En fröjdefull julvecka vi får: julnaglar, julfika och skridsko i snöfall

Jul strålande jul, och så var vi inne i julveckan! De flesta av mina vänner åkte nog hem till sina hemstäder i ganska på direkten i början på veckan men jag hade ett jobb pass kvar innan det var dags för mig också. På ett sätt var det ganska skönt ändå för då hade jag tid att fixa undan lite saker hemma i lägenheten och få landa en stund själv innan julstöket drog igång.
 
Måndagen fick en lugn förmiddag sen gick resten av dagen åt till att göra en sista storstädning för året i lägenheten. Damma, dammsuga, sortera upp noter, göra rent i köket, gå med källsorterings soporna, ja allt sånt där och jag var också ner och tvättade lite. Det tog sin lilla tid, men det var väldigt skönt när allt var klart sen.
 
På tisdagen var jag upp relativt tidigt för att åka in och ta vaccin mot hpv. Region Stockholm har ju nån kampanj nu där alla mellan 23-27 år får ta gratis HPV-vaccin. Den har varit hela hösten men jag har haft så svårt att hitta tid som inte krockar med skolan, men nu tog jag äntligen tag i det. Jag var som vanligt på plats på tok för tidigt och fick gå ett varv runt huset innan det kändes lämpligt att vara på plats haha... Det var en del folk så det tog sin lilla tid men annars så var det väldigt smidigt och jag fick tack och lov inga biverkningar heller. När jag var klar var jag en liten sväng på en antik butik vid Odenplan som säljer helt fantastiska gamla reklam posters och sen åkte jag vidare och passade på att kika lite secondhandbutiker på söder också. När jag var tillbaka hemma sen var det ett riktigt tight schema resten av dagen, jag var kanske lite väl optimistisk när jag försökte planera upp allt jag skulle hinna med haha. Jag skulle hinna tvätta två maskiner till, laga mat, tvätta håret, packa och måla naglarna. Faktum är att jag hann med allt men det blev också väldigt sent.
 
Jag hade bokat tåg hem direkt efter jobbet på onsdagen så jag var tvungen att vara färdigpackad och allt innan. Det fick bara bli fem timmars sömn för sen var jag tvungen att kliva upp tidigt så jag hann packa det sista innan jobbet. Det var stressigt och jag har nog aldrig packat så ostrukturerat haha men jag hann! Jag hade sen en väldigt lugn dag på jobbet, nästan jobbigt lugn, det är inte jättemånga som köper skor så där precis innan julafton tydligen. Hur som helst var det väldigt skönt att stänga och att få gå och sätta sig och äta lite kvällsmat på Espresso house innan tåget skulle gå. Tåget var lite försenat men det gick ändå smidigt med själva resan och det gick ingen nöd på mig, jag passade på att kolla på julfilmen Last Christmas som var alldeles perfekt julmysig, underbart dålig, cheesy och romantisk. Precis vad jag behövde. Pappa kom och hämtade mig på stationen och det var väldigt härligt att få komma hem till julstämningen med en pyntad gran och hela familjen hemma.
 
I torsdags, dan före dopparedan tog jag och mamma en sväng på stan på förmiddagen. Vi skulle köpa sällskapsspel till julafton och lite andra småsaker. Det blev även en väldigt mysig fika på Kafé Berggren, som är Gävles bästa fik skulle jag nog säga, och det har nästan blivit en liten tradition att gå dit nu så fort jag är hemma. Resten av dagen var en lugn dag hemma, jag passade på att köra lite balett-styrka och på kvällen åt vi kinamat hela familjen och spelade bingolotto på uppesittarkvällen. Vi brukar ju egentligen fira lilla julafton med alla kusinerna den 23 men de hade varit lite förkylnings drabbade så då blev det framskjutet till annandagen detta år istället.
 
Julafton! tänk att det redan har gått ett helt år sen förra julen, galet! Vi började dagen som vanligt med att öppna julklappar efter frukosten sen åkte jag och Hanna och körde hennes ben-pass på gymmet. Jag har inte ens satt foten på ett gym på typ 3 år men det var kul, det blir ju alltid mycket roligare att ha nån att träna med. Men det var tungt också min kropp är ju inte van, så träningsvärken är ett faktum. När vi var klara bar det av hemåt igen för att klä upp sig och äta jul-lunch. Det blev precis som förra året ett väldigt lugnt och litet julfirande, det var bara gammelmoster Gunnel som var på besök, än är det krut i tanten och det är alltid så kul att träffa henne, 96 år gammal and still going strong. Vi åt julbord, kollade på Kalle och fikade på cheesecake sen på kvällen när vi skjutsat hem Gunnel spelade vi sällskapsspel och kollade på film. En mysig julafton.
 
På juldagen i lördags åkte vi skridskor på Brynäsvallen på förmiddagen. Det var ett underbart vinterväder och jag har verkligen sett fram emot att åka skridskor, det var flera år sen sist. Jag tror inte jag har åkt sen i Paris 2016 om jag inte minns fel. Kusinerna hade blivit friska så de var också med och åkte. Vi trodde att det skulle vara mycket folk där men det var bara vi vilket ändå var ganska skönt, inte lika trångt. Det var jättekul att åka skridskor igen, jag är verkligen ingen skridskotalang men det finns ju ändå nån slags frihetskännsla över att kuna swisha fram över isen. Resten av dagen var sen blev en lugn hemmadag, jag hann skriva klart förra veckans blogginlägg och vi hade lite film mys med familjen, lagom aktivitet för en juldag.
 
Igår på annandagen kunde vi äntligen fira lite jul med kusinerna också nu när alla är friska så vi gjorde det vi brukar göra den 23 i vanliga fall. Vi träffades alla uppe hos min ena farbror, åt julmackor och fikade. Det var jättetrevligt som vanligt och väldigt kul att vi kunde få till ett litet firande ändå även om det blev några dagar senare än det brukar. När jag kom hem körde jag ett litet träningspass med balett-styrka igen och på kvällen sen var jag och träffade min gamla kompis Erik. Vi har inte setts på flera år nu så det var jättekul, vi hade mycket att prata om och också väldigt mycket minnen, vi gick ju i parallellklass genom hela grundskolan och vi gick ju på kaosets högstadium så det fanns mycket galna händelser som hände under våra år där haha... Jag skrattade också så galet mycket åt att Erik tänkt bjuda på lite vin men vi hade såna problem att få upp korken till vinflaskan haha eftersom han inte hade nån korkskruv haha... tur att han har en verktygslåda i alla fall, så lite skruv, en tång, och lite trials and errors senare så gick det tillslut haha.
 
Idag är det måndag igen (även fast det känns som en evig lördag nu i mellandagarna haha). Årets sista vecka, hur galet är inte det!
 
 
Gävle - Vänner - december - familj - jul - julafton