Ett stort slott, pasta, art nouveau, fotboll och Björn Borg - Prag dag 3,4 och 5

Tredje dagen i Prag och det var dags för ett besök i världens största slott, Pragborgen. Även denna låg högt upp på en kulle så det var ett halvt träningspass att ta sig upp till toppen värst var det nog för Roland stackaren som kämpade sig upp för alla trapporna haha. Vi var tvungna att ta en fika direkt när vi kom upp men det gjorde inget vem tackar nej till fika liksom? Det fanns verkligen mycket att se på slottsområdet, som gyllene gatan med alla små hus och den pampiga St. Vitus-katedralen för att nämna några.
 
När vi kände oss klara där uppe gick vi ner mot stadskärnan igen och åt lunch på Hard Rock Café som faktiskt var det första stället vi ätit på som hade trevlig personal för let me tell you Prag är inte jättetoppen när det gäller service, de flesta verkar inte gilla sina jobb haha. På eftermiddagen sen ville Roland och Martin gå på nån marknad men när vi kom dit kände jag iallafall att det bara var supersunkigt och inte alls nånstans jag hade lust att spendera min tid så jag och pappa gick tillbaka och jag hann springa en till runda inne på Palladium och hittade bland annat en ny sjal.
 
Vi hämtade upp våra fellow travelbuddies på nåt halvsunkigt biljardställe och gick och åt italienskt tillsammans på kvällen. Vi hade väldigt tur att få bord för det verkade vara en riktigt populär restaurang som till och med gjorde sin egen pasta. Maten var supergod så Pasta Fresca som stället hette är verkligen ett bra restaurang-tips.
 
 
Sista hela dagen hade en lite lugnare agenda än de tre första, vi hade tänkt besöka judiska kyrkogården på förmiddagen men det var alldeles för mycket folk så vi gick på Mucha-museet istället. Mucha är en konstnär som jobbat väldigt mycket i Paris och jag verkligen älskar hans konst så jag trivdes som fisken i vattnet bland alla vackra konstverk där inne. Efteråt blev det lite spontanshopping på Newyorker för alla faktiskt och förmiddagsfika. Till alla andras förtjusning och min fasa väntade fotboll på kvällen... jag kunde verkligen inte komma undan det heller för det finns inte så mycket att göra en söndagskväll i Prag så jag hängde på. Alla utom jag köpte varsin Sparta-Prag halsduk och joinade stämningen bland de "riktiga fansen" haha. Det var kanske inte det bästa med resan men det var faktiskt helt okej ändå jag menar de gjorde ju några mål iallafall haha.
 
Vips så var det måndag igen och dags att åka hem men det blev en kändistät flygresa hem först sprang pappa på Lars Winnerbäck utanför toan på flygplatsen och när vi gått på planet så kliver ingen mindre än Björn Borg in och sätter sig några rader framför oss. Flygresan hem gick annars väldigt smidigt och förutom ett panik hunger stopp på Max i Uppsala på hemvägen..... tog vi oss hem relativt snabbt.
 
 
Prag får 4,5+ inte lika breathtaking som mitt underbara Paris men ändå fantastiskt fint och ett extra plus för hur billigt det är med mat och fika. Ett toppen resmål för en höstweekend.