Choklad-lunch, jobbpass, stranddagar och saknade vänner

Blogg.se ligger nere och den har gjort det hela helgen...I lördags kunde jag inte ens komma in på bloggen vilket verkar ha löst sig nu men det har inte gått att öppna startsidan och logga in så att skriva något nytt inlägg har varit helt omöjligt… Jag skriver detta i ett World dokument som jag sen får kopiera till bloggen. Det verkar som den är tillbaka för nu i alla fall. Det har varit lite så här fram och tillbaka nu i säkert ett år, jag vet faktiskt inte vad de håller på med. Men jag funderar nästan på om det är dags att lämna denna portal och möjligtvis skapa en egen hemsida i stället, vi får se hur långt mina teknikkunskaper + googling räcker för det. Tråkigt är det i alla fall, jag vill ju bara ha nåt enkelt där jag kan få ut mina dagboksinlägg som jag har gjort de senaste 12 åren…   
 
Hur som helst vi är mitt i sommaren nu, nästan i början på slutet och jag är i den delen av sommaren då jag är som mest uttråkad och börjar bli lätt trött på mitt eget sällskap. Men förra veckan bjöd på några trevliga höjdpunkter i alla fall. 
 
I måndags körde jag ett litet träningspass på förmiddagen hemma sen åkte jag in för att ta en lunch/fika på söder med Jossan. Vi har inte setts på nästan ett år kom vi fram till, vi har försökt men vi lever så olika liv just nu att det hela tiden har miss tajmat. Det var nästan komiskt ett tag hur vi åkte om varandra haha. Men nu tajmade det perfekt och vi åt en väldigt trevlig fika på retro kaféet Älskade Traditioner. Jag har aldrig varit där innan men det var så trevligt, allt går i 50-tals tema och de hade fantastiska våfflor och freakshakes, såå gott! Det var så trevligt att träffa Jossan igen, vi hade så mycket att catcha up på så det blev en långfika och så flyttade vi oss in i en liten park sen också för att fortsätta prata utan att ta upp bord på kaféet haha.
 
I tisdags satt jag hemma och hade det långtråkigt men så skrev min kollega och frågade om jag kunde komma in och jobba så det passade ju utmärkt. Så jag jobbade stängning i tisdags och fick sen även ett öppningspass på onsdagen. Perfekt ju, det var lite varmt att jobba men det gick bra, jag gillar att ha nånting att göra på dagarna. På onsdagskvällen gjorde jag även min andra!? springtur för året, jag vet inte vad det är med mig nu, jag tror det är tristessen av att vara hemma eller nåt haha. Det kändes faktiskt helt okej också och det är ju trevligt när det händer haha.
 
I torsdags var det värmebölja på riktigt med 32⁰C mitt på dagen. Axel kom hit från Uppsala och så åkte vi ut till Flatenbadet för en heldag på stranden.  Nämen det var så varmt men också så härligt! Det var så trevligt att umgås Axel igen också för att förutom att Axel var och såg Comedy i våras så har vi inte umgåtts nånting alls sen i julas! Vi hade så mycket att prata om och vi badade massor för det var helt enkelt för varmt för att sitta på stranden för länge. Efter 4½h så fick det vara nog sol för dagen, jag hade klarat mig ganska bra från att bränna mig men stackars Axel har lite känsligare hud och var alldeles röd på sina ställen så vi åkte hem till mig och åt lite glass innan det var dags för honom att åka hem till Uppsala igen. 
 
I fredags var det jobb som gällde igen, ett stängningspass men denna gång på gallerian. Det blir mitt andra stängningspass där och det gick bra. I lördags jobbade jag också, det var inte planerat men de skrev under dagen att de behövde folk ute i Solna och jag hade ju inget annat för mig ändå så då tog jag det passet. Det tar ju en liten stund för mig att åka ut dit men det funkar. Jag jobbade med en supertrevlig tjej där ute så vi stod och pratade en del när det var lugnt. Det var ett kort men trevligt pass. 
 
Igår bjöds det på finväder igen och det gäller ju att passa på att utnyttja det så jag packade lite fika och en bok och cyklade till Flaten. Jag var lite nervös på vägen dit att det skulle bli kallt eftersom det var ganska mycket moln men väl framme var det superhärligt. Jag låg och läste, kikade på folk och badade. Det blev en heldag därute sen åkte jag hem för att äta middag och hade en lite halv tråkig hemmakväll men vad gör man.   
 
Men ingen film denna vecka? Jo det blev några filmer också men inte lika många som innan utan jag såg klart Black Widow som jag började på nån gång i våras och Luca som jag hann se halva på nån tågresa för ett tag sen. Black Widow var lite meh… den kändes rätt långtråkig, jag hade önskat mig mer av den filmen. Luca i sin tur var mysig och charmig men inte så mycket mer den heller. Jag såg även Spider-Man: Into the Spider-Verse från 2018, det tog en stund att vänja sig vid animationsstilen, men jag gillade den. Den var charmig, lagom lång och med riktigt många bra skådisar som gör rösterna. Kul med en lite annorlunda spider-man story.
 
Tre veckor kvar av "lovet" nu och jag ser fram emot att folk snart kommer börja röra sig mot Stockholm igen, jag är trött på att vara själv nu.
 
 
Stockholm - bada - choklad - sol - sommar