Vecka 25: Jane-premiär, första aw:n och en sommaridyll till midsommar

Vi får se hur det egentligen kommer gå med uppdateringen här på bloggen nu under sommaren för det är verkligen full rulle här i vilda västern. Vi har redan bockat av tre veckor på högsäsongen och det är så galet mycket som hänt, så roligt!
 
Vecka 25
På måndagen gjorde jag premiär som Jane och det var både nervöst och superkul på samma gång. Jag var nog mest nervös för set 1 och 2 eftersom det är en del text och olika cues som blir annorlunda när jag är Jane. Men allt rullade på bra och cirkus setet gick även det helt felfritt. Rebecca är en klippa som bas i parakron! Få rep till trotts och med en uppställning vi annars inte kommer ha så gick dagen fantastiskt bra, jag levde mitt bästa liv att få sjunga massa coola country/rock girlpower låtar och jag är särskilt nöjd över den höga tonen i Redneck Woman som jag faktiskt lyckades rockigt mixbälta. Det var precis det jag ville och det är så väldigt härligt när man märker att det faktiskt går. Annars så var det en helt galen hagelstorm under måndagen, som vi som tur var lyckades undvika tack vare att vi hade rast just då. Det var hagelkorn stora som pärlor… stackars Dalton och Zorro gänget som behövde vara ute i det.
 
Efter jobbet, på kvällen så var det filmvisning av en film inspelad här på Chappen. En norsk musikalisk västernfilm där alla skådespelarna hade nån slags funktionsvariation, tänk Glada Hudik teatern typ. Den var faktiskt riktigt rolig, många riktigt smarta skämt och ikoniska scener. Jag var lite tveksam innan men den var absolut sevärd och gav upphov till en hel del citat som gick runt under veckan haha.
 
På tisdagen var jag tillbaka i Clem’s kläder igen och det var skönt att bara få landa lite i nåt som känns väldigt tryggt innan jag tar mig an Jane igen. Jag minns inte så mycket mer av just i tisdags, det var en helt vanlig dag och allt flöt på bra och sen på kvällen tog jag mig tid att försöka få ordning på håret igen.
 
På onsdagen var jag tillbaka i Jane’s skor igen och hade lite av en rocky start, jag var inte så nöjd med min insats i duellscenen i början och råkade även bli lite låg på refrängen i en låt i set 2. Jag hamnade mellan högtalarna eller nåt så jag hörde inte bakgrunden utan bara mig själv och jag märker ju direkt att det inte blev rätt… Fy fan vad jobbigt sånt är, tack och lov så hittade jag in igen men det var några långa sekunder. Efter det så gick sen allt bra och vi hade en riktigt rolig dag. Det var även första gången jag och Julia gjorde parackron tillsammans. Det gick hur bra som helst, men det kände jag på mig också, det här är tjejer man kan lita på!
 
Efter jobbet var det snabbt, snabbt, snabbt hem för att duscha, slänga i sig mat, sminka sig och välja kläder för det var dags för sommarens första AW! Det är alltså AW i Mexico varje onsdag för alla som jobbar i parken och vi var taggade, på ett sätt haha. Fint väder var det också om än lite kallt så det fick bli att inviga mina nyinköpta jeans med en topp till. Jag blev ändå rätt nöjd med den outfiten, tyvärr fastnade den inte på bild.
 
Jag och Julia gick först hem till Matilda för att dricka lite vin tillsammans med henne och Viktor sen promenerade vi bort till Mexico och mötte upp de andra. Först satt vi några stycken och pratade vid borden men det var ett litet dansgolv på gång och när Britney gick igång så tog jag mig upp jag med och vi dansade typ hela kvällen. Det var också open stage så vem som helst fick gå upp och sjunga och det framfördes en hel drös av ikoniska låtar, allt från Call me maybe till In summer från Frost. Det var så härligt energi och glädje hos alla som bara smittade av sig. Det var längesen jag fuldansade så mycket haha. AW:n håller bara få till 23 vilket känns galet tidigt men efter promenerade de flesta till Daisy och jag stod där och pratade med en massa olika personer innan det blev för kallt för mig och jag promenerade hem till. En väldigt fin kväll blev det och jag är så tacksam.
 
Torsdagen var lite trött men mest glad och jag gjorde min tredje och sista dag som Jane för denna jobbvecka. Det gick bra och jag kände mig för en gångs skull nöjd över min prestation i scenen i set 1 så det var skönt! Alla låtar kändes bra och min röst kändes stark vilket var härligt! Dagen flöt på bra, bästa var nog när vi alla la oss ner och vilade en stund på asfalten tillsammans med ett av barnen, så fint haha.
 
Efter jobbet var det bara fix inför midsommar som gällde! Vi åkte iväg till Värnamo och handlade midsommarmat och sen när vi var tillbaka gav vi oss ut på jakt efter blommor att binda våra kransar med. Man hade nog kunna gjort en sketch av hela den blomplockningen för jag stod och sträckte mig från vägen rädd för alla slags obehagliga insekter och Julia, Paulina och Matilda bara marscherade ut i höggräset haha. Jag har väl aldrig känt mig som så mycket stadsbo haha. Men till mitt försvar så är jag väldigt rädd för fästingar och vi har typ inte haft några fästingar där jag växt upp så jag är lite ovan. Blommor införskaffades i varje fall och vi promenerade tillbaka till Daisy för att binda våra kransar. Knotten gjorde goda försök att äta oss levande så det var kransbindning på en helt annan nivå för att försöka inte bli för uppäten. Jag hade inte ens nån plan med min krans till slut utan bara kastade på blommor och band fast med ståltråd, det blev en krans med karaktär så att säga. Christoffer gav, emellan skratten, mig en stark uppmaning att inte byta karriär till kransbindare haha. Kransarna blev klara i alla fall och vi var redo för midsommar!
 
Fredag och midsommar! Det var en underbar dag redan från start! Det var som att man kunde ta på förväntan och glädjen i luften. Vädret var också superfint! Vi var alla ute i parken på Main Street precis vid öppning och minglade runt med de andra karaktärerna och besökarna. Clementine fick en blomma av Billy the Kid, klappade hästar och konverserade med en nybyggarmusiker med en otrolig ståbas, för att bara nämna några saker. Vi körde våra tre första set med massor av härlig midsommar glädje och sen var det dags för midsommarfirande tillsammans med Daltons och alla besökare i parken. Det bjöds på livemusik och det dansades runt midsommarstången. Varmt men väldigt roligt! Efter rullade dagen på ganska som vanligt och efter sista setet var det raka vägen till duschen för att hinna fixa till sig någorlunda inför kvällens festligheter.
 
Vi fixade oss verkligen i rekordfart, herregud… tur att jag redan innan bestämt vad jag skulle ha på mig. Håret var väl det enda jag inte hann med även om jag gjorde ett tappert försök. Vi packade i alla fall med oss all mat och tog bilen till Daisy. Där vankades det långbord, nämen hur trevligt! Och alla var så fina i sina midsommarkläder och kransar! Vi åt mat och sjöng snapsvisor så vips så var det dags att börja dra sig bort mot det stora firandes borta på eventarenan. Där blev det ringdans runt midsommarstången, den största ring jag nog nånsin dansat i haha, vi tog lite härliga gruppbilder och så gick vi en tipspromenad. Det var femkamp sen också men jag var inte med på det, jag var alldeles för uppslukad i ett samtal, vilket också var härligt.
 
Efter alla dessa svenska traditioner så var det dags för en dansk midsommartradition också. Under vår sista rast på dagen så hade nämligen Rebecca och Lisa försvunnit iväg för att sen dyka upp med en tredje person gömd i Doc’s doktorsväska, häxan Yvonne! Det är nämligen en dansk tradition att bränna häxor på midsommar. Så på en av grillarna som fortfarande hade lite glöd skickade vi iväg Yvonne till Bloksbjerg.
 
Midsommarkvällen fortsatte till ljuset av en orangerosa solnedgång. Skratt och samtal och dricklekar bytte av varandra, så slog plötsligt klockan midnatt och det var dags att lämna eventarenan. Nån gång under den här tiden har jag också lyckats riva upp mitt ben på nånting men jag minns verkligen inte när, hur eller var, för det gjorde inte ont när det hände. Det är mest en viktig anekdot för senare haha. Vi började i alla fall promenera tillbaka hem och jag fann mig på en skogspromenad i sommarkvällen innan vi fann oss tillbaka till parken igen lite ovetandes om kvällen skulle fortsätta eller ta slut där. Vi hann dock inte fundera så länge då vakterna nästan fysiskt motade oss ur parken, förståeligt ändå för klockan var rätt sent. Kvällen fortsatte med musik, sång och värme och jag sprang tillbaka hem förbi hästhagarna i duggregnet i den sena natten, trött men glad. Precis som det borde vara på en midsommarnatt.
 
Min kropp hatar mig tydligen för 6.00 vaknade jag på midsommardagen och kunde inte somna om… Då hade jag alltså sovit stabila 3h… Vad bra! Jag var tack och lov inte så bakis eftersom jag ändå försökt tänka på att dricka långsamt kvällen innan men jag var trött och uttorkad. Hur som helst så var det bara upp och jobba som gällde. Det är tur att man får energi av det här jobbet säger jag bara. Vädret var aningen sämre med moln och regn men det gick bra. Det var väldigt härligt att få komma hem sen och gå och lägga sig tidigt.
 
På söndagen sen var jag ledig så den dagen spenderades med att ta sovmorgon, städa, tvätta håret, fixa med saker och prata flera timmar med Nicole och catcha upp ordentligt. Så blev det ett gympass på kvällskvisten tillsammans med nästan alla cirkustjejerna. En ledig dag precis i min smak och ett bra avslut på en fin vecka.