Morgonträning, suffragetter och en massa dokumentärer (fredag-idag)

Fredag:
Morgonträning! det känns alltid lite jobbigt att väl kliva upp men så skönt när en är igång och sen klar. Vi körde lite skivstång mest frivändningar och benböj eftersom podiet inte riktigt är klart inne i ladan än. Så blev det även lite friståendesvårigheter och avslutande styrkebana. Det var en bra träning och så som sagt så skönt att ha gjord sådär på en fredagsmorgon.
 
 
Eftermiddagen och kvällen var dock inte lika händelserika, fredagskvällar är inte så himla roliga längre när en är ledig annars i veckan + knappt har några vänner kvar i den här stan... Iallafall så var jag hemma och såg på dokumentären Black Fish.
Såå otroligt intressant och väldigt viktig film! Den handlar om späckhuggare och hur hemskt bl.a. Seaworld behandlar sina i fångenskap. jag blir arg bara ja tänker på det, dessa intelligenta och sociala djur som behandlas på det här viset och bara p.g.a. pengar... Så mycket okunskap, mörkande av händelser och lögner.
 
Är det nån dokumentär en ska se så är det denna! 
 
Igår:
Netflix har sina bra och sina mindre bra funktioner en är bl.a. att nästa avsnitt i tv-serier spelas upp direkt när en har sett klart det första och vips har en sett 8 avsnitt i rad... Så det var min lördag det... Jag började nämligen kolla på den omtalade Netflix dokumentärserien Making a Murderer.
 
Gosh den är så bra, så spännande och får en verkligen att inse hur f*cked up USA:s rättssystem är, det handlar alltså om en man som fick sitta 18 år i fängelse för ett brott han inte begått efter att polisen troligtvis satt dit honom för det efter en konflikt med sheriffens fru. Han blir friad bara för att under processen av att stämma polisen av sin felaktiga dom och 18 år i fängelse än en gång bli anklagad för ett brott, ett mord han säger han inte har begått.
 
Jag satt dock inte och sträck-kollade hela dagen utan på kvällen åkte jag in till stan för att gå på bio med Victoria. Det var kul att ses igen då hon ska flytta till England snart. Vi såg filmen Suffragette med bl.a. Helena Bonham Carter och Meryl Streep och den var riktigt bra. Delvis och baserad på verkligheten. Det är inspirerande vilken kamp de förde och hur dem inte lät sig tystas av den tidens högt uppsatta män. Jag tänker bara på textraden ur sången Sister Suffragette från Mary Poppins:
"Our daughters' daughters will adore us and they'll sing in grateful chorus Well done, Sister Suffragette"
 
 
Det läskiga är dock att det fortfarande finns folk idag som har den här tidens kvinnosyn, det har hänt mycket men inte tillräckligt. Jag önskar jag kunde sitta och tänka "allt blev bra till slut" men det kan jag inte än, kampen fortsätter.
 
Idag:
Gosh söndagar... Alltid stora planer men det slutar med att jag ligger i sängen och kollar på film istället. Jag har sett klart på Making a Murderer vilket tog några timmar hehe... sen kikat på lite Youtube, läst en filmtidning. D.v.s. inget intressant eller speciellt produktivt. Nu får jag åka väg på träning iallafall så jag får nått vettigt ut av dagen.