Tidiga morgnar, överraskande publikrep på gott och ont, och massa timmar duetter

Det har varit en veckan indeed, det blir mycket nu när vi även repar annat nästan varje morgon innan skolan, många tidiga mornar.
 
I måndags låg inget morgonrep inlagt så dagen började med en sånglektion med duetten för att sen jobba vidare mer på duetten på teatern, mycket duett på förmiddagen alltså och det gick bra, morgonrösten kämpar på men scenen och känslorna blir bättre och bättre hela tiden. Vi fick äntligen chans att köra med livekomp i måndags också vilket är en utmaning, Jason Robert Brown skriver bra musik men den är också sjukt jobbigt svår ibland haha. Att jobba med duetterna så här gruppvis har en tendens att dra ut på tiden så jag och Gustav som var sist ut fick ungefär 15 min lunch innan nästa lektion, hej och hå att dansa balett när en precis ätit men vi tog oss igenom utan missöden haha. Sist ut för dagen var som vanligt jazz, men det var inte min dag i alla fall inte på diagonalerna, koreografin gick bättre dock!
 
Efter skolan väntade det första av veckans två publikrep, det i måndags var på Playhouse och pjäsen Livet Suger. Först skulle jag och Nicole hitta nånstans att äta dock vilket visade sig vara lättare sagt än gjort haha, två personer med svåra beslutsproblem det blir som blind leder blind haha. Det fick tillslut bli max i alla fall efter vi irrat omkring i typ en timme haha. Jag hade egentligen inga tankar alls om själva pjäsen vi skulle se, vi visste att den var löst baserad på Onkel Vanja men inte mer än så, så jag tror vi alla blev glatt överraskade. Den var nämligen såå bra! den var rolig och relaterbar. Tjechovs kärna fanns ändå med samtidigt som den var modern, smart och med mycket publikkontakt. Det var nåt av det bästa jag sett på länge! scenkonst hörni! vilken grej!
 
Förmiddagen i tisdags gick även den till duetterna, vi jobbade gruppvis både inne hos Stefan och själva. Vi testade bland annat att jaga varandra när vi sjöng för att få upp drivet, kanske inte helt fantastiskt för sångtekniken men väldigt roligt haha. Efter lunch var det jazz och jag är nog inne i en liten tekniksvacka just nu. Det gick bättre än i måndags men fortfarande inte bra, då var det mer kul att få dansa koreografin istället. Skoldagen avslutades sen med musiklektion och ännu ett speed-arr. Det var ju ett tag sen men nu var det dags igen och denna gång gjorde vi Jag Kommer av Veronica Maggio som blev väldigt snyggt! Det är också så jäkla kul att jobba tillsammans i helklass så här vår gruppdynamik är fantastiskt och det är så kul att få se allas kreativitet flöda samman.
 
Onsdagen bjöd på ett tidigt morgonrep, trött, trött, trött men vi kämpar på! Vi körde sen igenom duetterna inför varandra i halvklass på Cecas lektion. Lektionen efter det var balett men vi körde styrka balettstyle vilket är så jäkla tungt men otroligt givande. Efter lunch fortsatte vi med duetterna och precis som förra veckan körde vi för varandra på teaterlektionen. Det gick bra, vi hade fått ett nytt komp precis innan så det var lite spännande haha men vi tog oss igenom det och det kommer bli så mycket bättre med livekomp sen. Sist ut på dagen var ensemble där vi fortsatte med Blackout som fortsätter gå från klarhet till klarhet och jag vet jag säger det hela tiden men det kommer bli så snyggt!
 
Efter skolan var det dags för veckans andra publikrep, denna gång på Stadsteatern och Roberts Bro- Bergochdalbana men först middag! och efter måndagens irrande hade jag och Nicole bestämt oss i förväg haha så det blev indiskt och det var väldigt trevligt må jag säga. Så tillbaka till själva publikrepet så kan det vara nåt av det sämsta jag sett på länge. Jättetråkigt men ska jag vara helt ärlig så är det så. Det är alltså en musikteater baserad på Robert Brobergs musik där fem skådespelare gestaltar honom i olika delar av hans liv. Den var rörig, sakande mening, det var oklart om det var en hyllning eller ett smutskastande. Jag förstod inte vad de ville säga med nåt, scenen var på tok för stor och den saknade helt röd tråd eller tillstymmelse till nåt liknande som liksom höll ihop allt. Vi var kvar och såg hela men det var några av oss som funderade på att gå i pausen. Jag och vi som såg den kanske inte riktigt var rätt målgrupp men ändå. För de som är rätt målgrupp tror jag ändå det bara hade räckt med en konsert liksom.
 
Det blev en tidig start på torsdagsmorgonen också för det var nu dags att kicka igång vårt smuloween-projekt som har legat och kokat sen förra året, det kommer bli kul så jag är taggad att sätta igång ordentligt nu. Sen var det sång i halvklass igen och vi körde än en gång duetterna, det börjar närma sig redovisning nu så vi kör verkligen på in i det sista. Nästa lektion var balett och vi fortsatte med balettstyrkan och stretch och det var mycket fokus på att gå igenom övningar två och två så vi har koll på allting inför självstudieveckan. Efter lunch var det nivåjazz och som sagt ingen bra jazzvecka denna vecka. Vi hade gästlärare och jag önskar jag kunde ha haft mer kul men det var för mycket hjärnspöken. Sist ut på dagen var street vilket var superkul, svinsvårt men kul. Vår lärare är så bra på att peppa upp klassen och lägga fokus på att vi ska släppa våra prestationskrav och det är precis vad jag behöver när det kommer till street. Kvällen sen var jag sjukt effektiv och hann med både att laga mat, tvätta och öva. även fast det kanske blev lite sent för att hinna med allt.
 
Kanske att det hade legat och bubblat hela veckan eller så hade jag fått för lite sömn eller så var det en kombo av båda men i fredags hade jag en riktigt skitdag rent utsagt. Ångesten låg som ett täcke över mig redan när jag åkte hemifrån och blev bara värre och värre under dagen, att behöva prestera i dans när en har en skitdag gör nämligen saken inte bättre. Vi startade tidigt med ett dansrep inför giget och fortsatte sen dagen med balett, stepp och jazz som vanligt. På jazzen kunde jag inte hålla ångesttankarna i schack längre och kände mig som en överfylld bägare där minsta lilla grej fick vatten att skvämpa över kanten, fy fan alltså. Jag är så tacksam för mina vänner som tröstade mig när jag bröt ihop i omklädningsrummet efter, nämen vad skulle jag vara utan dem. Vi stöttar varandra hela tiden och jag är så tacksam för det! För ibland är det allt som behövs att bara få en stöttande hand, att min ångesthjärna får se i realtid att folk bryr sig om mig och att det ångesttankarna säger är falskt! Jag mådde så mycket bättre sen och kunde åka hem, mysa till det framför Idol och gå och lägga mig i bra tid.
 
Jag sov näst intill 10h och mådde betydligt bättre när jag vaknade igår, jag kände mig riktigt pepp och produktiv till och med. Jag hann med både att fixa med naglarna, kolla på gympa (VM i AG) och städa hela lägenheten. På kvällen sen åkte jag ut till Elin i Handen för att ha lite Rocky Horror filmkväll med några ur klassen. Rocky Horror är fantastisk som alltid, jag har nog sett den 10+ gånger eller nåt sånt haha. Det blev en supermysig kväll! Dagen idag har varit mycket lugnare i riktigt söndagslunk-anda så jag har mest spenderat dagen med att kolla klart på grenfinalerna på VM och måla nail art. Jag har haft lite nerver som börjat krypa sig på nu på kvällen, det är en speciell vecka som väntar nästa vecka (på gott och ont) och jag ska försöka ta en dag i taget för att inte bli överrumplad. Nu ska jag ta tag i lite disk och börja packa lite, skaka av mig lite nerver förhoppningsvis.
 
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikal - nail art - teater