Vecka 21: Spännande låttexter, roliga scener, konsten att falla från en stol och en blomstrande vårbal

Efter några dagars välbehövlig ledighet var vi tillbaka i skolan igen i måndags och rivstartade direkt med zumba och golvstyrka klass med Eugenia. Tufft men också väldigt härligt sätt att starta veckan på. Efter var det street och jag tog mig igenom det, som vanligt… Vi fick dansa lite mer korre denna gång i alla fall vilket var kul men också svårt. Jag har sagt det några gånger nu men jag kommer alltid dansa street med brytning och jag får acceptera det. Efter lunch hade vi teater i halvklass och vi satte i gång direkt med att jobba med våra scener. En grupp i taget inne hos Jo och arbete själva när man inte var i salen. Jag och Ida satt därför och läste igenom scenen en massa gånger för att få in texten och sen när det var vår tur inne hos Jo så körde vi bara på full patte haha. Vi ska ju göra bråkscenen med kakan från Bridesmaids och den är galen men det är också jättekul. Efter lektionen hade jag ett kortare hål och försökte febrilt välja nåt att sjunga till min sånglektion det gick sisådär och jag tog mig med alla mina pärmar haha. Jag hade Lina Funke för första gången och det var toppen, vi jobbade med två låtar jag tänkt som auditionlåtar. Det var en tuff lektion men det gick bra och kändes bra att få fokusera på mycket teknik och andning.
 
Tisdagen började med marias jazz. Det var bara fokus på teknik den här klassen, vi jobbade både ute på golvet och på diagonalen. Lektionen efter var en väldigt givande föreläsning om eget företagande. Det är ju nånting man kan börja överväga nu när man kommer ut i arbetslivet och med största sannolikhet kommer frilansa som musikalartist. Allt det där känns ju som en djungel så det var skönt att få lite information hur saker funkar och lite tips och tricks och sånt. Efter lunch hade vi Sanna och jag hade egentligen inte planerat att sjunga den här veckan men jag fick en auditionkallelse mitt på lunchen med en låt att lära sig. Jag fick då alltså gå ut under lektionen i några minuter och lyssna på låten några gånger och kika i noterna sen jobbade vi på första versen och refrängen inne i salen sen. Det är nog det snabbaste jag nånsin instuderat en låt på haha. Nej men det var mest att jag skulle få testa sjunga den jag med. Sista lektionen var sen ensemble med Janne och vi sjöng Hasa Diga Eebowai från Book of Mormon på svenska. Ni som känner till den musikalen vet ju att texten är ju ibland lite… hur ska man säga? annorlunda… Och för er andra kan ni ju googla fram den engelska texten så förstår ni haha… Det är i alla fall nåt väldigt komiskt med 20 pers. som i stämmor sjunger F*cka gud i hans röv, mun och mutta… igen och igen och igen. Hej och hå…
 
I onsdags var jag inne och värmde upp och övade på morgonen, auditionlåten skulle ju instuderas ordentligt. Jag hade såklart stått och sjungit om och om igen i köket kvällen innan men nu behövde jag kunna använda hela rösten. Dagens första lektion sen var sång med Lina, jag sjöng ju förra veckan så denna gång fick jag bara sitta med och se och lyssna på mina fina klasskompisar när de sjöng. Efter hade jag hål så jag tog ett sångbås och passade på att öva lite mer. Eftermiddagen var som vanligt bara dans. Vi hade först balett och det var en riktigt fullspäckad klass. Vi körde stången i racerfart och fick därför massor med tid att jobba ute på golvet, det blev bland annat väldigt mycket olika slags piruettövningar ute på center samt hopp och hopp på diagonalen. Det var tufft men kul! Efter gick vi direkt in på Marias jazz och vi hade önskat mycket floorwork och det fick vi. Floorwork är så svårt och så mycket tyngre än vad man tror, plus att golvet är hårt och jag har utstickande ben. Det var en kul klass men jag var blåslagen efter haha…
 
Även i torsdags var jag inne och övade på morgonen sen kastades vi rakt in i teaterns värld. Först var vår egen lektion där vi körde igenom våra scener för varandra. Det var väldigt kul att se och kul att göra, många har valt roliga scener så det bjöds på en hel del skratt. Sen fick vi se tvåornas redovisning av pjäsen En uppstoppad Hund som de jobbat med nu under våren. De hade valt att göra den som immersive theatre så i stället för att ha oss som publik sittandes på bänkar framför så gick vi med inne på scenen och observerade allt som hände. De hade tejpat upp alla rum och platser på golvet och inrett dem utefter och så fick vi i publiken förflytta oss emellan allt som spöken med den enda regeln att inte röra rekvisita eller skådespelarna. Det var väldigt intressant och de var väldigt duktiga, kul att se! Efter lunch hade vi vår sista lektion för dagen och det var nivåjazz med Gustaf och vi fick göra en koreografi med stolar som han jobbar med till Kinky Boots på Säffleoperan i Höst, han är koreograf för den uppsättningen. Det var en kul och innovativ korre! Haken var dock att våra stolar vi har på skolan är så oerhört rangliga så det blev en hel del fall och ännu fler blåmärken. Jag gjorde nog det värsta fallet när hela stolen välte under mig. Allt gick, tack och lov, bra men det var väldigt otäckt och jag minns att jag hann tänka i luften att jag bara ber till allt att jag inte landar på nåt stolsben eller nåt. Jag var omtumlad men man har ju blivit uppfostrad i ”upp på hästen igen-anda” så jag borstade av mig och körde vidare. Efter klassen var jag helt randig av röda märken på armar och ben, det ser ju ännu värre ut på mig också i och med min skrivurtikaria. Men som sagt, det var en rolig klass.
 
I fredags var jag lite i valet och kvalet över om jag skulle åka in på steppen eller inte. Jag hade gått och lagt mig rätt sent kvällen innan då jag höll på att prova kläder jag beställt och glömde tvätta håret så det blev sent och jag var tvungen att vänta på att det skulle torka. Duktig flicka syndromet tog dock överhanden och jag åkte in. Vi hade Emma i stepp denna fredag och vi dansade två ganska olika koreografier, härligt att få träna på att ta upp steppkoreografier, det är inte alltid det lättaste! Efter hade vi balett och vi fortsatte i samma anda som i onsdags. Vi var många som var rejält trötta i kropparna nu dock så det blev mycket kämpa för att orka hålla i stöd och sånt hela klassen men jag hade kul. Baletten har liksom lite lossnat för mig nu, vilket är underbart. Efter lunch hade vi i nivåjazz igen och vi hade Benjamin Trossö i jazzfunk, det var första gången vi hade honom. Vi gjorde en så snygg korre till en gammal Sugarbabes dänga och det var så f*cking svårt och snabbt men samtidigt så väldigt roligt. Jag strugglade nåt enormt, det är så svårt att parera när man vill mer än vad kroppen klarar av. Synapserna går helt enkelt inte tillräckligt fort, vi ska ha honom igen nästa vecka så jag ska försöka fila lite på koreografin själv, det jag minns så kanske det går bättre nästa gång. Sist på skoldagen i fredags hade vi vårt allra sista skolmöte innan det var fri hopp och lek och jag skyndade mig hem för att hinna fixa mig och byta om för kvällens väntande Vårbal!
 
Jag hade inte varit så taggad innan då jag var trött efter en lång vecka men jag blev ändå mer taggad där och då på kvällen och jag fick till en bra outfit med min nya 70-tals vintageklänning vilket också hjälpte. Vi började kvällen i Humlan där vi minglade runt med alla och balkommittén hade till och med fixat en riktig fotograf som var där och tog bilder. Det var så mysigt och trevligt att få mingla runt och prata med folk från alla klasser. Efter ungefär en timme promenerade vi alla till Base där de hade dekorerat med ljusslingor och en massa roliga bilder på alla under åren på SMU som folk hade skickat in. När alla var på plats blev det långbordsmiddag inne i sal2 komplett med snapsvisor och springa varv runt bordet. Mitt i allt kom även Anna Eiding och Maria Sundin och kraschade festen med den klassiska Let Me Entertain You som vi alla har gigat med. Det var så kul! Kvällen fortsatte med dansgolv i två salar och när man inte stod och dansade var vi ett gäng som satt i omklädningsrummet på golvet och bara snackade och drack bubbel. Jag drack typ inget men blev kalas ändå, standard haha. Det var en toppen kväll och så oerhört fint fixat av ettorna och tvåorna i balkommittén! Jag är så glad att jag gick!
 
I lördags tog jag en liten sovmorgon sen var det upp och bocka av dagens sysslor. Jag tänkte att om jag kör i gång effektivt direkt efter frukost så får jag allt gjort och eftermiddagen fri sen så sagt och gjort! Jag städade och torkade av i köket, dammade hela lägenheten, vattnade blommorna, tog tag och sorterade upp kläderna som hade bildat en hög på min stol i sovrummet, torkade av i badrummet och skurade allt på balkongen fri från pollen så det gick att vistas där ute igen. Det var så skönt att få allt gjort och jag fick tid att bara sitta ute och njuta av solen ett tag. På eftermiddagen började jag bli lite rastlös och kom på att jag har en biobiljett som snart går ut och det passade ju bra för den nya Lilla Sjöjungfrun har ju precis haft premiär. Jag skrev till Ida och frågade om hon ville hänga på och det ville hon så då blev det en biokväll! Det var jättetrevligt och filmen var ändå överraskande bra. Den växte liksom på mig ju längre in i den man kom. Jag har såklart åsikter! bland annat på animeringen och vissa val på ändringar de hade gjort men över lag gillade jag det nya och den bjöd på många skratt. Så vill man se nåt lättsamt och känna nostalgi så rekommenderar jag den!
 
Igår jobbade jag, min sista barnklubb för i vår. Det gick bra, det som var mest drygt var väl att pendeln går så sällan så det tar sån enorm tid att åka till och från Sollentuna. Det var morsdagspyssel dagen till ära så barnen fick rita morsdagskort. Det är bara tre timmar med barnen men det tar så enormt med energi så jag var helt slut när jag kom hem men jag tog ändå tag i att laga mat inför veckan och skriva på bloggen. Vi ger oss in i två väldigt händelserika och intensiva veckor nu. Vi får se om jag hinner blogga nåt annars så hör ni från mig om två veckor igen.
 
Balbilderna är tagna av Jennifer Axelina