Andra veckan på smu + ett roligt återseende

Som vanligt så bara rusar tiden och det kändes nästan som om andra veckan gick ännu snabbare än första vilket jag inte riktigt förstår hur det är möjligt. Vi började veckan med ett tufft pilatespass på baletten, det känns lite som att jag varje gång hittar nya muskler jag glömt att jag ens hade haha. Sen körde vi på jazz och jag märker verkligen hur jäkla seg min sommarhjärna som dröjer sig kvar är koreografi vill sig verkligen inte just nu till min stora frustration men förhoppningsvis blir det bättre snart. Vi körde sen vidare med sång, massa bröströst övningar och så hade vi vår första röstlektion och ja det är inte bara min så att min hjärna har blivit seg under semestern jag har också fallit tillbaka i gävlemålet ordentligt haha.. Tisdagen bjöd på mer balett, mer skadelära, mer upprepningsövningar på teatern vilket verkligen känns som det håller på att lossna nu vad vi håller på med det är kul och spännande för jag har inte jobbat såhär innan. I tisdags hade vi även lunchfika/klassmöte på innergården i solen, Davids svärmor hade bakat blåbärspaj såå gott!
 
Onsdagen blev en dag i röstens tecken vi fick testa på sångimprovisation för hela klassen vilket var exakt lika läskigt som det låter haha men jag antar att det bara kan bli bättre nu... Vi jobbade med rösten även på teatern med en riktigt grundligt talröst-uppvärmning. Vi började dock lektionen med att leka boll-leken där man kastar en boll mellan varandra i ett visst mönster och sen också hade ett annat mönster där vi sa namn och ett tredje mönster där vi skulle byta plats med varandra så körde vi alla samtidigt. Herregud jag vet inte hur länge vi höll på men det gick förvånansvärt bra ändå. Efter lunchen hade jag min första sånglektion vilket alltid är lite nervöst med ny lärare å så men det gick bra och det var väldigt roligt jag har saknat att ha sånglektioner. Dagen avslutades sen med en spännande musikteorilektion där vi gjorde typ allt annat än musikteori haha... det är lite kaos i schemat just nu nämligen men vi jobbade med mycket snabbtänkthet och impro-övningar vilket är så galet roligt jag kan verkligen inte, inte börja skratta för det kan bli så absurda situationer i sån impro. Vi jobbade även med lite gehör och do re mi med tillhörande handrörelser.
 
På torsdagen hade vi i princip bara en enda lektion men vi chans att se genrepet av treornas Musical Comedy föreställning som skulle ha haft premiär i våras. På säkert corona-avstånd i salongen fick vi sitta såklart. Det var riktigt kul att få se, treorna var väldigt duktiga och det var en riktigt rolig show. Efter lunchen var vi tillbaka på skolan för lite skadelära sen var det slut för dagen så jag passade på att åka hem och tvätta. Jäklar vad jag saknat en ordentligt tvättstuga efter två år med hejkomochhjälpmig-maskiner som tar typ halva dagen att tvätta klart till att kunna tvätta och torka allt på mindre än 3 timmar vilken lyx!
 
Efter en vecka men ganska så lite dans så var fredagen med sina tre danslektioner väldigt välkommen. Baletten var tuff som vanligt men rolig! jag tror ändå jag har blivit lite starkare. Vi hade vår första riktiga stepplektion såå kul! stepp är så fantastiskt roligt och samtidigt helt galet svårt. Jag ser fram emot att få lära mig grunderna och sånt ordentligt nu så kommer det förhoppningsvis bli en steppare av mig oxå. Vi avslutade sen dagen med en fantastiskt rolig jazzlektion med gästlärare. Det var fullt ös hela 90 minuterna och bara kasta sig ut på diagonaler och sen en showig korre till musik från Hairspray. Så galet jobbigt men så galet roligt, vi bara öste på sista kvarten och jag vet inte ens hur många gånger vi körde koreografin men det var nästan så jag började känna att det blev blåsor under fötterna. Jag övade sång nån timme efter vi slutat en fick blev bli en lugn kväll hemma framför en film.
 
Igår behövde jag tydligen sova ut efter veckan haha... jag gick alltså och la mig typ halv tolv och tänkte att jag ställer ingen klocka för jag borde ju vakna runt 8 typ... 10.30 slog jag upp ögonen hehe.. Hur som helst igår så hade jag väldigt roliga planer jag var nämligen bjuden på födelsedagsfirande hos Fanny, Fanny som jag gick gymnasiet med, Fanny som jag inte träffats sen typ 2015! Åh vilken kul kväll det blev jag kände absolut ingen där så jag var lite nervös innan men alla var så trevliga! Sen var det såklart sjukt roligt att få träffa Fanny igen! så mycket har hänt på 5 år men samtidigt så känns det inte alls som det har gått så lång tid, vi får se till att ta en riktigt rejäl fika nån dag här framöver och catcha-up om allt.