Jobb, OS-finaler, och massa museibesök - sista veckorna på sommarlovet

Hur går det med bloggandet igentligen Emelie?? ja med tanke på mitt senaste inlägg är från 25 juli och att jag började skriva detta inlägg för ca 10 dagar sen men aldrig riktigt blir klar så skulle jag nog säga att det går lite sisådär... haha.. men okej 5 gången gillt eller nåt sånt! och vi får börja där vi slutade sist, förhoppningsvis kommer jag ihåg att skriva med allt haha.
 
De sista veckorna på "sommarlovet" sprang verkligen förbi, tiden går fort när en bara jobbar haha. Nej men med nästan alla vänner bortresta och dåligt väder blev det mest fokus jobb för min del. Det har inte gjort mig så mycket dock jag har ofta väldigt kul på jobbet. Sista veckan i juli växlandes mellan jobb på ringen, jobb på Nilson och att kolla på alla OS-finaler i efterhand.
 
Jag såg de flesta finalerna själv efter jag slutat jobbet men just damernas lagfinal lyckades jag timea in på min lediga dag och då passade jag på att bjuda hit Jossan så vi kunde se tillsammans. Vi skulle nästan ha haft en dåld kamera på våra rekationer när vi kollade på bommen haha, nämen bom är det nervösaste att kolla på, på alla plan! "STÅÅÅ!!!" "HOPPA AAV!!" "AAHH!". Det blev en mycket mer spännande final än vad en hade trott i förhand med tanke på att Simone Biles inte körde. Att Ryssland tillslut lyckades nypa guldet var helt galet men också kul, USA behöver inte vara bäst jämt. Resten av veckan rullade på i samma anda, jobb på dagen och sen OS finaler på kvällen. Jag älskar ju underdogs och från OS är jag mest impad av Vanessa Ferrari som vann silver i fristående på sitt fjärde(!!) OS, Mykayla Skinner som trodde hon hade avslutat sin karriär men som fick hoppa in i hoppfinalen och knep silvret, Rebeca Andrade överlag, en fantastisk gymnast och självklart Simone Biles som efter allt skit klev in i bomfinalen och tog ett brons. Ett annorlunda men otroligt spännade OS i gymnastik. Nu taggar vi om till VM och sen såklart höjdpunkten EM i truppgymnastik sen senare i år. 
 
Förutom att se på OS hann jag också måla naglarna, i en design som jag inte alls var nöjd med, men som jag fått mest komplimanger på av alla jag målat under sommaren? haha jag antar att smaken är som baken.
 
Så var det plötsligt augusti och bara två veckor kvar innan skolan drar igång. Jag började första veckan i augusti med ett pass på Nilson så mycket skor men också en hel del filmsnack med min kollega när det var lugnt, Jag älskar att diskutera film med folk som också har ett filmintresse haha. Jag hade sen helg tisdag/onsdag så jag kollade på Mondo i stavhoppsfinalen (såklart) och hann med en shoppingtur på stan. Jag gjorde några fynd och lyckades även spilla ner min tröja med glass utan att först veta det själv... jag undrade just varför alla stirrade så mycket... tack och lov hade jag en till tröja med mig, en varmare tröja dock men hällre svettas än gå runt med choklad fläckar... haha... På torsdagen sen var jag tillbaka på jobbet igen denna gång på ringen och jag hade tre roliga jobbdagar. Vi har verkligen blivit en liten trio, vi tre sommarjobbare och det är så kul att jobba tillsammans. När man kan gråta av skratt med sina arbetskamrater då vet man att det är bra haha. På söndagen sen hoppade jag in extra på Nilson på Biblioteksgatan, alltid lite spännande med en helt ny butik men det gick bra, jag kommer in i det snabbt nu. 
 
Sista veckan på "sommarlovet" började med en ledig dag som gick åt till träning och grovstädning av hela lägenheten. Jag hade inte tänkt städa så mycket egentligen haha men det åskade så jag vågade inte duscha och då kunde jag ju lika gärna sysselsätta mig med att städa under tiden haha. Jag var enormt produktiv om jag får säga det själv, jag hann till och med, med att tvätta håret och måla naglarna sen på kvällen. Jag hade sen två jobbdagar på Jerns på Drottninggatan, ännu en ny butik för mig. En större butik med lite andra rutiner och flera lager så det var lite rörigt i huvudet haha men det gick bra. Vi hade mycket folk också så det blev lite stressigt då och då men det är ju bara bra då rullar tiden på. 
 
Jag hade sen tre hela dagar i rad ledigt! det är knappt så jag vet vad jag ska göra med så mycket tid haha, jag var rätt rastlös. På torsdagen spenderade jag dock halva min dag i frisörstolen då det äntligen var dags att klippa och färga mitt hår. Nästan fyra timmar tog det allt som allt men det blev också riktigt bra! min frisör är fantastisk, jäklar vilka lockar! Det blev lite kortare än jag först hade tänkt vilket gör mig lite ledsen men det behövde klippas och jämnas ut så sånt är livet ibland.
 
Mamma var på besök hos mig över helgen, vädret var fint och vi passade på att gå på massor av museeum och andra sevädrigheter. Vi började med en fika på Java Wiskers, kattkaféet vid Odenplan. Lite annorlunda och lite mysigt att få fika med alla katterna även fast katterna nog var rätt trötta på alla människor som försökte leka med dem hela tiden haha. Det var en upplevelse men jag vet inte om jag skulle gå dit igen. Vi tog oss sen ut till Djurgården och ut till Walldermars udde, jag har aldrig varit där ute men det var superfint i sommarvädret och vi passade även på att luncha på ett kafé där ute. Nästa stopp blev Spritmuseet där vi först och främst skulle se utställningen om Absolut Vodka och mode men vi gick såklart igenom hela museet när vi ändå var där och mamma fick återuppleva alla sina tonårs fester på utställningen om vin från alla årtionden haha. Sista stoppet för dagen blev på moderna museet där vi såg en utställning med fotografier från början av 1900-talet, också intressant. Sen åkte och kikade in prylaffären Different Things i Skrapan på söder innan vi tog oss hemå igen. Kvällen spenderades med att dricka vin, äta kinamat och kolla på tv.
 
På lördagen stod yttligare en utställning på schemat, denna gång på slottet nämligen Daisy om kronprinsessan Margareta. Den var så intressant hon verkar ha varit en frisk fläkt för kungahuset och verkligen en kvinna före sin tid. Jag hade ingen koll på henne alls innan så det var intressant att få lära sig mer! Om ni har tid så passa verkligen på att gå och se den här utsällningen! Vi tog oss sen ner till Drottninggatan och åt lunch innan det var dags för mamma att ta tåget hem igen. En supertrevlig helg och ett bra avslut på lovet. På söndagen hade jag ett sista jobbpass på Ringen vilket flög förbi i världens fart sen var det bara komma hem, tvätta, och ladda upp inför att börja 2:an på SMU på måndagen.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)