Duett-viljor, julmusik, kamp för neutralitet, och en sko-aw

Jag hade chans att ta sovmorgon i måndags och sagt och gjort. Det har blivit lite väl mycket i schemat för mig på senaste tiden sen skolan börjar har jag inte varit helt ledig mer än 3 dagar och det känns så det gäller att ta vara på vilotiden när den kommer alltså. 
 
Så i måndags startade vi upp dagen med teater och vi hoppade igång med duettblocket mer på riktigt nu. Vi jobbade med texten och började fnula och prata om situation och viljor. Jag och Gustav ska sjunga The Next Ten Minutes från musikalen The Last Five Years och jag har undersökt och tänkt, lyssnat och läst hela librettot. Det är väldigt fin musik och en intressant musikal men den är rörig rent tidsmässigt så det kommer bli lite av en challenge men det blir kul. Efter lunch hade vi stabilitetsträning som vanligt och så avslutade vi sen dagen med jazz. Det var mycket fokus på teknik och diagonaler just i måndags vilket kändes bra. Jag kände mig lite känslomässigt skör hela lektionen så det var skönt på ett sätt att bara behöva jobba teknik och inte så mycket koreografi. 
 
På tisdagen fortsatte vi diskussionen och fnulandet på viljor och sånt till våra duetter. Det var intressant och jag tror jag testade flera olika teser under lektionens gång och efter och jag är nog ännu mer konfunderad nu. Det är inte alltid det lättaste att förstå sin karaktär. Jag hade sen sånglektion och fick börja jobba lite med låten sångmässigt också, vilket blir en till aspekt till det hela. Jag hann även med att gå igenom en av våra nya sångteknikövningar, det är kul att se att tekniken går fram även fast jag inte alltid märker det. Lunchen bjöd på en spännande diskussion om släktskap, evolutionen och Bo Kaspers Orkester haha det är spridda skurar på samtalsämnen hos oss haha och det make:ar mer sence om en var där.
 
Dagen fortsatte med jazz, mer diagonaler, mer teknik men så hann vi också börja på en ny korre vilket var kul. En korre med lite floorwork dessutom vilket alltid är roligt! Sista lektionen var musik med Pelle och bjöd på ett tredje och sista speed-arr (för nu i alla fall) denna gång var det Forever Young som vi gjorde. Det blev till och med en liten stageing på slutet.
 
Julen kom tidigt i år för i onsdags startade vi upp hela dagen med att sjunga The Christmas song hela första lektionen. Jag måste ändå säga att det är lite väl tidigt med jullåtar men lektionen handlade om fraseringar och då är den låten ett väldigt bra exempel att jobba med. Det är intressant hur mycket en faktiskt kan ändra med en låt bara genom att mixtra med fraseringen. Jag har gjort det innan men inte så medvetet så det är kul att få jobba mer specifikt.
 
Nästa lektion var balett och det kan vara mitt fel att hela klassen hade träningsvärk i benen resten av veckan... jag önskade nämligen att vi körde squats... haha även jag fick ångra det. Men det är bra träning och jag tycker att det blir lite för lite ben-styrka överlag för mig just nu så det är ju bra att det kommer in nån gång. Vi körde såklart vanlig balett också.
 
Efter lunch var det dags för veckans helklass teater och det blev fokus på clownblocket. Vi gjorde några rundor med klappleken sen körde vi vår nya övning som helt enkelt handlar om att du ska går ut från en skärm, sätta dig på på stolen som står där, resa dig upp och gå ut igen. Men du måste hela tiden ha kontakt med publiken och fånga in alla reaktioner samt att du måste sträva efter att vara helt neutral. Det är lättare sagt än gjort när allt man vill är att bryta ihop av skratt. Vi har kört den på en person innan men körde nu med två. Jag och Bella körde tillsammans och jag hade gett mig fan på att hålla min neutralitet. Jag skojar inte när jag säger att jag svettades, tårarna rann, och jag kände hur snoret flög i ansiktet på mig av att försöka att inte skratta haha. Hela mitt och Bellas ansikten var som ihop tryckta russin. Nämen det var så kul och så jobbigt men också intressant, ett spännande sätt att känna sin energi alltså! 
 
Jag var helt slut efter men kämpade mig igenom sista lektionen som var ensemble. Vi avslutade Man in the Mirror som vi jobbat med senast och hann precis börja sjunga på ett Kraja arr som ska bli jättekul att jobba med, lite mer folkmusik alltså.
 
Torsdagen startades som vanligt upp med ett sångteknikpass och min röst kändes för första gången på länge ganska okej vilket var skönt. det var ett tufft sångpass dock så efter var jag helt slut igen men på ett bättre sätt än jag varit. Resten av dagen handlar bara om dans. Först balett med mer squats och vader, kämpa kroppen! Sen efter lunch hade vi jazz och jag hade en bra teknikdag ändå! Sist men inte minst hade vi street och det var hiphop som gällde för hela slanten. Jag önskar jag hade haft mer energi men det fanns helt enkelt inte och det var en svår korre på slutet, i alla fall för mig, så jag kände mest press och stress. Det blir liksom inte kul att dansa då. Efter skolan skyndade jag mig hem för att duscha och byta om sen tog jag mig in till stan igen för en AW på jobbet. Vin, pizza och charader bjöds det på. Nämen det var så trevligt, det är verkligen härliga människor jag jobbar med. Jag hade egentligen bara tänkt stanna nån timme eller så men jag hade så kul att jag blev kvar. När de andra skulle fortsätta kvällen ute sen fick jag dock vara klok och tacka för mig jag ska ju överleva alla dansklasser dagen efter också.
 
I fredags kan jag dock haft min sämsta dag på länge... Det började med att mitt alarm inte ringde... och jag vaknade 20 minuter innan jag brukar åka.... Och är det nåt jag hatar så är det att stressa på morgonen... nämen hela min dag blev omkullkastad. Jag kände mig som en zombie på baletten, jag var där men jag var inte där. Jag tänkte att nu kommer jag väl troligtvis börja gråta på steppen eller så men jag klarade mig...haha. Jag var seg och rörig i huvudet och fick kämpa men jag tog mig igenom det. Sen hade vi klack sista lektionen men jag var mest ledsen över att jag absolut har råkat köpt för stora skor och att jag nu kommer behöva köpa ännu ett par... Ni hör ju hjärnan var på topp... Efter skolan var jag en sväng till dansbutiken för att beställa ett par nya skor i en mindre storlek. Nu hoppas jag bara att jag kan sälja mina som är förstora annars kommer det bli dyrt för plånboken... Hur som helst så kom jag äntligen hem sen kikade på lite tv, tvättade håret och dammade, vilken fredagskväll hörni... haha som sagt det var inte min bästa dag.
 
Det är min jobbhelg denna helg och det har ju som sagt varit lite mycket nu på alldeles för lite ledighet. Jag hade gett mycket för några dagars återhämtning. Som en skänk från ovan så fick jag ett sms från min chef igår morse att de inte behövde mig igår trotts allt och att jag om jag ville kunde få vara ledig. Nämen jag ville typ gråta en skvätt! en del av mig ville ändå jobba, jag menar pengar är bra men ibland måste man lyssna på kroppen och huvudet och jag behövde verkligen den här helgen för återhämtning. Mycket vila men också lite nytta hann jag med igår bland annat att dammsuga, kolla över min månadsbudget och rösta i kyrkovalet. En helt lagom och såå behövlig dag.
 
Ännu en ledig dag idag och fokus har legat på skolarbete först och främst. Öva lite stämmor, lyssna på min senaste sånglektion och jobba med karaktärsarbete inför duetten. Just karaktärsarbete kan verkligen få mig att vilja slita mitt hår och tillslut rullar jag omkring bland mina papper på golvet i ren frustration över att viljor aldrig verkar vara tydligt att få fram någonsin... Jag har tagit en liten paus nu i alla fall för att skriva klart här och ta tag i att laga mat för idag och för veckan. En månad in i tvåan är vi nu och ska jag äntligen försöka hitta lite struktur igen? jag hoppas på det!