Sovmornar, lik-skådespeleri och en mås på Dramaten

Vilken dröm det var förra veckan att för första gången på jag vet inte hur länge kunna ta en sovmorgon en måndag. Jag hade en senare sånglektion på morgonen och började inte förens kl 10.10, jag var dock på plats strax efter 9 ändå för att värma upp rösten lite och bara umgås med folk som var på plats. Min sånglektion gick väldigt bra, jag var äntligen lite utvilad i rösten och jag hade ändå hunnit öva en del på min låt så det var stor skillnad till det bättre, vilket alltid är kul! Lektionen efter det var teater och jag fortsätter spela lik och testar på att bli buren och släpad på olika sätt och det är inte det lättaste att få till jämt har vi insett... Alva får verkligen träna styrketräning med mig på axeln. Efter lunch sen hade vi mental träning vilket var intressant vi pratade bland annat om en självanalys metod och att kunna se sin egen del för att kunna skapa förändring. Sista lektionen för dagen var jazz och rep på Blackout numret. 
 
Tisdags förmiddagen bjöd även den på olika spännande sätt att bli gömd på som lik sen hade jag precis som tisdagen innan hål där jag passade på att öva sång. Efter lunch hade vi jazz, vi var rätt få på plats så vi körde en kombinerad vanlig klass med några diagonaler och repade på blackout. Sist på dagen hade vi musik tsm med treorna så det blev ännu ett speed-arr men i storformat då, då vi var två klasser. Det var mer fokus på sång och skapa musik än att korra ett nummer så vi hade några på piano, resten på olika slags stomp, klapp och trummande på diverse föremål och såklart några som sjöng stämmor. Det blev helt okej ändå, kul att få vara lite kreativ.
 
Rockteknik fick starta upp onsdagen, kämpa rösten! haha nämen att belta klockan 9 på morgonen kommer nog aldrig riktigt vara min grej. Dagen fortsatte med ett köttigt zumba och styrkepass på baletten, det är tungt men jag uppskattar verkligen dessa styrkepass då det är så svårt att hinna med annars utanför skolan. Efter lunch hade vi teater i helklass, vi jobbade med röstövningar och gjorde sen fysiskt etydande ur våra scener. Jag ska inte ljuga det har varit svårt att se min egen del i detta arbete med rollen som död i vår scen, det är svårt med motivationen och jag har svårt att känna mig helt delaktig när jag liksom inte får driva nån vilja. Det var en rätt jobbig lektion för mig jag måste hitta en annan infallsvinkel på denna roll känner jag. Jag kände mig rätt nerslagen efter teatern och att då på sista lektionen jobba med ännu mer svår rockteknik och att skapa egna stämmor till en rocklåt vilket inte är min starka sida kändes bara jobbigt, jag ville nog helst bara gråta en skvätt, rimligt nej men så är det ibland, särskilt när ens pms hormoner börjar spöka också.
 
Tack och lov att vi hade roligheter inbokade på kvällen i onsdags så jag piggade upp mig igen. Jag, Nicole, Adam, Arvid & Filip tog nämligen ett spontan beslut tidigare i veckan om att gå och se Måsen på Dramaten i onsdags. Först blev det ett middags stopp på Brödernas vilket var supertrevligt och gott sen prommenerade vi ner till Nationalscenen. Jag har faktiskt aldrig varit på Dramaten innan så bara det var en upplevelse och vilken fantastisk första gång det blev ändå för jäklar vilken pjäs! Nämen den var så väldigt bra! Bra tempo, starka skådespelarinsatser och otroligt snygg och välgenomtänkt scenografi. Den var också rolig, de gjorde verkligen Tjechov rättvisa. Vi har ju jobbat med Tjechov och många hade ju då scener ur just Måsen så det var väldigt kul att få se de scenerna nu och kunna jämföra, det gjorde ju också att det ibland var bara vi som skrattade åt saker då vi har en del intern skämt i klassen från den perioden haha. Jag är så glad att vi gick och såg den! det blev verkligen en toppenkväll! Toppenmat, toppenteater och toppenmänniskor, ett bra recept!
 
Det blev sent i säng så att gå upp för att repa innan skolan på torsdagen var tufft men det är som det är. Det som skulle repas denna morgon är Emma i treans nummer till deras julshow, hon ville ha en stor ensemble och vi var några från klassen som var taggade på att vara med. Det var ett bra rep, det kommer bli ett supersnyggt nummer! Dagen fortsatte med ett köttigt sångteknikpass som det brukar vara på torsdagar, vi hade sen balett. Efter lunchen var det jazz och det var mest fokus på teknik och diagonaler. Vanligtvis så har vi ju street i slutet på torsdagarna men just denna vecka var det ensemblesång istället då vi missade den lektionen dagen innan då vår lärare var borta på annat. Rösten var trött efter morgonens teknikpass men det var samtidigt rätt skönt för kroppen att inte behöva köra tre dansklasser på torsdagen för en gång skull.
 
Veckan verkligen kom och gick för vips så var det fredag igen och en förkylning verkade ha gripit tag i hälften av klassen för vi var bara 12st på plats vilket ändå rätt rätt ovanligt. Vi började morgonen med balett och jag kände mig ändå väldigt nöjd med stången, det är en hel del teknik grejer som börjar lossna lite mer nu när jag kan jobba mer pin pointat med att komma runt min överrörlighet. Resten av klassen var tuffare, mitt självförtroende började rasa och det kan vara så svårt att hämta sig från det. Andra lektionen var stepp och vi var hela 4st i min stepp grupp som var där haha.... inte kunde vi köra med musik heller för det är nåt fel på högtalaren i femman så den inte går att höja vilket gör det näst intill omöjligt att höra musiken över steppljuden. Det fick bli accapella-stepp, det funkade det också och det blev ändå en bra lektion. Efter lunch var det jazz och fortsättning på fosse-workshopen vi hade för nån vecka sen. Min höft gjorde ont så det var lite tufft att hålla motivationen genom klassen men på slutet fick vi lära oss en del ur krigsdansen från Pippin när man sitter på stolar, den var så mindf*ckande men också rolig, kul att få testa på.
 
Fredag + fika är en bra kombo så efter skolan var vi ett helt gäng som gick och fikade på Karla Kafé. Så mysigt! gott fika, många skratt och bra disskusioner om verkligen allt från högt till lågt. Som alltid en fröjd och lycka att få umgås med mina kära vänner. Denna fredag fungerade även tunnelbanan så jag kunde ta mig hem smidigt på kvällen, lagom till På Spåret också som hade premiär! Tant-varnig absolut! men samtidigt hur mysigt!
 
I lördags jobbade jag hela dagen, det var rätt mycket folk men jag var uppe på Herr mesta delen av dagen vilket är lite lugnare så det var skönt. Söndagen sen gick åt till att försöka komma ikapp mig själv inför veckan. Så jag satt och lyssnade igenom lite sånglektioner, gick igenom några stämmor, diskade undan efter veckan och lagade mat. Sen på kvällen kom Nicole hit för att ha lite advents mys. Vi köpte pepparkakor och julmust och kollade på streamen från årets höstshow i Bjärnum. En toppenfin första advent och ett bra avslut på veckan.
 
 
Balett - Jazz - SMU - Stockholm - Stockholm musikalartist utbildning - Sång - Vänner - teater - vinter