Knasiga dagar, plats på scen på stadsteatern och vals-frustration

Det har varit en trött vecka för oss alla. Tredje veckan in på terminen brukar vara en kulle att ta sig över, sen att det är så mycket som har varit oklart och att dagarna har varit lite knasiga denna vecka har också bidragit skulle jag tro.
 
I måndags hade vi Sondheim hela förmiddagen men om man inte jobbade själv på golvet så hade man möjlighet att gå ifrån och jobba med sitt eget nummer. Jag och Ida hade sista tiden innan lunch på golvet i måndags och det var skönt att få gå upp och bli lite regisserad, att få ett öga utifrån är guld. Vi hade några tankar från början men det slutade med att vi nu gör nåt helt annat men det kändes bättre nu har vi nåt mer handfast att jobba med plus att våra idéer som funkade blev kvar.
 
Eftermiddagen bestod också mest av eget arbete eftersom det var teater i halvklass. Jag och Filip lyckades boka en sal så vi fick tid och plats till att öva Norén scenen. Det var så värdefullt att kunna köra fullt ut flera gånger och kunna testa lite olika grejer, det är verkligen svårt att öva sånt när man inte har en sal, det går liksom inte att stå i korridoren och skrika åt varandra i sann Norénsk anda haha. Jag tycker vi hittade jättemycket! Vi hade sen sista tiden på dagen inne hos Jo, först hoppade jag in i Ida och Jirrans scen då Jirran behövde gå till Stadsteatern. Det var intressant, jag har ju läst hela pjäsen några gånger men det var först nu när jag liksom var med i scenen som jag fattade den helt med alla undermeningar och sånt, väldigt häftigt och Ida gör rollen som Anne väldigt bra. Sen var det min och Filips tur vilket också gick jättebra, vi var nöjda och Jo var nöjd. Det finns lite saker att finslipa ännu mer på men vi är i riktigt bra fas och jag tycker det är väldigt roligt att jobba med det här, jag lever mitt bästa skådisliv haha.
 
Tisdagen blev en jätteknasig dag, schemamässigt. Det var äntligen mitt lags tur att vara inne och repa på stadsteatern men repet låg under vår lunch så det blev väldigt rörigt med planeringen över lag. Hur som helst så åkte jag in till skolan på morgonen och gick på Marias jazz. Vi körde mycket teknik men avslutade också med en ny korre. Det var ett bra tag sen vi lärde och dansade nåt nytt. Jag tror inte vi har haft en vanlig jazzklass sen typ slutet av november så det blev verkligen till att väcka kroppen och huvudet men det var väldigt kul! Nästa lektion var Sondheim men eftersom jag inte skulle sjunga och vi skulle behöva gå mitt i så valde jag att inte gå på den alls. Jag och Ida övade själva sen åkte vi som skulle åka, i väg till stadsteatern. Vi hade tillgång till repsalen så vi kunde värma upp lite innan sen fick vi en kortare tour i huset så vi ska hitta till logen och allt sånt och så sist så hade vi en kvarts rep på scenen där vi kollade placeringar och sen körde hela numret rakt igenom en gång. Det gick bra, det är lite ovant med scengolvet och blickpunkter och så men annars så. Vi åkte tillbaka till skolan efteråt och fick äta en väldigt sen lunch så kunde vi vara med på dagens sista lektion som var ensemble som vanligt. Vi fortsatte på Sunday och började även lite lätt på Real Group låten Words, den är tricky men det kommer bli kul.
 
I onsdags började dagen med Sondheim, jag satt med inne i salen en liten stund men sen gick jag och Ida och övade själva istället. Lektionen efter hade jag hål så jag passade på att skriva ut och fixa med noter. Vi fick noter till castingen inför slutproden så det blev ju en hel del att ta tag i direkt. Jag hade sen sånglektion precis innan lunch där jag testade vilken låt som jag ska söka med. Det gick riktigt bra faktiskt och jag tror jag till och med landade i ett beslut. Eftermiddagen sen bestod bara av dans, precis som det brukar på onsdagar. Först balett där vi än en gång körde igenom stången på rekordfart så vi han dansa mycket på golvet och på diagonalen. Det är kul när det blir så, så vi hinner med lite hopp och sånt också. Efter var det jazz och det var en köttig teknikklass. Eftersom vi redan var varma från baletten så körde vi på med teknik från start, kroppen mådde efteråt om man säger så haha. Men ingen rast och ro för mitt lag hade vårt första publikrep på stadsteatern på kvällen.
 
Så efter skolan gick vi först och köpte lite mellis och så tog vi oss in till teatern. Vi har fått plats i barnlogen haha men det är bra den är rätt stor och det finns massa plats att sminka sig och sånt. Vi värmde sen upp allihop tillsammans på scen och sen var det showtime 19.30. Själva publikrepet gick bra, jag gjorde en del fel och kände mig lite desorienterad ibland men jag tänker att sånt kommer ge med sig ju fler gånger vi kör på scen. Efter vi "åkt ut" så var det bara att packa ihop och ta sig hemåt för kvällen.
 
Torsdagen började med teater och vår sista recaplektion på verktygen vi jobbat med efter den lektionen hade jag hål då vi har röst enskilt och jag hade min tid förra veckan. Så jag passade på att öva lite sång, min röst är lite trött på mig då jag har känningar av en förkylning som jag har försökt kriga mot hela veckan men jag gjorde det jag kunde och orkade. Efter lunch sen hade vi partnering igen. Denna gång fick vi testa på wienervals och sen fortsätta på korren från förra veckan. Det var både en kul och jobbig lektion, det är så jäkla svårt och jag blir så lätt frustrerad på att jag inte fattar haha. En av mina sämsta egenskaper, jag menar varför anser min hjärna att jag ska vara toppenbra på partnering även fast jag aldrig gjort det förut det finns ingen logik… Dagen avslutades sen med Sondheim och denna gång satt jag med och lyssnade hela lektionen.
 
I fredags startade jag dagen med att värma upp och köra lite stabilitetsstyrka på morgonen sen fortsatte morgonen med stepp. Vi jobbade halva klassen med att öva på timesteps och impro och andra halvan med att testa oss fram med våra steppkoreografier. Nästa klass var balett med vikarie Anders, det gick bra. Det var en rolig klass och lite utmanande, det var ett tag sen vi hade honom och även fast balett är mycket samma lika så bygger han sina övningar lite annorlunda än Eugenia så det gäller att vara alert. Efter lunch hade vi partnering igen och vi fortsatte på samma tema som dagen innan och så gjorde vi klart koreografin. Det var en del i den som var så otroligt svår att få till och jag och Filip testade och testade och övade och övade tillslut var huden på min handled alldeles röd och nässelutslagig… åh den lille, lille huden… Vi fick nästan till det i slutet i alla fall och det var kul att köra igenom hela korren. 
 
Efter skolan hängde vi i smu-rummet tills det var dags att rycka upp sig och fixa till sig för att giga på Stadsteatern. Det var ju premiär för A Chorus Line i fredags, en av våra tre lag var ju med på scenen men vi andra gjorde en happening ute i foajén där vi stod och värmde upp och stretchade som inför en audition så publiken skulle få lite feeling när de kom in i huset. En kul grej och jag tror det var uppskattat av gästerna. När vi var klara gick vi sen och åt middag på Bastard och skålade att vi tagit oss igenom veckan. 
 
Jag har en helt ledig hel denna helg så jag har passat på att bocka av min att göralista. Igår gick dagen till selfcare, handling och städning och idag har jag skrivit allt detta och ska laga mat och fixa naglarna. Skönt med en lugn helg efter en trött vecka.
 
 
A Chorus Line - Kulturhuset Stadsteatern - SMU - Stockholm - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikal - musikalartist