Ljus, ljud, 15 timmars skoldagar, Hellweek och genrep aka två galna veckor

Ja alltså var ska jag börja när jag liksom inte skrivit på en hel månad och det känns som jag har hunnit levt en halv livstid under denna tiden också, att vara i höstshowperiod har verkligen varit omvälvande vissa dagar har varit så fullpackade att det känts som det gått två dagar på en dag haha och en blir alldeles lost jag har inte haft det värst dock.
 
Hur som helst när jag senast skrev var det precis i slutet av lovet, ett lov som kändes som att äntligen kunna andas ordentligt igen efter några väldigt psykiskt tuffa veckor. Lovet avslutades på topp också med en väldigt mysig Halloweenfest/matlagningshäng hos Louise. Jag var utklädd till Katt och vi lagade pizza och paj och senare var vi ut också vilket typ inte har hänt på 1000 år hemma i Gävle men det var kul. Det var på fredagen och sen på lördagen när det var allhelgona samlades vi typ hela familjen med alla småkusier och allt hemma hos oss för att gå till kyrkogården och sen bara umgås och kolla på 'Så mycket bättre' väldigt mysigt.
 
Även fast det känts tufft innan lovet så var det skönt att komma tillbaka till Bjärnum igen, vi hade temys hos Emma på söndagskvällen och jag kände att jag hade ny styrka, ny inställning och ny energi att gå in i de sista repveckorna innan premiären. 
 
Veckan efter lovet var ljussättningsvecka vilket betyder att de går igenom nr för nr och sätter ljuset och det tar en jäkla tid kan jag lova flera timmar som man står där med gassande ljus och rökmaskiner i full kostym och kör om och om igen. Det värsta var nog till numret We didn't start a fire där vi dansar otroligt högintensivt hela tiden. Det tog över 3 h att ljussätta och vi fick göra om från början säkert 40 gånger haha det var ett mörbultat gäng som ramlade ut från salongen sen. Det gick dock snabbare och snabbare med ljuset ju längre in på veckan vi kom och var man inte i salongen så repades det och det gjorde det långt in på kvällen också och sen körde jag gärna ett styrke- och stretchpass för mig själv det sista jag gjorde innan jag gick hem både för min fysiska men främst för min psykiska hälsa.
 
På fredagen hade vi teknisk genomgång och blev vi klara lite tidigare så då passade hela klassen på att åka till Hässleholm och köpa scensmink. Kicks i Hässleholm har nog aldrig haft så många kunder samtidigt, de var i extas haha det var som en sketch att se alla där inne. Sen blev det helg och ljudsättning med bandet så då blev det alltså att köra igenom alla nummer igen för att sätta ljudet och sjunga med bandet för första gången, heldagar både lördagen och söndagen med eget kvällsrep på söndagen också.
 
Efter en härlig 7 dagars skolvecka så gick vi direkt på en ny vecka och inte vilken vecka som helst utan Hellweek. Här snackar vi alltså rep från 8.00-17.00 för att sen köra genomdrag av showen varje kväll kl 18 eller 19 med orkester och sen ha notes efteråt till runt 23 på kvällen. Det låter ju galet så här men när man var inne i det så kändes det som det normalaste som helst haha en blir ju yrkesskadad... Jag tycker även vår hellweek var rätt lugn. Måndagen var tuffast för då körde vi genomdrag på dagen och kvällen och hade vår absolut längsta notes sessions på kvällen klockan var närmare midnatt innan en kom hem. Men sen ju mer saker föll på plats desto lättare blev dagarna och genomdragen och desto kortare blev notesen. Tillslut var vi framme vid fredagen och genrep! vi hade haft lite testpublik på torsdagen också vilket bara var bra eftersom en får lite extra nerver som spökar för en. Genrepet gick iallafall galant! absolut inte perfekt haha men det kändes bra och det var så kul att få köra för en riktigt publik nu var vi verkligen redo för premiär!