. ”Synd å slänga ju”. Det är galet vad energi dessa repveckor tar av en, vi var verkligen ett trött gäng som försökte ransonera på energin så den skulle räcka till kvällen. ACL gick bra i alla fall och mamma och pappa var där och kollade så det var kul. Jag gymmade efter denna föreställning också men denna gång var jag själv, vilket var mindre kul. Det är så svårt att få in träning nu dock när vi inte får den i skolan på samma sätt så jag kände att jag behövde få jobba ordentligt med musklerna. Det blev ett benpass igen, det är typ bara det jag kan på gym haha… sen åkte jag hem och vilade och åt choklad. 
 
Igår kom mamma och pappa på besök. De hade bott på hotell över natten. Vi pratade om föreställningen och RENT repen och så åt vi kinamat och jag fick hjälp att städa bakom spisen som jag inte vågat flytta på själv för den är massiv. Det var trevligt med lite besök sen behövde jag använda resten av dagen till att städa, tvätta håret och sitta och sortera och skriva rent anteckningar i manus. Idag är det sommartid och det snöar ute, våren ändå hörrni! Nej men jag har väl mest fixat med lite sysslor idag som att fakturera för banklubben, skicka in ansökan om bostadsbidrag och skrivit på bloggen. Det är ändå det som tar längst tid. Jag ska laga lite matlådor för veckan men sen kommer jag bara passa på att vila idag, det är ännu en intensiv vecka som väntar så det gäller att vara förberedd.