Vecka 26: Värmebölja, sexy-aw och regnoväder

Vecka 26
Man har alltid två dagar i rad ledigt här på Chappen och första dagen brukar behöva gå till att städa/tvätta/fixa men den andra dagen, särskilt när man som jag inte riktigt kan ta sig här ifrån, brukar kunna bli lite rastlös. Jag upplever det också som lite svårt att hitta nåt spontant när man bor så pass off gentemot de andra som är lediga. Jag ville dock inte sitta och uggla i mitt rum på wild west inn hela dagen så jag gjorde upp en liten plan i huvudet på saker jag kan göra själv i parken och sen bara hålla tummarna på att jag skulle springa på nån annan som var ledig väl där och få sällskap på det viset.
 
På måndagen började jag därför med att gå på Annie och Billy showen, vilket var den enda show i parken jag inte sett. Så kul att äntligen få se den! Den var rolig och charmig och barnen får vara med och bestämma hur det ska gå. Efter gick jag tillbaka hem en stund och fixade mina naglar lite sen blev det ännu en sväng in i parken denna gång för att se på cirkussetet. Alltid lika kul att se cirkustjejerna in action! Väl där sprang jag på Viktor, han hade som plan att se alla cirkusvagnens set vilket inte var mig emot så vi slog följe resten av eftermiddagen i parken. Vi gick en sväng till Mexico och såg Zorro showen. Vi besökte Buffalo Island och kikade på Bisonoxarna och så blev det en promenad ut i skogen också till en utsiktsplats över stora mossen. Det är verkligen en otrolig miljö, den känns som en svensk prärie typ. Vi hann sen tillbaka in till River City för att se sång&dans setet och såklart dansa med lite haha. Därefter promenerade vi bort till Main Street och såg på Daltons sångstund innan jag behövde hem en sväng igen för att äta nåt. Att laga mat här på wwi är inte det lättaste när städarna står och friterar potatis dagarna i ända, alla tider på dygnet… Men jag lyckades till slut sno åt mig en platta så jag kunde steka lite pyttipanna och hinna äta den och vara tillbaka i parken lagom till cirkusvagnens sista set. En så härlig dag det blev! Och den var inte slut där för på kvällen var det dags för Zumba med Rebecca ute vid eventarenan.
 
Rebecca är ett riktigt zumbaproffs och det var ett riktigt roligt pass! Så härligt att få dansa lite och röra på sig. Jag har ju varit rätt dålig på att träna nu i typ ett år så det känns bra att få lite rutiner här nere under sommaren. Kvällen avslutades sen på Howdys med alla cirkustjejerna, vilket gäng vi är! Och som jag tycker om dessa tjejer!
 
På tisdagen var jag tillbaka på jobbet igen och det kändes bra, jag var taggad! En värmebölja hade börjat dra in över oss men det riktigt tryckande temperaturerna hade inte riktigt nått oss än men soligt och fint var det och massor med härlig publik. Vi bestämde oss rätt tidigt under dagen att om det är nåt vi ska göra efter jobbet så är det att bada. Sagt och gjort tryckte vi alla in oss i Julias bil, Urban, och körde till badplatsen. Det var helt underbart med ett kvällsdopp och vi sprang i och hoppade och dök och gjorde volter ner i vattnet haha. Så mycket har jag inte hoppat från en brygga på flera år men roligt var det! Så fick det bli en lugn kväll sen med hårtvätt och allt som hör till.
 
Onsdagen var den också en riktigt varm dag men annars ganska vanlig. Jag minns inte om nåt speciellt hände, vi jobbade på sjöng, dansade och pratade med barnen. Onsdagens största höjdpunkt var nog AW. Det var sexy-aw, ett tema som vi lite startade själva haha eller jag tror det var Paulina som började och så spred det sig. Det handlade alltså om att klä sig riktigt smokin’ hot och leva sitt bästa liv så att säga. Några som dock inte fått memot var ljudteknikerna som tyckte att temat skulle vara dansband och det var väl kanske inte riktigt den musiken man hade önskat på en aw men vi försökte göra det bästa av situationen. Vädret var i alla fall en dröm med värme och sol långt in på kvällen. Det blev en rolig aw men den hade sina ups and downs då min ångest har börjat spöka lite. Min hjärna försöker få mig att tro att alla hatar mig samtidigt som min rationella sida vet att det inte är sant och strider emot. Jag satt i alla fall sen och pratade med Pontus i slutet av aw:n om just det och vi kan relatera mycket till varandra i de tankarna så det fick mig att må mycket bättre, att prata med nån som förstår. Det blev lite efterfest-häng i Daisy men jag var inte riktigt på humör så jag promenerade hem ganska tidigt.
 
På torsdagsmorgonen hade jag tyvärr en hel del ångest på morgonen men med massa pepp och kärlek från Paulina och Julia och ett första set avklarat så släppte det, tack och lov. Jag var tillbaka i Jane-kläderna igen denna dag och det gick bra. Det är roligt att vara Jane men också köttigt. Hur som helst så gick dagen bra, det var väldigt varmt men vi gjorde vårt bästa för att svalka oss emellan seten. Det är inte nådigt att jobba i full kostym och värmebölja men man får härda haha. Efter jobbet blev det ett efterlängtat kvällsdopp och tack och lov för det!
 
På fredagen var jag också Jane och nu hade värmen gått över till tropisk värme. Det var nästan ännu värre än dagen innan för det inte bara var varmt utan fuktigt också. Man visste knappt om man var blött pga. svett, regn eller luftfuktighet haha. Vi tog oss igenom dagen i alla fall men jag ska inte ljuga värmen gjorde att man kände sig nästan illamående ibland. På kvällen sen blev det en lite spontan spelkväll i Daisy. Vi körde Med andra ord och Sing Sing vilket var väldigt roligt. Det är underbart att spela spel som Sing, Sing med andra musikalmänniskor haha det blir sån otrolig inlevelse i allt haha. Vi blev dock ganska abrupt avbrutna av en regnskur mitt i allt men det var kul så länge det varade.
 
På lördagen var Clementine tillbaka och det mer typiska svenska sommarvädret lika så. Jag minns inte så mycket av just denna dag men jag tror det rullade på bra. Efter jobbet så var vi ett helt gäng som åkte till Kulan, en western butik, som ligger bara typ 15 min från parken. Man kan ju tro att vi får nog av alla western grejer här men då tror man fel haha. Jag gjorde inga stora inköp utan bara en scarf att ha i håret men vissa handlade både kläder och hattar. Man blir ju ganska influerad av att vara i den här miljön, det tar inte lång tid alls innan man börjar tycka att westernkläder är ju rätt snyggt ändå haha.
 
Söndagen, min sjätte och sista jobbdag för denna vecka och det regnade på ett sätt! Det var orangea varningar för skyfall och det verkligen öste ner regn, hela dagen. Vi var tvungna att ha på oss våra regnkappor hela dagen. Oftast försöker vi undvika det då de är ganska tråkiga och täcker hela kostymen men den här söndagen gick det verkligen inte. Vi tog oss igenom de första tre seten sen började Rebecca må dåligt, det var en hel del förkylning som började spöka i de flesta ensembler runt den här tiden och vi blev inte skonade. Rebecca tog ett vuxet beslut och sjukskrev sig resten av dagen och vi alla stod bakom henne i det! Vi körde sen resten av dagen på tre vilket gjorde att vi fick kasta om lite i vem som sjunger vad och när. Lisa försökte lära sig så många understämmor hon kunde och så delade vi upp Rebeccas solo delar emellan oss. Allt löste sig fint, det är kanske inte de snyggaste sånginsatserna jag gjort med tanke på att Doc’s solon är anpassade för en alt röst och jag är allt annat än alt haha men det gick bra. Daniel i stunten kom förbi med ny värmda bullar och regnet avtog faktiskt på eftermiddagen så ännu en arbetsvecka avklarad i vilda västern.