Röst-tics, varm choklad premiär, livestream musikal och fotomuseum i sommarvärme

Jag var beyond taggad på att få komma tillbaka till skolan igen den här veckan, man missar rätt mycket på en vecka så det kändes bra att kunna komma ikapp igen.
 
Det var min distansvecka i måndags så förutom distanslektionerna så hade vi egentligen inte så många lektioner i måndags. Tvåorna hade nämligen sin vokalkonsert på eftermiddagen som vi ettor fick sitta publik till, väldigt kul att både se och höra de var väldigt duktiga! Den sista timmen hann vi i alla fall klämma in det sista av röstlektionen där vi bl.a. pratade om olika röst-tics försök att berätta om din morgon utan att använda röst-tics som eh, ah, typ, och smacka med munnen det är inte det lättaste haha. Sen efter skolan blev jag kvar och övade lite sång innan det bar av hem. Tisdagen däremot bjöd på dans på plats. Först balett och sen jazz vilket gick bra även fast jag missat så mycket på jazzen lyckades jag hänga på bra både på nya diagonalen och på det nya i kombinationen. Sen avslutades dagen med teater där vi jobbade vidare med våra Tjechov scener förra veckan var jag på länk och denna vecka var det Elvira, det är tur att det går att jobba över videosamtal ändå även fast det såklart är bättre på plats.
 
Snygg-onsdag is no more eftersom vi flyttat om lite i schemat så nu har vi jazz på onsdagar också men, men. Dagen började med kör där vi sjöng Effortless av Sabina Ddumba vilket jag heller inte varit med på förut men det gick bra. Jag lärde mig hela låten med stämmor på den lektionen, visserligen inte svåra stämmor men jag vågar ändå tro och hoppas lite att jag har blivit bättre på stämsång vilket är kul! Alltid kul med utveckling. Nästa lektion var teater och mer Tjechov och sen efter lunchen bjöds det på jazz. Vi jobbade med en ny kombination och jag fick lite nya insikter i gamla gympa-tics som sitter kvar i mig men annars så var energin på lektionen lite väl flamsig för min smak det var den första vi hade i våra nya nivå-indelade grupper så det kanske var det, att vi var en ny grupp, men jag vill verkligen ta vara på den tiden i mindre grupper att utvecklas så mycket som möjligt så jag hoppas att det lugnar ner sig. Efter dansklassen hade jag en timmes hål innan min sånglektion vilket jag använde till att fnula på översättningsuppgiften vi ska redovisa nästa torsdag det är fane mig tidskrävande alltså ibland kan en fras verkligen ta en hel timme att komma på. Sånglektionen sen gick toppenbra, allt mitt övande har gett resultat vilket känns fantastiskt och även fast jag fortfarande till mestadels är lost haha så börjar jag ändå fatta lite och det är sjukt vilken skillnad det blir direkt så all praise till våra sånglärare alltså!
 
Efter vi slutat skolan i onsdags så var vi några som var taggade på lite shopping och fika. Det blev en sväng på Weekday och Lager 157 innan vi tillslut hamnade på Vete-Katten för en kvällsfika, så utomordentligt mysigt! Jag och Elin gjorde varm choklad premiär, det är ju ändå höst nu! och som fikabröd blev det morotskaka för min del såå gott! Det var så härligt att få umgås och bara sitta och prata, det finns ju inte alltid tid till det i skolan. Det var så trevligt och vi hade så mycket att prata om så vi var några som var kvar ända tills de stängde.
 
Torsdagen bjöd på jobb med översättningen på morgonen åh den är äntligen klar nu och jag måste ändå säga att jag är lite imponerad av mig själv att det gick. Nu ska det bara övas in och iscensättas, det kommer bli toppen! Sen hade vi balett och ska jag, med hjälp av min balettlärare, äntligen få bukt med mina överrörliga knän vi får hoppas och se. Musikteori var nästa på schemat och vi övade oss på c-durskalan, taktarter, notvärden och att läsa lätta notbilder avista, helt sjukt svårt men intressant och nåt jag behöver träna upp. Sist på dagen hade vi teater och en redovisade allas våra små redovisningar om Tjechov. Allt från hans pjäser till liv, till bara hur Ryssland var under hans tid. Jag och Elvira hade Tjechov Nu, men vi hann inte redovisa för det drog ut på tiden men vi får köra nästa vecka istället.
 
Helt plötsligt var det fredag igen och som vanligt en hel drös med dansklasser. Först stepp där jag inte börjat gråta av ren frustration ÄN men det kommer väl haha... sen balett där vi än en gång konstaterar hur tunga ben är och sist jazz där vi bl.a. la på mer på kombinationen från i onsdags. Efter skolan passade jag på att öva sång innan jag var tvungen att åka hem för att hinna duscha och äta innan jag skulle in till stan igen för att kolla på Funny Girl med några från klassen hos Alice. De livestreamar nämligen Funny Girl som just nu går på Malmö Opera så man kan kolla hemifrån. Sanna Nielsen var kanske lite tveksam som Fanny Brice men överlag var den bra, coola kostymer, duktig ensemble och snygg scenografi. När vi ändå var på gång så kollade vi även på när vår lärare Kerstin tävlade i Doobidoo som då också sändes i fredags. En riktigt mysig fredagskväll.
 
Gårdagen fick bli en slapp-dag med sovmorgon och Disney+ mest hela dagen men idag hade jag större planer. Jag och Jossan hade nämligen planerat att gå på Fotografiska idag så sagt och gjort! Jag har faktiskt aldrig varit där förut även fast jag väldigt gärna velat så det var en efterlängtad premiär och de hade många färgstarka och intressanta utställningar. Vädret var förövrigt FANTASTISKT idag så efter museum-visiten blev det en fika på söder och sen en långprommis i solskenet in till Östermalm. Sommaren gjorde verkligen comeback så det blev en riktigt härlig förmiddag och såklart även jättekul att träffa Jossan igen det var ju ett tag sen sist. Jag hade ingen lust att åka hem sen direkt utan promenerade runt ett tag till och kikade i lite affärer innan jag tillslut fick nog och åkte hem igen men jag gjorde en till liten avstickare i Högdalen för att köpa sushi, lite söndagslyx har väl ingen dött av, särskilt när eftermiddagen mest bjuder på att plugga text.