Vecka 52: Fika, sällskapsresor, och en underbar nyårsafton

Sista veckan av 2023 sprang förbi i all hast, galet ändå hur fort året gick! Och som vanligt känns allt som inträffade, som att det var igår samtidigt som det känns som en halv livstid sen.
 
Jag började i alla fall årets sista vecka i Gävle på juldagen. Vi har inga speciella firanden på juldagen med familjen eller så, så då passade jag på att åka in till stan och möta upp Louise för en fika. Det var så fint att ses, det var så längesen sist nu och vi satt verkligen och babblade oavbrutet hela eftermiddagen. Jag höll nästan på att missa tiden jag skulle passa. Jag skulle nämligen hem till Gunnel på eftermiddagen för lite fika så vi promenerade upp på söder och jag sa hejdå till Louise och fortsatte pulsa fram i snön tills jag kom fram till Gunnel och mötte upp familjen där. Hon kunde ju inte komma hem till oss på julafton så då tog mamma med fika och så åkte vi till henne istället. Hon må fylla 99år nästa år men än är det krut i tanten och hon satt och skämtade och berättade om sin tid i Göteborg och jag och Hanna fick berätta flera gånger vad det är vi håller på med nu haha. Minnet är bra men kort när man närmar sig 100. Det var en väldigt trevlig eftermiddag i alla fall, alla borde ha en Gunnel i sitt liv. Sen blev det att åka hem och såklart kika på Sällskapsresan på kvällen.
 
På annandagen var jag bara hemma på förmiddagen, mamma lagde riktigt lyx lunch/middag och ville ha hela familjen samlade så det var inte riktigt nån idé att åka nånstans. Chevréfylld fläskfilé med potatiskroketter och rödvinssås bjöds det på, min mamma kan hon! På eftermiddagen åkte jag i alla fall in till stan för att träffa Axel. Vi träffas alltid i mellandagarna, det har blivit en liten tradition. Jag var tvungen att kolla tillbaka nu bara för att, och vi har hållit i den traditionen sen 2017! 7 år! Galet. Det var hur som helst supertrevligt och tiden bara flög förbi, helt plötsligt hade vi suttit där över 5 timmar. Det var så fint att vi hann ses när vi båda var i Gävle! Kvällen sen spenderade jag bara hemma med mamma och pappa framför Snowroller.  Onsdagen var min sista dag i Gävle innan det var dags att börja jobba igen. Så jag och mamma passade på att gå en sväng på stan, sen köpte vi med oss sushi hem till familjen och så blev det en sväng förbi Hilda & Helge, en av Gävles finaste vintage-butiker. Jag hittade dock ingenting som passade mig. Resten av dagen var bara en lugn hemmadag, jag passade på att packa och fixa inför morgondagen och vi kikade på SOS – en segelsällskapsresa på kvällen. Ni kan ana ett tema nu skulle jag tro haha.  Jag jobbade som sagt på torsdagen men jag började inte förens 12 så jag tog tåget till Stockholm direkt på morgonen. Lite risky med all snö men vi blev bara typ 15 min försenade och jag hade en hel timme till godo så det var lugnt. Jag passade på att ta en andra frukost på Espressohouse när jag kom fram. Jobbpasset sen gick bra, jag var lager och det var rätt mycket, mycket leverans och många lappar så det var lite stressigt från och till men jag hann klart med allt det viktigaste i alla fall.
 
På fredagen hade jag en ledig dag igen så då passade jag på att gå upp tidigt och tvätta. Jag spenderade sen dagen med att öva lite sång, fixa i lägenheten, ta det lugnt, blogga och sorterade upp min dator. Jag gillar att ha min dator organiserad så det är lätt att hitta saker där i men den senaste tiden har det svämmat över med bilder, dokument och säkert 100 tagningar av olika selftapes som jag liksom inte behöver spara på. Allt blandat i min ”hämtat-mapp” så det kändes på tiden att rensa upp lite. Det var både en produktiv och seg dag på samma gång.
 
Lördagen bjöd på ett jobbpass och förutom att hon som skulle byta av alla för rast inte dök upp så flöt dagen på bra. Jag hade sen tänkt att vara produktiv på kvällen och få en massa gjort inför nyår men det var jag verkligen inte… samma visa varje gång… att jag aldrig lär mig… Jag fick i alla fall städningen för veckan gjord där på kvällen och tack och lov för det! Allt annat som jag skulle hinna med innan nyårsfirandet fick jag då klämma in på dagen på nyårsafton, men jag var rätt effektiv ändå om jag får säga det själv. Jag hann till och med att åka in på söder och köpa en nyårsoutfit (ja jag vet det var kanske dåligt planerat men till mitt försvar så funkade inte det jag hade tänkt sen innan). Näst på schemat var att tvätta håret, laga paj till knytisen, sätta ihop en outfit och sminka mig. Jag blev klar med hela 20 min marginal haha.
 
Jag tog med mig min paj på tunnelbanan och åkte in till stan. Jag hade kastat ut frågan om att spendera nyår tillsammans till några från klassen i början på månaden och då var Nicole, Filip och Adam på. Nicole hade sen fått frågan om vi ville fira tillsammans med några av hennes gamla klasskompisar från BA och deras vänner och då kände vi alla, varför inte! så sagt och gjort. Så vi var bjudna hem till Nicoles kompisars lägenhet på Regeringsgatan, mitt i stan alltså! Och vi började kvällen med lite knytismiddag. Knytis är verkligen alltid en bra idé, mycket mat att välja på, ingen behöver slita ihjäl i köket och man får testa massa nytt.
 
Vi var runt 12st där och alla var så trevliga! Många kände jag igen till utseendet sen innan, det blir ju så när de flesta är musikalartister och musikalsverige är så pass litet. Men det var fint att få ett namn till ansiktet och lära känna folk lite mer. Det var en så väldigt rolig kväll också! Vi åt god mat och pratade massor, både skämtsamt och lätt men också om djupare ämnen. Vi spelade beerpong och gas och det gick ändå helt okej bra för min del haha sen blev det så klart en hel del sång och lite dans och luftgitarr med en riktigt gitarr? Och nån drog fram en saxofon och spelade på den också. Tolvslaget firade vi in på balkongen med utsikt över himlen och takåsarna, så fint! Tiden liksom bara flög förbi och från tolvslaget så var klockan plötsligt 02 och sen var och 04.30? haha. Jag var inte hemma förens 05.30 nån gång och gick inte och la mig förens 05.57.
 
Vilken kväll alltså! Det kändes tryggt och hemma redan från början även fast de flesta var helt nya bekantskaper. Jag kunde slappna av och bara vara jag helt utan att låta självkritiken komma i vägen. Jag fick skratta och glädjas och reflektera och fick lära känna en massa härliga personer. Jag hade väldigt roligt och är så oändligt tacksam att jag fick spendera min nyårsafton tillsammans med fina människor och helt utan kaos! Jag gick och la mig den morgonen med ett stort leende. Tack för ett fint avslut på 2023 och en bra start på 2024!