Hej och hå och kämpa på

Tack och lov för att denna vecka snart är över den har verkligen varit en pers... usch och fy, stress, stukad fot och enorm hälsoångest har varit något av vad veckan bjudit på...
 
Som sagt vi började måndagen med styrka som vanligt och sen jazz, allt gick bra inga problem tills vi skulle börja gå igenom korren och på ett enkelt litet sido-steg upp i relevé så stukar jag min vänsterfot... igen... jag hade på riktigt kunna skrika av ren ilska fy fan alltså, det har ju bara gått knappt två månader sen sist och den var inte ens helt läkt än såå typiskt... Resten av dagens lektioner dvs. sångteknik och röst fick jag ta mig igenom antingen liggandes eller sittandes på golvet med foten på en pall i högläge. Sen hade jag en breakdown när jag kom hem över både foten och lite annat hälsorelaterat som oroar mig enormt just nu.
 
Jag haltade mig till skolan på tisdagen och fick såklart sitta på både baletten och jazzen. På eftermiddagen kändes foten lite bättre och jag kunde gå och stödja mycket bättre på den. Jag hade sånglektion som gick okej, och sen teater där vi började jobba med våra Shakespeare scener mer individuellt. Fruktansvärd ångest hela dagen från och till men jag tog mig igenom i alla fall. På onsdagen fortsatte vi där vi slutade på teatern med att jobba ännu mer vidare med scenerna sen sjöng vi mer julsånger på kören innan lunch. Efter lunch satt jag ner på ännu en jazzlektion eller ja jag började köra lite lätt rehab-styrka. Sen efter skolan övade jag sång innan jag hade ett läkarbesök.
 
Jag fick gå upp tidigt på torsdagsmorgonen för att åka in och lämna lite prover på vårdcentralen vilket gick supersnabbt så jag kunde gå till skolan som vanligt sen. På morgonen jobbade vi vidare med cell block-projektet och sen körde jag fot-rehab på baletten, foten känns lite bättre men fortfarande öm. Efter lunch hade vi i den roliga musikteorigruppen lite fikamys med kladdkaka och julmust innan musikteorin. Dagen avslutades sen med tre intressanta redovisningar om handlingen i våra Shakespeare pjäser haha. Vi hade gjort så att vi hade en berättare och sen spelade vi upp hela Romeo & Juliet i snabbversion, det blev väldigt komiskt kan man lugnt säga haha. 
 
 
I fredags när klockan ringde tyckte jag, jag anade lite halsont så jag valde att stanna hemma för säkerhetsskull och vi har ju även bara dans på fredagar vilket jag ändå inte kan vara med på just nu så då kändes det mer rätt att bara vara hemma. Det är på två sätt dock för att jag har så mycket ångest just nu vilket gör det är svårt att behålla koncentrationen så det var lite svårt att få saker gjorda men jag lyckades i alla fall påbörja ett karaktärsarbete och nästan lära mig texten till min scen. Jag ringde och pratade med mamma och pappa en stund och då kändes det lite bättre i alla fall och så satt jag mig och kollade på nya live action Lady & Lufsen på Disney+, inget revolutionerande men en riktigt mysig film.
 
Igår lyckades jag vara mycket mera produktiv och bocka av min att-göra lista. Det var ett struggle men så skönt att få allt gjort. Jag gjorde bl.a. en riktig ordentlig storstädning av läggan, det var verkligen på tiden, jag tror inte jag har hunnit damma ordentligt sen jag flyttade in. Kanske inte livsnödvändigt att göra men jag mår så mycket bättre i en ren lägenhet. Jag hann även med att måla naglarna igen, det var också på tiden. När jag sen var klar med allt så satt jag mig och kollade på streamingen av Skara Skolscens slutproduktion och sen såg jag ikapp allt i Så mycket bättre.
 
Idag har varit lite lugnare jag tog en lång sovmorgon och gick sen upp och åt frukost och kollade på Lilo & Stich, jag har övat lite stämmor och repliker och ska sätta mig och fnula på min cell block monolog tänkte jag. Sen är det ju digital invigning av Gävle Bocken idag vilket såklart inte kan missas. Det är lite tufft just nu men jag kan bara försöka vara i nuet.