Jellikels kan och Jellikels gör, sen blev det påsk med kära återseenden

Det blev en kort skolvecka förra veckan, bara tre dagar sen spurtade vi på in i påsklovsveckan och vi har faktiskt riktigt lov denna gång tack och lov så får kroppen och rösten en välbehövlig paus. Det må ha varit relativt kort tid sen senaste längre ledigheten men dessa veckor har krävt en hel del av en. Hur som helst så började veckan med stabilitetsträning i vanlig ordning men med även lite balettstång i slutet sen hade vi vår sista finslip av catsnummret, så gott det gick i alla fall med tanke på att vi är halvklass på måndagsmorgnar. Eftersom halva terminen gått nu så har vi bytt plats på halvklasserna så jag hade hål efter lunchen men lyckligtvis har pressbyrån halva priset på glass nu så det fick bli en liten sväng dit innan sångtekninklektionen sist ut på dagen. Efter skolan sen tog jag mig till Buttricks för att köpa smink till cats och passade på att kika i lite andra affärer också mest för kul, jag har ju inte råd att shoppa alls egentligen.
 
På tisdagen bjöd på en tidig start, redan 07.30 var jag på plats i skolan. Vi började 9 som vanligt men ska en hinna sminka sig till katt så ska det börjas i tid! Redovisningen låg på vår andra lektion och det fanns helt enkelt ingen annan tid att hinna sminka sig. Jag var väldigt taggad ändå även fast det var så tidigt på morgonen, det är ju nåt speciellt att sitta tillsammans och sminka sig tidigt på morgonen innan ett framträdande, det ger mig stora gympatävlings flashbacks haha. Jag blev jättenöjd med min sminkning också, jag hade inte testat innan utan hade en referensbild på min katt och bara körde på vilket löste sig toppenbra, jag var imponerad av mig själv måste jag ändå säga. Vi hade sen en balettlektion som katter haha och vår fantastiska balettlärare hade dagen till ära klätt ut sig hon också till en balettmus med tutu och allt. Efter baletten var det i alla fall dags för redovisning, vi kunde ju inte ha publik och streaming hade funkat sådär med ljud så vi valde att köra igenom några gånger och filma det med tre olika kameror. Det var så jäkla intensivt men vi klarade det galant och vilken video det blev sen!
 
Det var bara att sminka av sig igen på lunchen och gå tillbaka till sitt vanliga jag igen även fast det var lockande att få fortsätta vara katt en stund till. Efter lunch hade jag sånglektion och med en sliten kattröst fick jag kämpa på rätt hårt men det gick bra, jag fick massa bra insikter om min låt och min interpretation. Sist på dagen hade vi teater och Britt fick komma till liv igen en stund, hon kämpar på haha. Efter skolan blev det en promenad till Hötorget och ännu mer halvapriset-glass från pressbyrån.
 
Onsdag och sista dagen innan lovet, det var en väldigt harmonisk dag på nåt sätt, nu när Cats är klart släppte mycket av stressen och det var skönt att få en ganska lugn dag som avslut innan påsk.  jag sa hejdå till Britt efter vår sista teaterlektion på karaktärsblocket och vi fick sjunga gospel på kören vilket var ungefär som att känna porlande guld över stämbanden efter att ha kämpat med Cats i skarven så länge. Sen efter lunch hade vi en vanlig jazzklass vilket det var nästan 2 månader sen sist (pga. distansen och cats). Nämen det var så kul! typiskt nog fick jag en fruktansvärd självförtroende dipp mitt i utlärningen av korren, är det nåt jag ska undvika så är det ju att börja tänka... jag hämtade mig mot slutet tack och lov. Efter skolan var jag, Nicole och Samuel och fikade vilket var så trevligt! En bra start på lovet!
 
 
Efter en förmiddag med packning, hårtvätt och nagelmålning (ändå imponerad över att jag hann) bar det av mot Gävle på skärtorsdagen. Det var skönt att få komma hem en stund och bara vara, jag har varit så stressad senaste tiden så det var skönt att kunna släppa allt ett tag. Förra gången jag var hemma så var jag just det, bara hemma men detta lov var lite mer händelserikt, jag fick chans att träffa lite saknade vänner bland annat.
 
Men påskhelgen började med ett litet födelsedagsfirande för min gammelmoster som fyllde 96, nu när folk äntligen börjat få lite vaccin så går det ju att träffa släkten igen. Sen på påskafton var jag och Sebastian bjudna på mat hemma hos Axel. Nämen det var så trevligt! det var så längesen sist och det är inte ofta vi alla är hemma samtidigt. Det var en fantastiskt fin kväll, nästa gång får det bli hemma hos mig i Bagis. På annandagen fick jag träffa en annan saknad vän nämligen Alice! vi har verkligen gått om varandra precis alla senaste gånger jag har varit hemma men just i måndags passade det äntligen och vi hade så mycket att prata om haha. Vi var och lunchade sushi och satt där i säkert 4h och babblade om allt möjligt haha. De som jobbade där måste ju börjat undra om vi nånsin skulle bli klara haha men det var så väldigt trevligt och jag hoppas det inte dröjer så länge tills nästa gång. Förutom allt detta så har jag såklart umgåtts med mamma och pappa och varit på IKEA och Rusta och sånt, det gäller ju att passa på när en har tillgång till bil.
 
Jag åkte hem till Stockholm igen igår, jag har rep imorn så då kändes det skönt att få komma hem och landa emellan och hinna fixa med lite saker här hemma också innan skolan startar upp igen. Jag hoppas nämligen att jag ska känna mig lite mer i fas nu efter lovet så jag kan få in lite bra rutiner igen. Det är skönt att det är april nu också jag behöver verkligen våren