Masterclass, status-impro, en trasig vänsterfot och efterrätt halv två på natten

Springa ute i full snöstorm? det är väl ändå ett uppiggande sätt att börja veckan på... Vi har ju som sagt hälften av klassen på distans på måndagar men just i måndags hade vi lite ändringar i schemat så då fick vi lösa det på annat sätt. Varje halvklass fick då 45 min stabilitetsträning och sen tid att springa valfritt antal varv runt humlan. Jag nickade förstående till alla jag sprang förbi på vägen som kollade på mig med minen som sa "vem i hela helvete springer i detta väder". Det fick räcka med ett varv för mig det blev ca 2 km ändå och jag lyckades undvika att halka så då gäller det ju att inte utmana ödet och springa ett till varv haha.
 
Efter springandet hade vi en lektion i mental träning och sen gick hela eftermiddagen till att ha masterclass, dvs att bli coachad i sång framför publik. Alla hade fått välja en sång som vi sen fick sjunga en gång igenom och därefter bli coachade och fick testa sjunga hela eller nåt stycke ur sången igen. Det var väldigt kul, lite nervöst men ändå inte lika nervöst som när vi hade redovisning senast, på en masterclass ska ju inte ens prestation vara "perfekt" utan det ska jobbas med så då kände jag inte lika hög press. Jag sjöng I say no från Heathers, en väldigt tuff låt för mig men det gick bra! jag har övat en hel del på låten men jag tror jag både överraskade mig själv och mina lärare i hur bra det ändå gick. Jag har nog utvecklats en hel del under detta halvår ändå vilket är kul! Jag hade tyvärr gjort en tabbe med min transponering av noterna dock så de var inte så lätta att spela till... men jag ser det som en lärdom för framtiden att alltid säkerhets-kolla noterna en extra gång. 
 
Tisdagen bjöd först cellblock-rep på morgonen och sen en dansförmiddag. Vi startade med balett med mycket fokus på nya stången och gick sen vidare en till jazzklass med Anna Ståhl precis som vi hade förra veckan. Jag var lite mer förberedd denna gång så även fast klassen var tuff så kände jag mig lite mer lugn och mindre panikig haha, jag klarade även diagonalen från förra veckan som jag verkligen inte fick till då. Dagen fortsatte sen med teater full av impro och statusövningar och så avslutade jag skoldagen med en sånglektion, åh vad det är kul att sjunga jazz! Helt plötsligt var det onsdag! och vi började med att byta språk från engelska till svenska på Quartet från Chess på kören. Låten funkar på båda men svenska ger det hela mycket mer djup och slagkraft på nåt sätt. Sen hade vi en diskussion om status på teatern, väldigt intressant. Status är komplext men samtidigt så självklart i teater och livet överlag. onsdagens sista lektion var jazz och den kändes faktiskt riktigt bra, jag hade bra fokus och lugn särskilt diagonalerna kändes bra och stabila. Det är så skönt när en både har kropp och huvud med sig in på danslektionerna.
 
Cellblock-rep fick starta upp torsdagen, det är fortfarande lite stress och rörigt men jag tycker ändå att vi börjar få ihop nåt på riktigt nu vilket är skönt. Cellblock ligger lite som ett extra stressmoment i bakhuvudet för tillfället särskilt eftersom det är så svårt att öva när vi inte får vara kvar i skolan efter vi slutat pga. miss rona. Dagen fortsatte med balett och sista lektionen innan det var dags att åka hem och göra musikalhistorian på distans var teater. Vi sjöng en brittisk sång i kano som uppvärmning haha och gjorde sen en väldigt rolig status-impro. Fyra personer, alla fick dra ett valfritt kort ur en kortlek och hålla det i pannan utan att kolla på kortet. Värdet på kortet representerade vilken status en skulle ha i scenen ess som lägst och kung som högst sen fick vi en förutsättning t.ex. att vi satt i ett väntrum till tandläkaren. Vi skulle sen improvisera bemöta varandra beroende på status och sen efteråt fick vi gissa vad vi hade. Det var så kul! och skönt på ett sätt, att verkligen gå in på scen helt blank och bara hänga med. Så många roliga och intressanta improvisationer blev det.
 
Tänk er de sämsta sätten en skulle kunna börja en dag som en ska dansa i sammanlagt 4½ timmar på, gör en lista i huvudet... Personligen skulle att stuka foten genom att snubbla på en snövall precis utan för skolans dörr nog ligga ganska högt på den listan och det var ungefär precis så universum valde att starta min fredag denna vecka...... Var det samma fot jag stukad två gånger sen i oktober? absolut! Har den nåsin fått tid att läka helt ordentligt sen dess? självklart inte! Har jag kört fot-rehab varje kväll i flera veckor men det spelar tydligen ingen roll för jag är en klumpeduns? ja, jag kunde inte sagt det bättre själv! Som jag brukar säga så var det inte så farligt..... men det gjorde fane mig ont men jag tejpade den och försökte köra på dagen som vanligt med stepp, balett och jazz. Steppen gick okej, det var bara lite svårt med balansen, på baletten funkade stången att göra och på jazzen bet jag ihop och tog mig igenom diagonalerna i alla fall sen fick jag erkänna för mig själv att foten gjorde mer ont än jag ville gå med på och att det är dumt att pusha på. Det var en bitter Emelie som åkte hem efter skolan kan jag erkänna som tur var hade jag roliga planer för kvällen.
 
Först var det tänkt att jag och Alva skulle beställa asiatiskt och kolla på Djävulen bär Prada hemma hos mig, vi har fått i uppgift att se den från teatern nämligen men vi blev spontat inbjudna till att vara med och laga middag hemma hos Alice och kolla på filmen där istället så vi åkte dit. Alla som var där ansvarade för en del av middagen som en fick köpa och laga i ordning, jag och Alva tog hand om salladen. Det var så mysigt vi åt potatis och jordärtskocksoppa, potatis i ugn med vegofärsbullar och tzatziki och äppelpaj till efterrätt. Efterrätten tog sin lilla tid dock ungefär 4 timmar haha för Gustav och Arvid inte kunde lista ut Alice ugn haha så ungefär halv 2 på natten dukades efterrätten fram, rimligt tid ändå. Det var en superfin kväll med massa skratt! Resten av denna helg har gått till att göra klart min attgöra-lista, som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag det lite rörigt i huvudet just nu så jag försöker att lösa det haha, det tar sin lilla tid särskilt när jag gärna vill bara sova ut och äta glass hela helgen haha men snart så! bara några punkter till att bocka av.