Julveckan: Cakepops, fluffiga hattar och julfirande

Äntligen typ ikapp! Det har varit en challenge denna gång för det har hänt så mycket och varit så mycket att skriva om. Jag har säkert glömt en massa också men så får det vara, det största som hände står i alla fall med!
 
Det är en rätt galen grej att gå från 200% rakt in i kaklet till ingenting och jag hade lite svårt i början av förra veckan att slappna av helt. Min hjärna var fortfarande uppe i varv och jag försökte också ta ett beslut om en grej som tydligen var sjukt svårt vilket också gjorde mig stressad. Hur som helst så var jag bara hemma hela måndagen och försökte ta tag i lite saker som jag skjutit på men sen på eftermiddagen kom Nicole hem till mig för det årliga julbaket. Vi gjorde cakepops precis som förra året och de blev kanske inte sådär jättevackra också det precis som förra året haha. Men vi hade väldigt roligt under tiden i alla fall, många skrattanfall. Vi köpte även mat och kikade på delar av julshowen och sen filmen Amélie. Det var en supertrevlig kväll som alltid och jag är glad att vi fick till den nu när vi inte kommer ses på några veckor.
 
På tisdagen sen var jag bara hemma och försökte göra nånting av dagen men kände mig mest förlamad av beslutsångest så det gick så där. Onsdagen var bättre, det var min sista dag hemma i Bagis innan jag åker hem till mamma och pappa över jul så det var mycket som skulle hinnas med. Jag var först en sväng in till söder för att kika i lite butiker men också svänga förbi jobbet och önska god jul och hämta julklappen vi fått. Det var en trevlig förmiddag och jag blev både en tröja och en fluffig hatt rikare plus en stor chokladask som var det vi fått av jobbet, nämen hur fint! Sen bar det av hemåt igen för att tvätta håret, måla julnaglar, tvätta och börja packa. Jag hann ändå med det mesta förutom kanske packandet haha men som tur var så gick inte mitt tåg förens efter klockan 13 i torsdags så jag hade tid att packa på morgonen.
 
Det var nåt enormt med folk på centralen, så pass att jag inte ens kom upp på perrongen men sen gick i alla fall själva tågresan smidigt, tack och lov för det! Hanna kom och hämtade mig på stationen och sen var jag bara hemma resten av dagen och kvällen, åt hemmalagad mat och umgicks med familjen. I fredags var jag och mamma in på stan på förmiddagen mest för att jag ville se bocken men jag hittade även ett helt gäng med nya nagellack på rea! 
 
Den 23 brukar ju vi fira lill jul med pappas sida av släkten men det blev inte så i år utan vi var hemma istället. Jag följde dock med pappa och tände ljuset på farmor och farfars grav och så var vi förbi Christer en sväng också för att hämta bingolotterna pappa köpt. Men sen på kvällen så spelade med i På spåret och kikade även lite lätt på uppesittarkvällen.
 
Julafton blir mindre och mindre, nuförtiden är det bara Gunnel som kommer på besök. Men annars så såg den ganska som vanligt ut, vi öppnade paket på morgonen sen passade jag på att träna lite. Vi brukar ju träna på julafton jag, pappa och Hanna men detta år blev det bara jag då pappa har haft migrän och Hanna varit lite krasslig innan. När mamma varit och hämtat Gunnel så blev det jullunch sen kikade vi på Kalle Anka och efter det var det fika. Mamma och Hanna skjutsade hem Gunnel igen och sen på kvällen spelade jag MIG med mamma och pappa. Jag tycker jag är allmänbildad med jämfört med mina föräldrar så är det helt jäkla omöjligt att vinna frågespel om man inte har enormt med flyt. På kvällen sen såg vi på den nya Knives out filmen; Glass Onion. Den var okej men inget jag rekommenderar. Det var den julaftonen! 
 
I söndags på juldagen firade vi med pappas sida, vi var hos Christer och Nina och alla var på plats alla 7 kusiner. Det bjöds på julmacka och sen på fika med glass. Supertrevligt var det, alla kusiner har ju blivit så gamla nu. Snart är vi liksom vuxna allihop, lite skrämmande men också lite skönt, det känns som man kan prata med alla på ett annat sätt nu, jag menar jag har ju ändå varit vuxen ett tag nu jämfört med alla andra kusiner haha. På eftermiddagen sen var jag bara hemma, skrev lite på blogginlägget om showveckan, kikade på tv och så såg jag och pappa på Avatar från 2009. Vi tänkte vi ska gå och se den nya på bio men ingen av oss hade sett den förra sen vi såg den på bio när den kom 2009 så det var väl dags för en refresh så att säga. Har den åldrats bra? Nja? Tyckte jag den var bra då? Absolut. Tycker jag den var bra nu? Nja… haha. Det är en film som förändrade filmvärlden och det blir intressant att se tvåan.
 
Första lovveckan är förbi och det blir väl lite ledighet till men sen måste jag börja repa Sondheim för så långt kvar är det inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gävle - Gävlebocken - Stockholm - jul - julafton