Vecka 33: Sista stranddagen, intropass, och en massa kära återseenden

Det är med lite blandade känslor som jag gick in i denna höst för två veckor sen, och jag vet att det tekniskt sätt fortfarande är sommar, men just måndagen förrförra veckan var den första på 5 år som jag inte började skolan och fick djupdyka i musikal. Det är en ovan situation, det känns fortfarande som jag liksom ska börja skolan igen men att jag fastnat i en sommarjobbsperiod utan slut. Lite mardrömslikt på ett visst sätt men samtidigt så är jag tacksam att jag i alla fall inte behöver oroa mig för pengarsituationen.
 
Men på tal om sommaren så bjöd ändå måndagen vecka 33 på årets kanske sista varma och soliga dag och den kan man ju bara inte missa att ta vara på. Jag packade lite matsäck och hoppade på cykeln ut till Flatenbadet. Jag var lite tveksam först om jag skulle våga cykla i väg, vädret går ju som sagt inte att lita på alls denna sommar men det visade sig att jag hade tur och lyckades pricka in dagens bästa väder där på stranden. Jag solade, lyssnade på sommarprat och löste korsord. Det blev även två dopp även fast det var aningen kallt i vattnet. Det var en toppendag på stranden och jag var så glad att jag var ledig så jag fick uppleva den.
 
Tisdagen och onsdagen fortsatte jag mina introduktionspass på Scorett. Tisdagen var ett öppningspass och onsdagen ett stängningspass. Båda gick bra, jag kommer in i det mer och mer men det är fortfarande väldigt mycket att lära sig och det börjar kännas drygt att vara ny på jobbet, jag avskyr att känna mig dum vilket är typ allt man gör när allt är nytt. Jag blir mer och mer trygg för varje pass i alla fall så det är ju alltid något.
 
På torsdagen och fredagen sen var jag ledig. Torsdagen minns jag ingenting av så jag antar att jag bara var hemma och chillade, kanske körde nåt träningspass och tvättade håret typ, inget intressant. I fredags dock fick jag äntligen träffa lite saknade vänner från klassen igen. Arvid och Elvira skrev i klasschatten om det var några som ville ses och ta ett glas på söder och jag nappade direkt. Så jag åkte in om mötte upp dem vid Medis och vi gick och satte oss på nån random bar och efter nån timme anslöt Nicole och lite senare mötte vi även upp Alva och sist anslöt sig Filip. Vi var på ett gäng olika barer och bara satt och pratade om sommaren och livet och allt som hänt sen examen. Det var så jäkla fint att ses igen, att få höra vad alla har haft för sig, skratta år underbart dåliga skämt och gemensamt kunna få klaga lite på livet efter examen. Herregud vad jag har saknat dessa människor! Den här kvällen gjorde min vecka, det kändes som jag fick en rejäl påfyllning av energi.
 
På lördagen jobbade jag igen men bara ett kort pass och sen på kvällen var jag och Nicole in på kulturfestivalen och kollade på Myra Granberg och Seinabo Sey. Vädret var också helt okej bra vilket förvånade men var väldigt välkomnat! Som vanligt så lyssnar jag ju inte på nån av de artisterna särskilt mycket haha men det var härligt med livemusik. Myra Granberg var en duracellkanin på scen och några låtar kände jag ju igen ändå så man kunde sjunga med lite. Efter vi hade sett Myra hade vi hela två timmar innan Seinabo Sey skulle köra så då promenerade vi lite i gamla stan och köpte glass sen gick vi ner till Kungsan och satt oss på en bänk och pratade och kollade på alla människor. Seinabos set var sen otroligt bra! Vilken jäkla sångerska hon är alltså! Jag kände igen typ 3 låtar men det var bara fint att få lyssna på hennes röst. Det var en toppenkväll!
 
På söndagen sen jobbade jag igen men denna gång på Lundbergs ute i Farsta, mitt sista pass på Lundbergs. Det kändes lite vemodigt, för jag har verkligen trivts bra. Sen var det också lite skönt att efter alla pass på Scorett, med konstant hjärngympa för att få in allt nytt, få komma tillbaka till nåt jag kan och är trygg med till 100%. Jobbpasset gick bra i alla fall och min tid som väskförsäljare är nu avslutad.