Spruckna skor, comedy-rep och en födelsedagsbrunch

Det var verkligen skönt med en lite lugnare vecka förra veckan, inga redovisningar utan bara vanliga lektioner, nästan iallafall.
 
Jag övade sång på hålet på morgonen i måndags sen var det teater och vi jobbar vidare med "vi som är 100" pjäsen. Testar lite nya ideer och slipar på det vi redan har. Efter lunch var det balett som bestod av zumba och styrka vilket jag var väldigt tacksam över, härligt att bara få köra ett ordentligt träningspass. Sist på dagen hade vi jazz med Gerrard, vi fick lite överlag feedback från audition förra söndagen och lite tips på hur vi kan tänka för att vässa oss i audition situationer vilket alltid är bra! Sen dansade vi oxå en showig korre på slutet.
 
På eftermiddagen var vi några från både tvåan och ettan som var med som lite statister i treornas trailer till deras slutproduktion. De sätter ju upp Chicago så vi var på Berns och spelade in där i baren. Sjukaste som hände var dock att mina klackskor jag tagit med mig helt sprack, alltså verkligen total gick sönder, båda skorna! De är visserligen 12 år gamla nu och väldigt syntet men ändå. Det var kul att vara med och spela in iallafall och kommer bli kul att se den färdiga videon sen.
 
Vi fortsatte jobba vidare på teatern i tisdags och tog oss igenom alla våra scener i vår halvklass. Det är inte så långt kvar tills vi ska redovisa detta ändå. Efteråt hade jag sånglektion och jag jobbade vidare på Over the Love som jag jag jobbat med ett tag nu. Det var kul och gick bra, det är alltid intressant att ta en låt till en ny lärare då jag bara jobbat med denna låt med Maria innan och nu hade Kerstin. Man får lite nya tankesätt och nya vägar att testa. Eftermiddagen var något mer komprimerad än vanligt då vi äntligen skulle få reda på vad vi ska jobba med till Comedy! så först hade vi en lite kortare jazz med Maria, där fokuset som vanligt låg på tekniken och vi fick dansa en väldigt kul kombinations diagonal på slutet med mycket hopp. Jag tackar ju aldrig nej till hopp, jag menar både firebird, grand jeté, splitt och barell inbakat i en och samma diagonal, så kul! Den gick även till min förvåning helt okej att vända på till vänster sida också, det brukar inte vara min starka sida så fort vi ska vända diagonaler men det gick ändå helt okej i tisdags så jag ser det som en liten framgång ändå. Sen hade vi en kortare musiklektion med Oscar där vi fortsatte med våra "sexiga stämmor" haha men också testade på att skapa en ljudmatta med övertoner, det var både intressant och lite obehagligt, jag kunde både se och känna energin från sången i rummet, väldigt spännande upplevelse.
 
Så var det då äntligen dags att få reda på Comedy! Roine och Hans var på plats och vi hade som en liten kollationering. Jag var så taggad att jag knappt kunde sitta still haha. Jag vill ju liksom inte avslöja nåt nu men jag kan säga att det kommer bli en riktig pang-show! Det är en otrolig blandning av nummer från både moderna, klassiker och väldigt nutida musikaler. Vissa i orginal text och vissa med nyskrivna texter av Hans Marklund såklart! Det ska bli så kul att få börja jobba med allt! 
 
Nu när vi är klara med rocken bestod lektionen med Ceca i onsdags morgon av sångteknik och lite stämsång, det var ett tufft pass vi körde på ganska rejält med sångtekniken och jag kände att jag inte riktigt var helt fit for fight för det. Nästa lektion var balett och vi börjar nu med en ny och lite mer tillåtande skola. Det är såklart inte en dans på rosor för det, jag jobbar på ett annat sätt nu efter vaganova så jag får jobba hårt för att hålla placering och utåtvridningen och allt sånt. Efter lunch hade vi kör så vi fortsatte att jobba vidare med helklass comedy-numret och sen hade vi vår sista klass hiphop med Daniel för nu. Vi körde en koreografi denna gång så vi fick chans att använda alla de stegen vi jobbat med nu de två senaste gångerna i en korre. Jag använde mina nya linser i onsdags och var på återbesök hos optikern efter skolan, det är verkligen annorlunda att ha linser för astigmatism, vi får se om jag ens orkar ha det för de är skaviga pga den lilla vikten som de har i sig, jag har dock aldrig sett så skarpt på höger öga med linser nånsin tror jag, alltid något.
 
Ett sångteknikpass startade upp torsdagen som vanligt, det gick bra, eller iallafall okej jag kände mig lite trött. Vi hade sen balett där vi fortsatte med nya stången, det gick okej. Efter lunch sen hade vi vårt första comedy-rep! Nämen jag var så taggad! Det är ett av Hans nummer och det är det numret vi redan börjat sånginstudera på kören. Det tar alltid lite tid sånt här så vi hann bara med början men jag får dansa en del i början så det är kul och det är väldigt kul att få jobba med Hans igen! Sista lektionen sen var helklass teater där vi först kollade igenom manuset med var vi behöver ljudeffekter eller sånt och sen körde som ett genomdrag av hela pjäsen.
 
Så var vi framme vid fredag igen och vi startade dagen med spontandans innan baletten, vi skulle värma upp men sen blev det en sån peppig låt så hela klassen slöt upp i spontandans så här på morgonen, fredagsfeeling ändå! Baletten gick bra, det var en kul klass. Nu när restriktionerna är borta så har vi haft lite folk från olika skolor på besök hos oss och just i fredags var de där från Hola där och Madde som gick året under mig på gymnasiet går där så vi fick en liten pratstund mellan mina lektioner, det var jättekul! Det är ju inte så ofta som man träffar på folk från gymnasietiden så det var väldigt kul. Nästa lektion var stepp och vi har bytt lärare nu, vi gör det efter halva terminen. Det var en okej lektion men jag tyckte det blev lite för mycket repetition av steg vi redan gjort förut, förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka. Vi skulle repat med Hans igen efter lunch men han hade fått förhinder så vi hade en kortare jazzklass med Therese och så fick vi repa själva resten av tiden.
 
Efter skolan passade jag och Nicole på att köpa glass, det var kanske ingen sol ute men det var iallafall vårvarmt. Jag hade egentligen tänkt att bara åka hem efter det men när vi satt där utanför Östermalmshallen så gick Adam och Arvid förbi och dom skulle gå och dricka öl med Bella och Alva så då hängde vi på oxå. Jag drack då inte öl såklart haha men det var en väldigt trevlig eftermiddag som fortsatte till kväll. Filip anslöt sig sen också och han och Arvid skulle möta upp Samuel och fortsätta utekvällen en stund till, jag var lite tveksam först eftersom jag liksom fortfarande hade träningskläder från dagen haha men jag beslutade mig tillslut att hänga med det är ju mycket roligare än att sitta hemma själv liksom. Så vi åt lite mat på MAX och mötte sen upp Samuel och hans kompis på nån bar på sveavägen. Det var en trevlig kväll så jag är glad att jag följde med och eftersom vi var ute så pass tidigt så blev det inte så sent hem ändå.
 
I lördags var jag uppe med tuppen eller ja nästan iallafall. Jag var uppe tidigt för att hinna göra mig klar och baka småkakor. Adam fyllde år nämligen och det firades med brunch hemma hos honom i Handen. Alla bor ju där ute nu förtiden så det var bara jag som fick åka långväga men det är så värt. Det var en jättemysig brunch med, blåbärspannkakor, vofflor, mackor och egenpressad juice, vi slår verkligen på stort. En riktigt toppen förmiddag med många av mina favoritmänniskor, jag skulle försöka få till en produktiv eftermiddag hemma sen men jag var helt slut, det var som att tröttheten från lite för få timmars sömn och en lång vecka slog emot mig på en och samma gång så jag vilade och kollade på x-men istället haha, det var det jag behövde tydligen.
 
Igår tog jag en ordentlig sovmorgon eller ja, jag vaknade innan 9 av mig själv... men jag klev iallafall inte upp då haha. Dagen gick sen till att tvätta håret, skriva blogginlägg, leta sommarjobb, måla naglarna och svara på mejl. Av nån anledning så har jag så galet svårt att svara på eller rent av bara skicka mejl det är nästan skrattretande hur lång tid det kan ta men igår fick jag iallafall i väg några som jag behövt skicka nu ett tag. Sen på kvällen kollade jag på nästa x-men och stretchade, kroppen mår så det gäller att försöka med återhämtning så gott det går.
 
(De sista tre brunch bilderna är tagna av Bella)
 
SMU - Stockholm musikalartist utbildning - musikalartist - nail art - vår