Målsnöret och auditions

Wow förra veckan och dess helg har varit knasig på så många sätt, det känns som om nån som precis lärt sig jonglera har kastat boll med mitt självförtroende, från högt till lågt till jag vet inte. Sista veckan innan den stora audition turnén var annorlunda men tuff lite som att vara i stormens öga. Mitt självförtroende var ner malt till botten efter helgen i Umeå och det var en väldig kämpa i motvind vecka på alla möjliga sätt. Tack och lov för mina vänner och lärare! Sen kom helgen och då gjorde jag faktiskt nånting jag har funderat på i flera år men aldrig vågat göra nämligen söka till Balettakademien i Göteborg.
 
Mina nerver åkte bergochdalbana och jag pushade mig själv som själva livet var på spel vilket det på visst sätt är också med tanke på hur mycket detta betyder för mig. Jag vet inte riktigt vilka förväntningar jag hade men att gå vidare till andra provet kom som en chock ändå herregud! Och till råga på allt var det bara jag av alla i klassen som sökte som gick vidare, liksom vad händer ens! Jag visste knappt vem jag var som åkte dit igen på andra dagen så mycket tankar och ännu mer nerver. Konkurrensen är så sjukt stor och även fast mitt sångprov gick helt okej så förstod jag ändå ganska snabbt när jag hörde många andra sökanden genom väggarna att det inte är säkert att det skulle räcka. Dansen kändes väldigt bra iallafall det är ju ändå en av mina starkare sidor att prestera i (tack och lov för alla gymnastiktävlingar!) dock måste en vara väldigt stark i allt (eller särskilt i sång) för att gå vidare och som sagt konkurrensen är galen. Det där ökända målsnöret fick mig att falla denna gång med men nästa gång tar jag med mig en såg. Nu kan jag ju bara bli bättre! Tårar och besvikelse som måste vändas till enorm kämpaglöd det är alltid bra med tur men tills turen kommer är kämpa det ända en kan göra!
 
Jag var en enda stor humörsvängning efter jag fick resultatet, det var som att ena timmen drunknade jag i besvikelse och ångest och andra timmen var jag stol över min prestation och taggad till 1000 redan nu att söka igen nästa år. Hur som helst hur mycket jag än skulle vilja uppfinna tidsmaskinen för att åka tillbaka och ändra på allt så går det inte och jag var tvungen att ladda om inför nästa audition på SMU i Stockholm. Där blev det bara en audition dag, alltså de hade egentligen två dagar men eftersom jag var fast med en hotellnatt till i Göteborg så kunde jag inte göra mitt första prov förens på tisdagen tillsammans med alla andra som varit nere på BA och gått vidare så på grund av tidsbrist och liknande så gallrade de inte oss som kom på morgonen utan vi gjorde våra första prov i racerfart för att sen gå direkt in på callback proven, en väldigt intensiv dag d.v.s. men på ett sätt kändes det också lite som jag gled in på en räkmacka bakvägen. Hur som helst så gick proven på SMU helt okej eller iallafall sång och teaterproven, dansen nja jag var verkligen inte riktigt där i huvudet och det var ett ganska så svårt dansprov men jag gjorde det jag kunde utifrån förutsättningarna. Juryn var iallafall underbar, verkligen otroligt varma, trevliga och gav enormt med energi vilket ändå är rätt ovanligt.
 
Efter en lång och känslosam audition helg landade jag tillslut hemma i Gävle igen för ett välförtjänt påsklov.