Vecka 4: Dansglädje, nail art, och en envis jäkla förkylning

Årets fjärde vecka fick en lovande början men ett väldigt antiklimaktiskt slut. Inte så långt kvar av januari nu, vi kämpar på!
 
Hur som helst så startade jag veckan i måndags med att ta proffsklassen i jazz på BA. Jag har bestämt mig att jag ska gå på alla klasser jag kan denna termin och inte bara för de lärare jag känner. Lite läskigt men också kul och oerhört nödvändigt. Jag behöver mer dansträning generellt och särskilt viktigt känns det att jag får ta klasser för massor med olika koreografer, alla har sina egna stilar och allt kommer inte passa en, men det är så viktigt att kunna anpassa sig, särskilt inför auditions. Det var hur som helst en väldigt rolig klass! Jag kände mig lite ringrostig på sina ställen men jag levde mitt bästa liv när vi bara dansade koreografin på slutet, det är så härligt att bara kunna gå all in och släppa loss och dansa. Jag kände mig stolt över mig själv.
 
I tisdags startade min jobbvecka det var ett heldagspass och jag var nere på lagret. Det gick bra, det var lagom mycket att göra hela dagen. Efter jobbet sen så utmanade jag mig själv till att gå på gymmet och köra min rehab. Att köra min rehab är ju egentligen inte en utmaning i sig men det var just grejen att gå dit den tiden jag gjorde. Jag trivs ju inte alls på gym och brukar försöka gå dit på tider då det är så folktomt som möjligt så att gå dit vid kl. 18 när det är nästan fullt kändes strongt gjort av mig. Jag körde igenom mitt pass och sen tog jag mig hem för att äta middag och varva ner inför ännu en jobbdag.
 
När jag vaknade i onsdags fick jag fick jag onda aningar direkt, var det möjligtvis lite halsont jag kände? Jag klev hur som helst upp och tog nån halstablett och lite coldzyme och åkte in till jobbet. Jag öppnade och fick hämta leveransen och städa och jag började känna redan då att jag kände mig lite segare än vanligt. Sen rullade dagen på i ganska lugnt tempo, jag var i butiken förutom den timmen jag bytte av rasten på lagret. När jag slutade vid 17 åkte jag direkt hem och efter att ha legat på soffan en stund kunde jag inte förneka förkylningen jag hade dragit på mig längre så jag fick ringa och sjukanmäla mig inför torsdagen och sen gå och lägga mig för jag mådde verkligen inte bra nu.
 
Det var ett tag sen jag hade så pass ”hög” feber att jag hade frossa, de senaste gångerna har jag mest känt mig lite yr typ men när jag gick och la mig i onsdags så var det verkligen frossa, tills jag vaknade igen nån timme senare av att jag svettades istället. Jag hade feber sen hela torsdagen också så den spenderades först i sängen en bra stund för jag inte orkade kliva upp och sen i soffan där jag förutom att scrolla på tiktok och se på dålig dagTV kollade på ett avsnitt av The Great men gillade den inte så då såg jag filmen Maudie istället. Fy så ynklig man blir så fort man får feber och så har man ingen som kan ta hand om en heller när man bor själv.
 
I fredags hade febern släppt tack och lov men jag hade fortfarande ganska ont i halsen och kände mig bara allmänt seg så det blev en till dag i soffan. Bara försöka vila så mycket som möjligt men det blir såklart väldigt rastlöst till slut. Jag hade heller ingen särskild lust att se nån film så förutom att jag såg dokumentären om Astrid Lindgrens filmer på TV4play så blev det mycket scrollade på mobilen. Jag skäms nästan över min skärmtid, visst att jag var sjuk men ändå. Fortfarande halsont men jag mådde bättre allmänt i lördags och så sken solen så jag passade på att gå en lugn promenad och så orkade jag duscha och tvätta håret vilket verkligen gör en enorm skillnad för måendet, att få känna sig lite fräsch igen. Jag spenderade dock fortfarande mest tid i soffan och passade på att se Så som i himmelen – musikalen på SVT play innan den tas bort. Den var riktigt bra, jag förstår verkligen alla lovord den har fått! Det blir såklart inte riktigt samma sak att se den på tv som live men det är ju bättre än att inte få se den alls i alla fall. Kul också att se tre av mina tidigare gästlärare/lärare i ensemblen!
 
Efter tre dagar så var jag rätt less på denna förkylning men det var bara att försöka ha tålamod. Söndagen blev också en lugn dag hemma för mitt halsont var verkligen envist. Jag försökte kurera så mycket som möjligt men samtidigt hålla mig så pass aktiv att jag inte säckade ihop av tristess. Så jag kikade på nyhetsmorgon och på senaste avsnittet av Historien om Sverige. Sen fixade jag med naglarna lite och skrev ihop större delen av detta inlägg. Jag kommer nog få dras med snuva och annat ett tag till men jag hoppas verkligen att denna förkylning ska släppa greppet om mig snart.