Vecka 51: Bakverk, snurrig på shoe-refresh, sparkteknik, rundpingis och julfirande

Det är bara några dagar kvar av 2023 nu och jag ligger ändå nästan i fas här på bloggen, det får man ge mig, med tanke på hur det har sett ut med bloggandet i år. Förra veckan var det julveckan och den bjöd på lite smått och gott.
 
På måndagen var jag ledig men det var full rulle ändå. Jag hade en lång lista med saker att göra och viktigast var att få iväg alla jobbansökningar, det skulle tas bilder och spelas in presentationsvideos och selftapes och gud vet allt. Det är heller inte så lätt att filma eller fota nåt när dagsljuset knappt existerar. Jag gjorde mitt bästa i alla fall med att bygga upp berg att balansera mobilen på och kreativa sätt att få ljus med hjälp av min skrivbordslampa. Förutom allt detta han jag också med att städa lite, gå med källsorteringen och laga mat. Det här med att laga mat gick sådär dock då jag bara skulle få upp locket på de krossade tomaterna med lyckades tjonga ner det rakt i burken så det flög tomat över hela mig och hela mitt kök… livet ändå haha.
 
Tisdagen bjöd på sol så då passade jag på, på förmiddagen att ta lite fler bilder och spela in några selftapes igen när det för en gång skull var bra ljus. På eftermiddagen sen kom Nicole hit för det var dags för det årliga cake-pop baket. Det var kaosartat som vanligt och vi grät av skratt flera gånger, när cake-popsen liknade mer rövhål än vackra bakverk haha. Vi lyckades även bränna chokladen när vi skulle smälta den… så Hela Sverige Bakar, se upp! för här kommer vi! Haha. Det här julbaket är vår bästa tradition!
 
På onsdagen började min jobbvecka, jag var på lagret och det var ändå ett rätt skönt pass. Folk köpte det som skickades upp och det var lagom med leverans så dagen flöt på bra och jag hann klart med nästan allt. Efter jobbet var jag en kort sväng på stan för att dels kika på nå kläder till nyår till mig själv samt en julklapp till Hanna. Men alltså att gå i affärer på Drottninggatan några dagar innan jul är *skrik och panik*. Fy fan… jag kände mig så uppstressad att jag orkade inte mer än typ 1 timme. Sen fick det bli en lugn kväll hemma.
 
Torsdagens jobbpass var uppe i butiken och det rullade på i lagom takt hela dagen, det kändes som de som kom in och handlade visste vad de skulle ha och bara kom in och köpte. Vi hade också lite julevenemang i butiken där vi bjöd på pepparkakor och julmust till kunderna. När jag slutade sen var det raka vägen hem som gällde för att hinna fixa julnaglarna. Jag var lite osäker om det skulle bli för tight om tid men jag hann klart och det blev bra också, vilket är kul!  Det blev en tidig uppgång på fredagen trotts att jag inte började jobba förens kl.13. Jag skulle nämligen åka hem till Gävle direkt efter jobbet och jag hade 100 saker att hinna innan. Hade jag kunnat planerat detta bättre? Absolut! Men jag hann faktiskt med allt. Packa, städa, diska, vattna blommor, epilera benen, slå in julklappar och till och med smörja in mina kängor med skokräm haha. Jag var en maskin hela förmiddagen! Jobbpasset sen var ganska lugnt, vi sålde bra men det tuffade långsamt på. Jag jobbade med Michelle och vi jobbar väldigt sällan tillsammans men har väldigt roligt när vi jobbar så det blev en hel del skratt. Värst var det efter det kom in en kund som luktade illa nåt så enormt så vi var tvungna att spreja shoe-refresh runt hela kassan för att försöka få bort stanken efter han gått. Jag fick liksom ta upp och hålla ett skoblock i cederträ under näsan för att ens kunna stå i kassan och packa skor. Hur som helst så är det nog en del kemikalier i den shoe-refresh sprejen så man blev ju lagom snurrig i huvudet efter vilket bara bidrog till mer skratt haha.
 
Snöstormen Pia hade ju dragit in över oss under morgonen så jag var lite nervös om mitt tåg där på kvällen ens skulle gå. Så jag blev väldigt förvånad när det inte bara gick utan det var i tid också! Det var sen galet med folk som skulle på tåget i Stockholm, jag tror halva Gävle skulle åka med detta tåg. Nåt som var kul med det dock var att jag träffade på Anna som jag tränade gymnastik med förut. Vi har nog inte setts på kanske 5 år så det var väldigt roligt att springa på varandra. Vi satt också bara några säten ifrån så vi satt och pratade och catchade upp om allt möjligt nästan hela tågresan. Det går alltid så mycket snabbare att åka när man har nån att prata med. Väl framme i Gävle möttes vi av ett sagovinterlandskap, herregud vad mycket snö. Pappa kom och hämtade upp mig och hade också Roland med sig då hans son också åkte samma tåg som jag.
 
Det var fint att få komma hem till Mamma och Pappa igen. Hanna var ju hemma hon också, hon hade kommit upp redan i början av veckan. Jag möttes av hemlagad mat som Hanna lagat och sen choklad. Väldigt trevligt efter en lång dag.
 
På lördagen var vi ju tvungna att gå ut och leva lite i vinterlandskapet och eftersom det knappt var plogat eller sandat plockade vi fram sparken ut källaren. Det är en väldigt gammal och ranglig barnspark men det stoppade oss inte. Både jag, Hanna och pappa turades om att åka med varierande resultat haha men roligt hade vi. På eftermiddagen sen var det dags att fira lilla-julafton tillsammans med pappas släkt och alla kusiner med familjer var på plats. Vi åt mat, fikade, åt choklad, spelade bingolotto utan att kolla på själva programmet och så blev det lite rundpingis. Jag tror inte jag ens har hållit i ett pingisracket på säkert 15 år så jag var helt lost och åkte ut direkt. Andra gången gick det bättre i alla fall men liksom jag hade helt glömt bort hur man ens servar. Det var en supertrevlig kväll som alltid och jag tycker det är härligt att alla kusinerna börjar bli vuxna nu också, man kan liksom umgås på ett annat sätt nu. Jag har ju liksom alltid varit så mycket äldre än alla andra plus att jag var lite lillvuxen när jag var yngre också, så det har känts som ett så stort glapp mellan mig och alla andra kusiner. Men nu kan vi sitta och prata och umgås allihop och det är kul.
 
Söndag och julafton, en lite annorlunda jul då vi firade bara vi fyra i familjen. Gunnel brukar ju komma på jul med tantalaria är ju 98 år nu och all snö och den branta stentrappan upp till ytterdörren är inte att leka med när man går med rollator så i år blev det inget, mamma åkte dit med julmat istället. Hur som helst så bjöd julaftonen på underbart soligt vinterväder så efter vi öppnat julklapparna tog jag, Hanna och Pappa en promenad i Bomhus. Det var så galet vackert ute med alla snötyngda träd, det var som att hamna i Narnia. Det blev sen en klassisk jullunch, vi såg på Kalle Anka och spelade lite sällskapsspel på kvällen. Vi såg såklart även Svensson, Svensson och jag och pappa kollade på filmen Sing Street på svtplay innan dagen avslutades med att se slutet av Crocodile Dundeé. Så för att citera Svensson, Svensson så firade vi en klassisk svensk jul, alltså, vi såg på TV haha. Skämt osido så var det en lugn och mysig julfton och jag var mest bara glad att få vara hemma och umgås med familjen.