Glass, skolgårdslekar, roliga korrar och den sista sommardagen

Det var en fröjd att få komma tillbaka till skolan igen i måndags jag var verkligen helt klar med att vara sjuk. Jag var fortfarande lite snuvig och så men kände mig frisk annars så det fick vara bra nog. Vi började dagen med en balettklass, vi körde en lättare golvskola och mycket center så det gick bra för mig att vara med men sen på streetklassen efteråt satt jag på sidan och stretchade istället. Jag vill inte pusha för hårt när jag precis blivit frisk igen liksom. Efter lunch sen hade jag sånglektion med Ceca och eftersom min röst inte riktigt helt återhämtat sig från förkylningen så passade jag på att sjunga lite jazz. Det blev Monica Zetterlunds En Slump som jag ändå haft i tankarna att sjunga ett tag nu så det var väldigt kul att få sjunga den på en lektion. Min röst passar bra till jazz och jag gillar att kunna få leka runt lite med fraseringar och sånt. Sista lektionen för dagen var sen teater där vi fick jobba med olika känslolägen och med barndomsminnen.
 
När vi slutat sen höll jag knappt på att ta mig hem haha det visar sig nämligen att ha smu-rummet både är en blessing och en curse för vi har så trevligt tillsammans att det är svårt att slita sig därifrån haha. Verkligen ett väldigt tacksamt problem att ha dock haha. 
 
I tisdags hade vi lite sovmorgon och sen en kort men effektiv balettklass som följdes av en jazzklass med Maria där vi fortsatte där vi slutade förra veckan med diagonaler och koreografi och efter att ha tagit det lugnt i måndags så kunde jag vara med fullt ut igen på jazzen i tisdags vilket var väldigt skönt. Efter lunch sen hade vi musik med Pelle och vi startade upp blocket med ljudteknik. Lektionen gick åt till att gå igenom ett enkelt PA, framöver sen kommer vi få hålla på och pilla lite på det själva. Jag kan verkligen ingenting om sånt här så det är verkligen bra att vi får chans att lära oss, man vet ju aldrig när man behöver kunna ratta sitt eget ljud och sånt.
 
Eftersom Kerstin är och körar för Håkan Hellstöm så utgick ensemble lektionen på eftermiddagen så då var vi ett gäng som passade på att gå och köpa glass efter skolan, mycket trevligt!
 
onsdagen hade vi också lite sovmorgon men jag var inne och övade sen hade vi en gästlärare på förmiddagen som pratade lite om audition tänk och sånt och vi var några som fick sjunga lite. Inte en så energirik start på dagen kanske men man fick med sig lite bra tips och tankar. Efter lunch hade vi balett igen vilket gick bra men var lite kämpigt för de där blåsorna under fötterna som jag drog på mig förra veckan började verkligen ta ut sin rätt. Usch det är en så jobbig smärta och jag kan ju inte hjälpa att jag ändå vill snurra dubbelpirrar ändå liksom. Till jazzen sen fick jag dock ta på mig mina halvtåskor under strumporna för att klara av diagonalerna överhuvudtaget. Det funkade väl okej men gjort fortfarande ont, förhoppningsvis så spricker blåsorna snart dock så kommer det bli bättre sen.
 
Torsdagen började med en helklasslektion i teater, vi värmde upp med lite lekar och fick sen göra en improvisations övning där vi tjejer skulle göra en improvisation av de lekar vi lekte när vi var små och killarna fick även samma uppgift. Vi spelade sen upp dem för varandra för att sen byta improvisation så vi fick göra killarnas och de fick göra våran. Det blev så intressant, vi är ändå ett gäng med väldigt medvetna och liksom "pk" personer men vi har ju alla fostrats i dessa könsroller och det var intressant och se vad som skiljde sig åt i improvisationerna och särskilt när vi skulle återskapa varandras. Det känns som att det finns mycket att hämta ur detta. Det var också intressant att börja reflektera över sin egen barndom och de lekarna man faktisk lekte och tyckte var roligt och hur det kan ha format en. Lektionen efter det var ett fyspass med Anna Taube, köttigt men välbehövligt.
 
Efter lunch sen hade vi jazz med Abbe, jag tog ju en klass på summercamp för honom också så jag var väldigt taggad på att få ha honom igen nu. Han har en lite annorlunda stil och det var en rätt komplicerad korre fick fick göra men jag hade också väldigt kul. När det är så svårt så får jag helt enkelt bara släppa på all press och bara dansa, vissa steg sätter man och andra inte men det blir så mycket roligare och så mycket mindre panik med det tankesättet. Sista lektionen för dagen var sen en liten workshop med fd eleven Rebecka som gick i trean när vi gick i ettan, vi pratade lite om drömmar och rädslor och branschen i övrigt. Det var intressant även om många av dessa självhjälps metoder hon pratade om inte riktigt är min grej. Vi fick i alla fall avsluta sen med ett riktigt kramkalas. Vi fick en låt där vi skulle gå runt i rummet och visa varandra uppskattning utan ord och det slutade med väldigt mycket kramar och tårar. Det är så fantastiskt fint all den kärlek som finns i min klass, jag blir alldeles varm inombords!
 
I fredags började vi dagen med auditionträning i stepp och jag var ungefär 3% taggad på det... stepp är inte mitt starkaste och särskilt inte under stress. Det var en lång korre fick fick lära oss också och jag tror inte jag dansade rätt en enda gång när vi körde i små grupper... Jag försökte distansera mig från det hela, tänka att jag har ju inte steppat sen i juni och det är svårt men sista gången vi körde gick det om möjligt ännu sämre så det slog på mitt självförtroende en del tyvärr. Jag blir både irriterad på att det gick så dåligt men också irriterad på att jag låter det påverka mig. Jag hämtade mig på baletten sen dock och hade en riktigt bra balansdag så det fick mig på bättre humör. Jag lyckades äntligen få hål på min värsta blåsa på trampdynan också, tack och lov! Efter lunch sen hade vi jazz med Gustaf igen så väldigt köttigt som det brukar. Vi gjorde en väldigt rolig och fartfylld korre till Ghostbusters låten haha men jag var verkligen helt slut efteråt som ni kan se på bilden lite längre ner haha. Sist på dagen hade vi klassmöte där vi fick info om det blocket vi ska jobba med nu framöver med Christopher Wollter. Vanligtvis så jobbar treorna med ett Kander/Ebb block men i år så ska vi få göra nåt nytt med fokus på kärlek och relationer. Det kommer bli intressant!
 
Jag var helt slut efter skolan så jag åkte hem för att duscha och äta men åkte sen in till stan igen för att vara med på insparken för ettorna. Tvåorna hade fixat en massa tävlingar i Robinson tema som ettorna och även några av oss var med i. Jag nöjde mig dock med att mingla runt och vara publik istället. Det var en trevlig kväll och det kändes som att jag fick chansen att prata och umgås med tvåorna på riktigt för första gången (och det nya ettorna också så klart men de hade ju så mycket annat för sig också). Jag hoppas vi kan ha lite mer aktiviteter tillsammans under året där man får chans att umgås.
 
Jag trodde jag hade tacklat denna förkylningen helt men i lördags vaknade jag täppt igen, det verkar vara en envis en denna gång... Hur som helst så mådde jag bra annars och eftersom det var sommaren sista dag med finväder i lördags så passade jag och Nicole på att ta vara på det till max. Det fick bli en eftermiddag med bad helt enkelt, vi köpte kakor, chips och jordgubbar och åkte till Fredhällsbadet på Kungsholmen. Ingen av oss hade varit där innan men det var väldigt trevligt och väldigt svalkande i vattnet. Vi var där verkligen hela eftermiddagen, det kom en liten regnskur så vi var tvungna att söka skydd under tak men annars så var det väldigt härligt väder. På kvällen sen passade jag på att dammsuga och städa lägenheten och sen lyxa till det med att dricka hallonsoda ur vinglas haha.
 
Gårdagen blev en ganska lugn fixardag hemma inte jätte effektiv precis men jag fick ändå det mesta gjort så jag kan börja på en ny kula inför den nya veckan. Det känns som vi går in i hösten på riktigt nu, spännande att se vad veckan har att bjuda på.
 
 
Jazz - SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - sommar - teater