Det skenande tåget som är mitt liv just nu - skola, gympa och teater

Det skenande tåget som är maj månad fortsätter att tuffa på i rasande fart, det känns nästan lite som tåget i Anastasia efter Rasputins små gröna monster har kapat det...
 
Hur som helst så började vi den sista delkursen i skolan och det är mer uppgifter och läsning än nånsin. Det är som det har tryckt in exakt allt nu i sista delkursen, precis vad jag behöver! haha.. Det är kul att iallafall vara inne på mer nutida filmhistoria och skönt med en ny föreläsare, sen om han är bättre eller sämre nja... han pratar inte som att han höll predikan i en kyrka iallafall och det är väl ett plus antar jag. Vita män dominerar fortfarande filmerna, texterna och föreläsningarna tyvärr men vi fick iallafall sen en riktigt härlig tidigt feministisk film, Flickorna (1968) av Mai Zetterling som var fantastisk i sitt sätt att driva med könsroller och strukturer i samhället.
 
Träningarna har tuffat på också och jag är så trasig... Alltså det går att köra med skydd men foten är långt ifrån hel så, så fort allt kaos är över ska jag gå och kolla upp den så jag slipper gå och oroa mig. Annars så har träningarna gått rätt bra ändå. Lika varvet börjar sätta sig sakta, överslag volt börjar också komma då och då sen så fick jag till min kanske bästa sträckt tzucka nånsin på träningen igår så det är superkul. När jag ändå är inne på gårdagen så var det en helt fantastisk gympa dag igår, vi körde morgonträning och träffades innan och åt frukost tillsammans vilket var supermysigt och sen efter träningen var vi några som stannade på lunch på Max också.
 
Sist men inte minst har jag ju alla ansökningsprov och förra helgen bar det av ner till Kungälv och Nordiska Teaterskolan. Att söka nordiska var verkligen annorlunda från alla andra skolor för de har en antagningsworkshop istället för prov så det kändes helt enkelt mer som att vara på nåt slags sommarläger. Vi fick jobba med rörelse, improvisation och dans och så fick vi se deras slutproduktion också. Det var en intensiv men rolig helg och jag träffade många fina teatermänniskor som sökte, bl.a. en tjej som också kom dit en dag tidigt som jag klickade riktigt bra med och det är ju alltid kul!
 
Idag börjar den mest intensiva biten av min Sverigeturné då jag flyger upp till Luleå ikväll för att sen åka ner till Hässleholm på söndag haha... Jag är dock ganska taggad inför Luleå, jag vill bara ha en kul helg! det är många jag känner som också ska söka imorn och det är alltid härligt så en inte behöver sitta ensam plus att jag ska träffa min kompis Emmy däruppe som jag inte har träffat sen 2011!? jag var tvungen att kolla på det men det är på riktigt så längesen! galet! Det är ju fortfarande en ansökning så det kommer vara väldigt nervöst men förhoppningsvis tar inte nervositeten över för mycket.
 
Vi får se när jag hinner uppdatera bloggen nästan gång det är helt enkelt såå galet stressigt just nu men vi får se vad som händer.