Banankaka, truppgympa på tv:n, fun facts och en streetkorre

Det har varit en vecka minst sagt. Men för att starta upp veckan på bästa sätt hade jag bakat dubbel sats banankaka som jag tog med och bjöd på i måndags till stor uppskattning, vilket alltid är trevligt!
 
Annars så började veckan med en ny stång på baletten, lite mer avancerad men kul. Jag ser fram emot att få göra lite nya roliga övningar på golvet sen också. Nåt annat spännande som hände i måndags var att vi äntligen drog igång sångblocket vi ska arbeta med nu under några veckor i ledning av Christopher Wollter. Det är ett block som kommer handla om relationer på olika sätt och vi kommer jobba mycket interpret. På just denna första lektion satt vi mest och pratade dock, vi fick säga vad vi kände för våra låtar och även testa på att börja jobba lite lätt i slutet med att läsa texterna utifrån olika situationer. Det kommer bli ett intressant block, jag är inte jättenöjd med min låt men jag tänker att jag ska lita på processen. Efter lunchen hade jag sånglektion med Kerstin och passade på att klura ut en bra audition-cut på en låt, det är ju väldigt tacksamt att göra det med just Kerstin då hon är en gudinna på piano och kan hitta lösningar på det mesta. Sista lektionen sen var teater och nu är Jo tillbaka och vi ska börja med ett berättelseblock. Lektionen i sig började med lite reflektion och tankar över barnteaterblocket vi nyss gjorde och sen fortsatte den med att tillsammans bygga små berättelser med ett ord var. Det blev mycket tok och många skratt. Som avslut fick vi sen i grupper om tre berätta en kort historia, nånting vi minns vi fått berättat för oss som barn. Jag var verkligen helt blank men krystade tillslut fram en historia jag minns från en sagobok jag hade när jag var liten. En prinsessa som fick världens vackraste klänning men som var för tung för att dansa i. Jag kom verkligen bara ihåg fragment och bilder ur den så det var inte det lättaste precis.
 
I tisdags var jag först inne och övade på morgonen, mest sång men jag fick även för mig att testa ett hjulning till framåtmjukis trick jag sett på Tiktok kvällen innan...haha. Ibland glömmer jag bort att jag inte är 12 år och oövervinnerlig... jag är tydligen inte alls så vig i ryggen längre så jag krossade min hårklämma aningen jättemycket när jag fick inse faktum och rulla ner från händer istället. Synd på en bra hårklämma... Skoldagen sen började med ett långt pass i relationsblocket. Nu var pianisten på plats så de första fick börja jobba på golvet. Jag var inte en av dem, jag fick min översättning ganska sent förra veckan så jag hade verkligen inte hunnit lära mig den än. Det var kul och spännande att se de andra jobba i alla fall. Nästa lektion var jazz men eftersom Maria fortfarande kör utvecklingssamtal så körde vi klassen själva denna vecka också. Det gick bra även fast det såklart är lite tråkigt utan lärare. Efter lunch sen var det musik men med vikarie då Pelle är borta en del. Det blev en lektion med mycket prat då Terran som vi hade ville veta en hel del om oss alla. Men på slutet fick vi köra lite teaterlekar i alla fall, bl.a. frys vilket alltid genererar skratt. Sista lektionen sen var ensemble med Kerstin och vi körde på med Sunday in Battery Park, den är kul men halvt omöjlig att andas i haha. 
 
Efter skolan var vi ett gäng som promenerade till Vete-katten för att möta upp och fira Emmy som fyllde år! Mycket trevligt! jag kunde tyvärr inte vara kvar så länge då jag behövde hem och öva på min låt men det var väldigt mysigt med fika.
 
Även i onsdags var jag inne och övade på morgonen men inga hårklämmor kom till skada denna gång haha. Dagen började sen igen med relationsblocket men denna gång i halvklass. Jag sjöng inte denna gång heller men jag var med på golvet i några av de andras nummer så det var kul. Efteråt hade jag hål så jag passade på att öva lite sång. Efter lunch var det balett och vi fortsatte på den nya stången och fick även lära oss en ny hoppsekvens på golvet som var svår men kul! Sista lektionen för dagen var jazz och ja... vi har en gästlärare och nej det funkar inte riktigt. Vi pepptalkade som klass innan men det var inte en kul lektion tyvärr. 
 
I torsdags övade jag sång på morgonen sen hade vi teater. Uppgiften för dagen var att alla skulle berätta sin historia man hade berättat i smågrupperna i måndags fast på 3 min och inför hela klassen. Det var lite mysigt att få sitta och lyssna på alla sagor och jag hade verkligen kunnat vara med förberedd med min egen men jag hade så svårt att få den där jäkla prinsessagan att gå ihop och jag behövde prioritera annat. Det blev nånting i alla fall haha även om jag av misstag råkade säga att prinsessan i slutet inte ville ha på sig kläder alls nå mer vilket inte var det jag skulle säga...
 
Lektionen efter var sång med Ceca men just denna gång jobbade vi med att klippa låtar i olika program på datorn och även att skapa lite själv med hjälp av loops. Att klippa låtar är jag van med men att jobba med loops var väldigt roligt. Jag, Elin, Elvira och Bella skapade en reklamjingel som hade enormt med sväng haha. Efter lunch var det nivå-jazz med samma gästlärare som i onsdags, men efter att ha haft honom nu i nästan två veckor och efter lektionen i onsdags var det många som hade fått nog så vi var bara 6st på klass... Jag vet inte riktigt vad han håller på med men denna klass var i alla fall okej, inte kul men han försökte i alla fall inte skapa nån slags hård stämning. Vi hade honom sista lektionen också men då i nåt slags auditionträningsgrej... Vi fick öva på att presentera oss själva och även sjunga vilket ingen av oss var beredda på. Vi var bara 9st där och jag tror alla hade nån slags f*ck it attityd så vi bara kunde skratta åt allt. Det blev många disskutioner om vad som är en fun fact om en själv, jag blev defensiv om gymnastik, Adam om hockey och Ida fick visa sina färdigheter i "ägget" men jag tror ändå Gustav tog priset när han som sin funfact säger "jag har väldigt stora lår" haha.
 
Torsdagskvällen spenderade jag med att tvätta varvat med att kolla på seniorernas EM-kval. Tävlingarna hade pågått under hela eftermiddagen så jag fick se mycket i efterhand. Det är alltid kul att kolla på gympa på hög nivå särskilt truppgymnastik, tyvärr hade Sveriges damer dock en skada på tumbling med en tjej som bröt foten som var så läskig att jag satt och grät framför tv:n. Det kan nog ha varit den mest obehagliga skadan jag har sett och jag var helt skakad resten av kvällen. Jag har ju liksom själv en historia med fotskador och kunde bara tänka mig den skräcken hon kände. Jag kunde liksom inte ventilera mig förens i skolan dagen efter heller för mina stackars klasskompisar. Tack och lov så skrev damlandslaget sen på Instagram att tjejen var okej efter omständigheterna men usch och fy alltså.
 
I fredags tog jag lite sovmorgon sen körde vi igång dagen med stepp. Vi hade vikarie för vår vikarie i fredags men det var kul, vi jobbade med timestep i en 7-takt och gjorde sen en rolig liten korre till Kung Herodes sång från Jesus Christ. Sen var det balett och vi var en stor klass, många gästdansare från tidigare smuklasser men det var kul och vi hann med mycket. Efter lunch hade vi sen äntligen sista jazzlektionen med gästläraren och skoldagen avslutades med terminens första skolmöte. Det var många som skulle på lite olika föreställningar på fredagskvällen sen så då passade vi på att gå och äta tillsammans innan. Det fick bli Bastards och det var så trevligt. Jag älskar att vi gör så mycket sånt här som klass, det är så mysigt! Jag hade egentligen tänkt gå på The Ark på Grönan på kvällen men det regnade och jag hade inte längre nån att gå med så då fick det vara. Jag åkte hem och kikade på sverige i JEM finalerna istället. 
 
I lördags vankades det EM-finaler för seniorerna men först hann jag med lite annat på morgonen, som att äntligen gå och panta samt tvätta håret men sen var jag klistrad framför tv:n. Det var meningen att Elin skulle kommit hit också men ibland går livet inte ihop så det blev bara jag ändå. Typiskt att det ska vara så krångligt att åka mellan Handen och Bagis alltså.. Hur som helst så låg jag troligtvis runt maxpuls när Sverige körde och jag kunde inte sitta i soffan utan växlade mellan att stå framför tv:n eller sitta på bordet haha. Det blev tre riktigt spännande finaler! Mixen hade tyvärr en dålig dag men knep tillslut bronset. Damerna med nerver av stål levererade sjukt snygg gympa och verkligen dansade hem guldet. Herrarna öppnade enormt starkt i både fristående och tumbling men lyckades tyvärr inte hålla uppe hela vägen på trampetten också, och åh vad jag kände med dem! 
 
Igår var det dags för min första riktiga musikalaudition, jag var rätt nervös innan men när jag väl kom fram till dansstudion och möttes av mina vänner från klassen så kändes det lugnt. Det var även en del gamla klasskompisar där och sökte också, många av dem har man ju inte sett sen vi slutade i Bjärnum så det var kul. Det var en rolig och ganska avslappnad audition och jag är ändå nöjd med min prestation. Det var en streetkorre som vi fick lära oss och det är verkligen inte min stil men jag gjorde mitt bästa, det var inte perfekt men jag var absolut inte ute och cyklade. Liksom hade nån sagt till mig för bara två år sen att jag skulle gå på en audition där jag skulle behöva dansa street så hade jag aldrig trott dem. En bra erfarenhet och kul att bara få ta en klass för Benke Rydman liksom. Det var skönt att audition låg så pass tidigt på morgonen då hade jag resten av dagen till att jobba med lite skolarbete, skriva på detta inlägg prata med både mamma och pappa på telefon och laga mat. Så jag var på bra fas inför kommande veckan.
 
 
SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning