Vecka 36: Långa jobbpass, konsten att cykla vilse, och en sommarhelg i Gävle

Förrförra veckan började med en ovanligt tidig start. Vi hade personalmöte kl. 8 på måndagen, jag minns knappt när jag behövde kliva upp så tidigt sist så det var en liten kamp. Sen är det också lite enklare att motivera sig själ till att åka in att sjunga än att diskutera städrutiner och konvertering haha. De bjöd på frukost i alla fall så det var trevligt. Denna butik är den största jag har jobbat på så vi är rätt många anställda och det var ovant att vara samlade så många på jobbet samtidigt. Det är en ny gruppdynamik och jag kan inte hjälpa att analysera den haha. Hur som helst så jobbade jag sen tre timmar nere på lagret innan jag fick gå hem för dagen. Då sprang jag lite ärenden och var bland annat förbi Base för att få mitt diplom underskrivet men ingen lycka denna gång då Therese inte var på plats. På tisdagen var jag igen tillbaka på jobbet och det var ett långpass, 10–19. Det är de mest krävande passen för man öppnar inte eller stänger men man är på plats hela dagen genom allt. Det gick bra i alla fall, dagen rullade på och under de lugnare stunderna hade jag tid att damma och sortera bakom kassan.
 
Onsdagen sen var jag ledig och testade mitt nyinköpta gymkort för första gången. Jag gillar inte gym men jag börjar också bli lite trött på att knö in mina träningspass i mitt vardagsrum så nu testar jag gymkort här ett tag. Det låg ett gym bara 3km från där jag bor med cykel och det var ju fint väder så då tänkte jag passa på att cykla dit. Det gick så dåligt haha… Google maps är så jäkla dåligt när det kommer till cykelväg och jag var både bokstavligen och bildligt talat ute och cyklade haha. Efter mycket om och men hittade jag fram i alla fall. Gymmet var så litet och hade knappt nån plats för fria vikter eller plats för stretch och sånt så jag kände mig otroligt malplacerad. Jag var där i kanske 30 min max och försökte improvisera lite övningar innan jag helt gav upp. Den här gymkedjan har ju fler gym så förhoppningsvis är de bättre så jag ska göra några fler försök innan jag helt dismissar denna träningsform. När jag cyklade hem igen tog jag en annan väg och åkte än en gång vilse… jag fick lite motion i alla fall.
 
Torsdagen bjöd även den på ett långpass på jobbet, lite långsam dag men vi tog oss igenom. På fredagen jobbade jag också men ett kortare pass och efter jobbet så sprang jag till centralen för att hinna med snabbtåget hem till Gävle. Jag har inte varit hemma sen i julas så det var verkligen på tiden och det var fint att vara i Gävle nån gång då det faktiskt är varmt och soligt. Pappa hämtade mig från tågstationen och så kom jag hem till lagad middag, mamma hade gjort paj med skinka och salami. Väldigt gott!
 
På lördagen var jag och mamma i väg på stan. Först besökte vi en höstmarknad ute i Valbo och sen blev det en sväng förbi lite second hand butiker i stan och jag blev en kjol rikare. Vi tog även en fika på Java, vilket var trevligt! Där sprang jag också på min gamla barndomsvän Julia som jag inte har sett på säkert tre år. Det är så sällan jag springer på folk jag känner i Gävle så det var kul. Det var fint att höra hur hon hade det och att allt var bra. Det känns alltid lite galet och samtidigt nostalgiskt att träffa gamla barndomsbekanta, liksom vi växte i princip upp tillsammans och nu är vi två vuxna med egna liv. När vi kom hem från stan sen passade jag på att vara utomhus i trädgården. Vädret var ju underbart och det var så härligt att kunna sitta under äppelträden i solen. Nåt mindre härligt var dock alla mygg! Jag har typ glömt att mygg är en grej. Jag har ju spenderat alla mina somrar de senaste 3 åren hemma i Stockholm och vi har inte en enda mygga. Jag fick nästan en chock, de attackerade även när man var mitt i solen! Visst det var mycket mygg när vi var i Fagerviken i början på sommaren men jag tänkte liksom inte att de var inne i Gävle också. Tack och lov för såna myggjagare. Vi grillade i alla fall till middag och drack en massa bubbel, så trevligt! Sen skulle pappa kolla på fotboll… så jag och mamma fick roa oss själva vilket som ofta när det kommer till min mamma betyder brittiskt krim på tv haha...
 
Söndagen bjöd även den på riktigt pangväder och efter en liten sväng på Jysk och Rusta på förmiddagen och sen en fika i trädgården föreslog jag att vi skulle packa brassestolarna och åka ut till Vårvik. Mamma och pappa var lite tveksamma först men lät sig övertalas och det kan ju mycket väl ha varit sommarens sista dag och då ska ju den utnyttjas till max. Det var så trevligt i Vårvik, soligt och varmt, jag badade till och med! Det var kallt absolut! men härligt. Tänk liksom att kunna bada i havet i Vårvik den 10 september, galet! Vi åkte sen hem igen och åt middag. Mamma hade gjort italienska köttfärsbiffar vilket var supergott. På kvällen bar det av hem till huvudstaden igen för min del, glad och nöjd. Jag hade inte ens några förseningar vilket jag knappt minns när det hände senast, ett bra slut på en fin helg.
 
 
Gävle - jobb - sommar