70-tals kläder och solbrända rep

(Skrev detta inlägg igår men glömde helt bort att jag aldrig publicerade det... bättre sent än aldrig
Ett åskväder hänger över Bagarmossen när jag börjar skriva det här, jag vågar inte ha internet på ens så vi får se när jag kan publicera det här. Hoppas det ger sig snart i alla fall så jag vågar mig ut, jag har ju en del att fixa med inför ikväll med Eurovision och allt, för en esc älskar som mig som dessutom har väntat i två år sen senast så är idag som julafton. Men jag återkommer till det senare.
 
Det har varit en spännande och annorlunda vecka, vi har varit hälften av tiden i skolan och hälften ute i Galärparken på parkteatern så det är inte konstigt att man känner sig helt dagvill. Hur som helst, måndagen bjöd på vanliga lektioner, vi började dagen med stabilitetsträning som det verkligen var längesen vi hade sist och det var verkligen härligt att få köra ett ordentligt pass med styrka, min kropp behövde verkligen det. Efter hade vi street vilket ändå växer mer och mer på mig även fast jag fåt kämpa, jag vet att jag verkligen behöver street:en så jag vill verkligen efter alla år av rädsla och prestationsångest försöka vända det till nåt positivt. Jag passade sen på att ta ett ordentligt stretchpass på hålet vilket min kropp tackar mig hjärtligt för sen avslutade vi dagen med sångteknik och min stackars pollen-röst kämpar på haha.
 
Tisdagen började med sångrep inför comedy och fortsatte sen med mer comedy-rep med finslip på ett av våra nummer. Efter lunch hade jag sånglektion och vi körde på med låten inför vokalkonserten, det gick bra men det var ett hårt pass vilket kändes på rösten sen, det är väldigt viktigt med återhämtning nu i pollentider. Sist på dagen var det teater och vi jobbade vidare med monologerna och gick på nästa steg med att skapa preparationer och etyda med texterna, det är mycket intressant som kommer fram att kunna använda sig av. 
 
I onsdags var det dags för första kostymrep på Almarna så vi spenderade hela dagen på soliga Djurgården. Nämen det var så fantastiskt roligt att få se alla i sina 70-tals kläder, alla ser så jäkla coola ut! vissa ser helt tagna ur en svensk 70-tals film och några som de helt enkelt var födda för sent och vars rätta tid hade varit 70-talet all along. Vi har ju inte hunnit vara med och repa igenom allt än eftersom förra veckans rep blev inställda så dagen gick mest ut på att markera oss igenom föreställningen så att kostym och mask fick se så att allt blev bra och så alla som har byten fick testa det. Det var kul att få se hela uppbyggnaden och väldigt inspirerande att se när skådisarna jobbar, de är så jäkla skickliga på det de gör. Vädret var fantastiskt till en början soligt och varmt, nästan lite för varmt sen blev det tyvärr en regnskur också så vi fick testa på det med, utomhusteater är verkligen levande på det sättet. Det var en lång och givande repdag. Vi var ett trött gäng som gick därifrån sen, vi var dock några som trotsade tröttheten och gav oss iväg på ett besökt på Nordiska Museet, när vi ändå var i krokarna liksom. Som jag har saknat att gå på museum ändå! vi var dock som sagt jättetrötta och fick ge upp vid tredje våningen då vi helt enkelt inte orkade mer men det var en trevlig eftermiddag.
 
På torsdagen var vi tillbaka på parkteatern igen, denna gång för ett vanligt heldags rep. Fokuset i torsdags låg på början av föreställningen, det är nämligen mycket som ska koreograferas och fixas med så att ingen skadar sig i alla kalabalikscener. det gick i alla fall riktigt bra och det är så kul att se hur föreställningen växer fram. Nämen öppningen kommer bli så häftig att ni förstår inte! Jag hoppas förresten verkligen att ni som har vägarna förbi Stockholm nu i juni passar på att boka biljetter! första omgången tog slut på mindre än 10 min så det gäller att hänga på låset! Nämen ni får verkligen inte missa detta! 
 
Det var ett aningen trött och solkysst gäng som var tillbaka i skolan igen igår, det var nästan ovant att ha vanliga lektioner igen efter alla rep. Vi började dagen med stepp och körde sen på med balett och sist men inte minst jazz. Vi la hela jazzlektionen på att dansa koreografi och det var så kul! det var skönt att få dansa av sig lite igen och det var en rolig mer contemporary stil på det hela vilket jag gillar! Svettiga men nöjda gick halva klassen sen och köpte glass på Stikky Nikky.
 
För er som oroligt undrar så drog åskvädret förbi och det är nu helt säkert för mig att gå ut och åka till Emmy för att kolla på Eurovision finalen! Jag har självklart sett alla semifinalerna och har redan mina favoriter. Det är ett bra esc år i år! och jag är så oerhört taggad så det finns inte! Det kommer bli en så oerhört spännande final! Ett bra avslut på en bra vecka.
 
 
almstriden2021 - kulturhuset parkteatern