Rep, äta i solen, två föreställningar och en mysig helg i Gävle: Påskveckan

Jag ligger verkligen stabilt en hel vecka efter här haha... åh det är mycket nu i det lilla huvudet men vi fortsätter väl där vi slutade I guess så kommer jag väl ikapp nån gång.
 
Påskveckan var en repvecka, vi hade alltså inte lov mer än själva påskhelgen liksom så i början av veckan var vi på plats i skolan för mest comedy-rep med också vanliga lektioner och en teater redovisning
 
Fortfarande lite snuvig men så fruktansvärt glad över att kunna vara tillbaka i skolan på måndagen efter min sjukhelg. Nämen jag hade kunnat börja glädje-dansa liksom, tur att vi liksom har dans på schemat redan haha. Hur som helst så började måndagen med rep på vårt öppningsnummer, vi fick ju ut all koreografi veckan innan så nu var det dags att cleana lite. Det var väldigt skönt tycker jag, vissa saker sitter, men inte andra och det var skönt att få en lite klarare bild på exakt hur stegen och allting ska vara så vi kan bli mer samspelta också. Lektionen efter var jazz med Maria, det var härligt med en vanlig teknik klass mitt i allt så kan man få rensa huvudet lite och inte bara tänka comedy. Jag försökte ta det lite lugnt på klassen eftersom jag liksom precis blivit frisk men fortfarande hade lite tryck i bihålorna. Det är dock lättare sagt än gjort haha Efter lunch sen var det mer comedyrep på ett av våra andra helklassnummer vilket gick bra det också, sen hade vi teater sista lektionen där vi repade Vi som är hundra. Det var vårt sista rep-tillfälle och vi fick äntligen chans att köra allt i rätt sal. Vi hade lite röst uppvärmning för att öva på att projicera rösten eftersom denna större sal äter upp så mycket ljud. Sen körde vi ett genomdrag med kostym och allt. Det gick bra, det blir lite annorlunda med en större scen men annars var det inga större problem. Vi la lite mer tid på slutet också för att verkligen repa in det eftersom det var det vi satt absolut sist. 
 
En till anledning varför jag var så väldigt glad över att vara frisk igen var att det var äntligen dags att se Min vän Fascisten på Playhouse. Vi skulle ju ha gått i januari men det blev framflyttat till nu. Så jag duschade och fixade till mig lite efter skolan och sen gick jag, Arvid, Filip och Samuel och åt på max, eller på och på, det var så väldigt härligt vårväder så vi tog med oss och satt på trappan utanför konserthuset. Nämen det var så trevligt! När vi ätit klart och sagt hejdå till Samuel hade vi fortfarande ungefär en halvtimme att ta vara på innan det var dags att vara på teatern så vi tog en lite promenad upp längst Drottninggatan hela vägen upp till observatorielunden och kikade lite på utsikten. Sen var det musikal och rödvin för hela slanten. Tyvärr blev jag lite besviken av föreställningen, jag vet inte om det var att ensemblen hade en off-dag eller vad det var men den höll inte riktigt, tråkigt men jag hade en trevlig kväll i alla fall.
 
På tisdagen var det dags för redovisning av Vi som är hundra. Första lektionen gick till att ställa i ordning och repa lite sen var det premiär! Vi hade ettorna och några av lärarna som publik. Det hade nog inte kunnat gå bättre faktiskt, vi var otroligt samspelta och skarpa och det kändes verkligen som vi nådde fram. Jag hade lite blandade känslor kring min egen prestation (men så här i efterhand alltså nu när jag har sett videon från den så har jag en annan uppfattning). Alltid fint att stå på scen men min klass! Efter lunchen var det vår tur att sitta i publiken då ettorna hade sin monolog redovisning, väldigt kul att få se, det var mycket duktiga! Sen fick vi hör och häpna sluta för dagen så vi gick ett gäng och köpte glass och satt oss i solen utanför kyrkan.
 
Det är förkylningstider nu igen så vi var ett litet men tappert gäng på plats på onsdagen för sista repdagen innan påsk. Förmiddagen gick till sång-rep för lite olika nummer och sen efter lunch hade vi ett rep med Hans på ett av helklassnummrena, så gott det gick i alla fall med tanke på hur många som saknades. Efter skolan sen gick jag och Nicole och tog en fika mycket trevligt, sen åkte jag hem och tvättade vilket var lite mindre trevligt haha. 
 
Påsklov men jag blev kvar i Stockholm ändå, i alla fall en stund för på torsdagen skulle jag nämligen gå på spex för första gången. Jag var bara hemma och fixade med saker under dagen sen åkte jag in till Gullmars och mötte upp Arvid, Filip och Elvira så var vi och åt pizza innan föreställningen. Vi var möjligtvis aningen för mycket tidsoptimister för min del haha när vi rullade in med tvärbanan i Nacka 2 min innan Föreställnings start haha. I vanliga fall hade jag haft lätt panik haha men jag kunde mest bara skratta åt det denna gång när vi irrade omkring för att försöka hitta var vi skulle haha. Vi kom fram tillslut i alla fall och spexet hade inte hunnit börja. Varför var vi då på spex kan man ju fråga sig? jo vår kära Gustav var med i ensemblen och det kan man ju inte missa! Det var en riktigt helkväll, Gustav var fantastisk och kämpade på trotts tappad röst men jag måste nog säga att en 4h föreställning var på tok för långt. Men det var en mycket trevlig kväll ändå med många skratt.
 
På fredagen tog jag ett blixt beslut på morgonen och bestämde mig för att åka hem till Gävle i påskhelgen ändå. Jag väntade på ett paket bara så jag åkte inte förens på eftermiddagen men det var ganska skönt också så slapp jag stressa en massa. Det blev en väldigt lugn men mysig helg hemma med mamma och pappa. Vi åt god mat, såg på BiT, kollade på Sven Wollters sista film och så blev det såklart en sväng på stan och ett besök hos Gammelmoster. Det var underbart vårväder hela helgen också så innan jag åkte tillbaka igen på söndagen var jag och mamma på en promenad runt Rudsjön och letade vårtecken. Det var verkligen rätt beslut att åka hem en sväng ändå, mycket mysigt och härligt att få bli omhändertagen lite.