Skruvar, lunch och A Star is Born

Gissa om den här tjejen hade endorfiner upp till molnen när jag äntligen efter lite mer än tre månader fick köra lite gympa igen och faktum är ändå att jag inte har tappat så mycket. Jag hängde ju med på pappas träning i måndags och fick lov till att studsa lite själv också så jag fegistestade lite flickisar, rondat sträckt, lite volt-volt ut i gropen och några handvolt 1½ skruvar wow vad det är kul och jädrans vad jag saknar det! Mycket vill  ha mer och alltså jag hade varit fett taggad på att köra en riktigt gympaträning och bara kötta volter men jag fick nöja mig med det lilla i måndags iallafall.
 
Igår var jag bjuden på lunch hos Amanda och fick hänga med henne och Stella hela förmiddagen, det var verkligen supertrevligt! det är ju så sällan vi ses nuförtiden och wow vad Stella har blivit så stor nu! På kvällen sen var jag och Pappa på bio och såg A Star is Born. Jag har velat se den ett bra tag nu så det passade ju bra att gå och se den nu när jag är hemma. Så vad är min recension av det hela?
 
Den var bra och det är lite musiken som gör det. Den är väldigt snyggt gjord, väldigt uttänkt och snyggt filmad med mycket handhållna kameror som skapar en större närhet till karaktärerna. Bradley Cooper imponerar sångmässigt och regimässigt då det faktiskt är hans regidebut. Lady Gaga sjunger amazing som vanligt dock är jag inget jättestort fan av henne som skådespelerska, det funkar ibland men ofta köper jag det helt enkelt inte.  Nåt jag också saknade var en ordentligt karaktärsutveckling för Lady Gagas karaktär, hon känns väldigt platt genom hela filmen en karaktär som bara låter sig köras med av andra, det kändes som om jag bara satt och väntade på en vändpunkt för henne men den kom liksom aldrig, hon blir lite mer som en biroll. Detta är ändå rätt intressant då i alla andra versioner av A Star is Born (1937,1954,1976) är det den kvinnliga karaktärer som historien kretsar kring men här blir det istället den manliga. Sen om det beror på Lady Gagas skådespeleri eller att hennes karaktär helt enkelt hade kunnat varit bättre skriven det vet jag inte men jag tycker det är synd. Men som sagt musiken, wow! Shallow som alla pratar om är verkligen vacker och många av de andra låtarna också, det är lite dem som få filmen att lyfta. Så helt klart värd att se eller iallafall lyssna på soundtracket.