A la volonté du peuple, så många fredagar, trötta kroppar och lite After Dark

Jag skriver ju alltid att tiden går så fort... vilket den absolut gör men inte just denna vecka. Den här veckan har varit säkert 1½ vecka lång och det var fredag i tre dagar innan det ens blev fredag på riktigt.
 
Måndagen började med ett genrep inför Les Mis redovisningen, vi körde igenom allt från början till slut med notes emellan numrena. Det var första gången vi körde allt i ett svep och det var också första gången jag och Arvid sjöng våran låt med stageing. Det gick bra, det blev en väldigt avskalad stageing som ändå passar låten men jag önskar vi hade haft mer tid att jobba med den. Genomdraget gick överlag bra, det var skönt att få köra allt och att få se helheten. När vi var klara fick vi alla en chans att köra igenom våra låtar igen med Kerstin men sen lämnade vi Les Mis för dagen. Eftermiddagen bestod av dans som vanligt, först balett men det blev ingen kamp mot vaganova denna måndag då vi hade vikarie. Sist på dagen var det jazz och vi dansade i klackar över diagonalen sen fick vi lära oss audition koreografin till Cats då utan klackar. Det märks att det börjar närma sig lov också för vi var inte många hela nog att dansa i måndags.
 
Tisdag och Les Mis redovisningen var kommen! Dagen började lite skakigt när inte bara en, utan två hade vaknat sjuka och inte skulle kunna vara med... det var bara att direkt börjar fundera på lösningar. Men är det nånting vi är så är det en lösningsorienterade så alla luckor var fyllda redan innan vi alla var på plats i skolan. Vi bubbade och fixade iordning i salen, övade lite sista grejer sen var det bara att köra och jag fick äran att presentera oss. Det blev en riktigt bra redovisning, såklart inte perfekt eftersom detta är ett work i progress som det kommer finslipas på tills Comedy i Maj. Men vi hade riktigt bra energi, det lät väldigt bra sångmässigt, min klass är verkligen så proffsig! Det var väldigt kul att få köra för publik och det kommer bli kul att få slipa på det ännu mer fram till maj. En galen surprise var också att vi fick celebert besök bland åskådarna på första numret då Peter Jöback (!!!!!) och Benke Rydman som repade i lokalerna råkade gå förbi just då så de stannade och lyssnade AHH! nämen hur coolt! Man kan ju inte bli annat än starstruck. Vi fick veta sen att de hade hört av sig till en av våra sånglärare efter och skrivit att de tyckte vi var jätteduktiga! såå kul!
 
Att bli redovisnings bakis är verkligen en grej, man ger så mycket energi på en stor redovisning att man efteråt är helt utpumpad och helst bara skulle vilja lägga sig ner och chilla resten av dagen men det funkar inte riktigt när det är en halv skoldag kvar att klara av. Efter lunch var det jazz med Maria men jag hade ont i höften. Jag vet inte riktigt vad det beror på men har starka aningar på överansträngning och överrörlighet för de brukar ofta vara bovarna. Efter mycket om och men och att Nicole i princip fick säga åt mig att inte vara med och dansa så tog jag det tråkiga beslutet att sitta på sidan. Det är verkligen en balansgång på att må bra psykiskt eller må bra fysiskt för det är få saker som är så påfrestande som att behöva sitta på sidan och kolla på när alla andra får dansa.
 
Sista lektionen sen var musik med Pelle och vi fortsatte lite på samma spår som veckan innan nämligen med speed-låtskrivande! Denna gång skickade vi inte texter emellan varandra dock utan första uppgiften var att dela in oss i grupper om 3 och skriva en kort väldigt genretypisk låt i valfri genre. Jag var med Bella och Arvid och vi bestämde oss för att skriva en blödig schlagerballad. Kärleksvindar, och den blev exakt så smörig och satte sig sådär riktigt i huvudet som en schlagerdänga ska. Från de andra grupperna fick vi höra, lilla melodifestivalen-reggae, gospel, punkrock, dansband och jazz! underbart! Nästa uppgift var att i samma grupper hitta ett klipp och göra en meme remix låt utifrån den. Det blev allt från interna klipp till klassiska youtube-memes. Vi valde att göra på ett internt klass-citat klipp från ettan som absolut inte kommer makea nån sense för nån utanför vår klass haha men det blev väldigt kul!
 
På tisdagskvällen var vi bjuda på publikrep på Playhouse igen vilket alltid är lika kul! Först var vi och åt middag på k25 ett helt gäng. Jag var väldigt trött dock och kanske inte så fantastisk roligt sällskap men, men. Pjäsen vi skulle se heter Gränser och är en tvåmanna föreställning om Kriget i Syrien berättat från två perspektiv en syrisk kvinna som gör revolt genom att måla graffitti och en västerländsk fotograf som slits i det moraliska dilemmat att ta viktiga bilder eller gå den lätta vägen. Den var oerhört bra! skådespelarna var enormt skickliga i sitt berättande och jag kunde verkligen se allt framför mig. Det var som att bli slagen i ansiktet och omfamnad på samma gång och man kastades emellan gråt och skratt från en scen till en annan. Den var väldigt välbalanserad mellan det lätta och det tunga och den fick en verkligen att börja tänka. Jag är väldigt glad att vi fick gå och se den även fast jag var väldigt trött haha.
 
Chockartat att det inte var lördag i onsdags för tisdagen kändes verkligen som en fredag. Nej det var bara att masa sig upp tidigt och ta sig till skolan för att värma upp lite för att orka med att sjunga rocklåten det första man gör på morgonen haha... Jag var så trött men jäklar vad jag jobbade bra tekniskt med stödet för jag lovar annars hade det inte blivit nån sång överhuvudtaget. Vi körde igenom allas nummer och försökte få det att flyta på emellan. Lite kaos men det gick bra, det ska bli skönt att få redovisa det här sen efter lovet. Lektionen efter är ju i vanliga fall balett men eftersom det är redovisningsvecka så fick vi se på treornas Kander & Ebb redovisning istället, alltid lika kul att se, de är så duktiga! Efter lunch sen hade vi ensemble med Ceca där vi sjöng både vem kan segla i kano och en massa gospel. Kul men den stackars trötta rösten fick kämpa. Sista lektionen för dagen var street/kommerisellt och vi fortsatte på korren från förra veckan. Sjukt svår och annorlunda korre för mig så jag fick struggla en del men det var kul också.
 
Det var fortfarande bara torsdag i torsdags, väldigt vad tiden är konstig denna vecka. Dagen började med att jag och Nicole träffades innan skolan för att öva på steppkorren vi ska visa på på fredag. Det gick okej haha, vi fick oss många skratt iallafall och jag menar nu har vi ändå övat liksom. Första på schemat sen var en teaterredovisning av treorna med lite blandad kompott av scener och monologer, väldigt kul! Sen hade vi ett ordentligt zumba/styrkepass på baletten. Efter lunch var det jazz med Therese, jag kände mig lite rörig i huvudet dock och vi fortsatte jobba med den lyriska korren vi började på förra veckan med en massa viktöverförning och fokusbyten så jag kände mig väldigt desorienterad. Det blev att kämpa sig fram. Sist på dagen hade vi helklass teater men vi var ganska få av nån anledning. Hur som helst så jobbade vi med "I steal övningen" som går ut på att man två och två följer/härmar varandra runt i rummet för att sen trassla in sig i allihopa typ. Det är inte en favoritövning, jag tycker den är ganska jobbig faktiskt och vi höll på väldigt länge så jag kände mig rätt skör efteråt. Vi avslutade iallafall lektionen med att i grupper utifrån två ord skapa ett stycke scenkonst vilket var kul! Jag, Alva och Alex skapade efter orden "oss" och "gränser".
 
Det var nästan så att man inte vågade tro på att det faktiskt var fredag i fredags men det var det! Första lektionen för dagen var balett och enda gången vi körde igenom Vaganova denna vecka. Det var lite ringrostigt och jag försökte vara försiktig med min höft så det kände lite som att springa i motvind hela klassen. Baletten har verkligen varit tuff på mig de senaste veckorna, jag är verkligen inte van i att känna mig så svag. Steppen gick bättre, vi hade en timmes klass först där vi övade lite teknik och bara körde igenom korren sen kom den andra halvan av klassen in och så visade vi upp våra steppkorrar framför varandra. Det gick okej, jag är inte jättebekväm med att steppa för folk men jag satte de flesta stegen även på när vi körde med den snabba musiken så det var kul! Sista lektionen innan "lov" var jazz med Gerrard och det blev en hel klackklass igen vilket jag inte riktigt var redo för haha. Men vi körde de vanliga diagonalerna och fick sen dansa en showig korre till Le Jazz Hot, väldigt snabb och väldigt klassisk broadway. Det var kul men sjukt svårt, särskilt när det kändes som att jag mest halkade omkring i klackarna haha.. det blev bättre och bättre iallafall tack och lov.
 
Jag, Nicole och Alva stannade kvar och stretchade efteråt i nån timme sen var blev det att duscha och fixa till sig lite för jag och Nicole skulle gå och se publikrep på AfterDarks nya dinnershow. Vi hade lite tid att slå ihjäl innan så vi gick en liten sväng på stan sen mötte vi upp Mina från trean som också skulle gå med oss. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men det var verkligen en helkväll direkt när vi kom in med mingel och små happenings innan de öppnade dörrarna till salongen. Sen fick vi sätta oss till bords och vi satt verkligen på jättebra platser, nära scenen och allt. Det var trerätters middag med en show-akt efter varje rätt, det är ju inte premiär än och mycket är hemligt så jag kan inte säga så mycket om själva showen mer än att det var väldigt bra! riktiga duktiga artister och dansare så jag tycker verkligen ni ska gå och se showen om ni får en chans. Maten var också toppengod! 
 
Det är Hans Marklund som har regisserat showen så han kom fram och pratade med oss innan och mellan varje akt så vi fick säga vad vi tyckte vilket var kul. Det är alltid lika roligt att träffa Hans och nu är det ju inte så långt kvar innan vi ska få jobba med honom igen då det är han och Roine som skapar vårt comedy sen i vår! Det var allt som allt en toppenkväll men det var en väldigt trött Emelie som åkte hem sen och det var skönt att få gå och lägga sig efter en lång och intensiv dag.
 
Helgen har sen varit till för återhämtning, igår spelade jag På spåret som jag missade i fredags sen var jag ute och gick en sväng till Skarpnäck i solen. Jag passade på att gå in i en secondhand-bokaffär som hade 25% på allt och blev två pockets rikare för enbart 15kr! På kvällen sen var det mello som vanligt och Nicole, Gustav och Arvid kom hit för att kolla tillsammans. Det var ingen vidare deltävling men en väldigt trevlig kväll med många skratt haha. Efter mello fanns det inte mycket att se på, på tv så det slutade med att vi lite halvt oseriöst kollade på hela Braveheart som gick på 3an och kommenterade hela filmen haha. Vissa skämt, otroligt bra, vissa, väldigt dåliga haha men jag skrattade iallafall väldigt mycket. 
 
Idag har jag känt mig ganska omotiverad till allt och kan inte säga att jag har fått gjort så där jättemycket precis men jag tänkte att jag iallafall ska bli klar med detta blogginlägg och sen ta tag i att dammsuga, tvätta håret och möjligtvis börja lite på lovuppgifterna inför veckan. Vi får se, en sak i taget iallafall.
 
(De första 3 bilderna är lånade av Alexandra)
 
Les Miserables - Mat - SMU - Stockholm musikalartist utbildning - dans - musikal - musikalartist - show - teater