Vecka 2 & 3: Haute couture plagg, fransk mat, jobb, dans, och välbehövlig sång

Januari tuffar på och vi är redan inne på slutspurten av årets första månad. Det känns ändå rätt skönt, skönt att veta att vi går mot ljusare tider särskilt med tanke på hur kallt och mörkt det har varit en tid nu. Det har gått över två veckor sen jag sist skrev och det har varit både upp och ner särskilt med motivationen.
 
Hur som helst så började jag vecka 2 med en ledig dag och jag passade också på att verkligen vara ledig eftersom jag hade jobbat helgen innan och skulle jobba dagarna efter men jag fick lite gjort hemma i alla fall. Jag kände mig ändå rätt på gång och ganska taggad på veckan, på det nya året, ja liksom allmänt men det slogs snabbt ner av att jag fick årsbeskedet från CSN på tisdagsmorgonen, det är ju dags att betala tillbaka allt nu. Detta är ju nåt jag har vetat om att det skulle komma, och jag har även vetat om att jag har en rätt mastig skuld pga studieavgiften på SMU, men jag har naivt gått och trott att det ändå inte skulle bli så mycket i månaden men tji fick jag… Alltså det kommer nog lösa sig, jag får helt enkelt försöka ta fler jobbpass, men ekonomisk stress är verkligen påfrestande. Så här i efterhand så önskar jag att jag hade varit smartare med min ekonomi när jag började plugga, att jag hade sparat mer. Men samtidigt, jag har ju lärt mig med tiden.
 
Veckan bjöd annars på tre eftermiddagspass på jobbet, på raken och det var inte så mycket mer med det. Det är väldigt mycket lugnare nu så kvällarna kan bli lite långtråkiga, det märks att vi börjar närma oss en mellansäsong även om folk fortfarande är ute efter vinterskor.
 
På fredagen kom mamma hit för vi skulle på utställning. Senaste gången hon var här så glömde vi båda helt bort att vi ville se Klänningen gör mannen, utställningen av Fredrik Robertssons haute couture plagg. Den går inte så länge till så då passade mamma på att åka ner igen när jag passande nog hade en långhelg. Vi hade planer att gå och fika på Camilla Hamids nyöppnade kafé på förmiddagen. Vi tänkte att vi ändå var ute i god tid när vi kom dit strax efter öppning men det var tyvärr redan fullt så det fick bli en fika på Bröd & Salt i stället. Vi tog oss sen ut till Djurgården och Liljevalchs. Själva utställningen var verkligen superintressant och plaggen var helt otroliga, vilket hantverk och kreativitet som ligger bakom dessa konstverk till kläder, väldigt häftigt! När vi kände oss klara tog vi spårvagnen in till TC igen och promenerade till Livrustkammaren för nästa kulturupplevelse. De hade en utställning av teaterkostymer från Gustav III:s tid. Det var också väldigt intressant även fast vi råkade gå utställningen åt fel håll haha. Vi kikade även lite snabbt på den fasta utställningen och sen även på de otroliga vagnarna nere i källaren. Galet vilka åbäken de körde runt i, men häftiga att se på så nära håll!
 
Vi åkte sen hemåt igen för att fräscha till oss lite innan det var dags att åka in till stan igen för middag. Vi brukar ju oftast äta italienskt men denna gång blev det franskt istället, närmare bestämt Brasserie Balzac på Odengatan. Kul att testa nåt nytt! Det var toppen med allt utom möjligtvis ljudvolymen där inne. Det var en stor och öppen lokal, det kändes verkligen som de brasserier jag varit på i Paris. Personalen och servicen var underbar och maten var väldigt god. Jag åt moules frites och sen petit-chou till efterrätt. En supertrevlig kväll! Hit går jag gärna igen. När vi var mätta och belåtna åkte vi hem och spelade med i På Spåret och kollade på Bäst i test.
 
Lördagen bjöd även den på kultur då det blev ett besök på Fotografiska. De hade lite blandade utställningar, som vanligt, men huvudutställningen var om Hiphop och genrens utveckling fram till idag. Jag trodde inte att det skulle vara så intressant men det var det och det gjorde mycket att de hade högtalare genom hela utställningen med kända hiphop låtar. När vi var klara promenerade vi tillbaka till slussen och tog oss därifrån till nån liten inredningsbutik på söder som mamma ville kika i. Det var synd att det var så dåligt väder för annars hade det varit väldigt mysigt att gå runt där bland alla hus och småaffärer på Södermalm. Vi får göra om promenaden sen på våren igen. Vi åkte sen hem och lagade mat hemma hos mig innan det var dags för mamma att ta tåget hem till Gävle igen. Det var en väldigt fin helg, det är trevligt att ha mamma så nära att hon bara kan åka över så här spontant och vi båda får gå och se massa spännande utställningar som man annars kanske inte skulle ta sig tid att gå på.
 
Resten av helgen tog jag till att städa, fixa och måla naglarna. Det var ju dags att städa bort julen och även julnaglarna som verkligen sjöng på sista versen. Skönt att ändå känna sig i fas innan nya veckan drog igång.
 
Jag skulle egentligen varit ledig både på måndagen och tisdagen förra veckan men jag passade på att ta ett extrapass på måndagen då det fanns ett som var ledigt. Det var ett lagerpass men jag fick spendera första timmen i butiken då vi har en ny tjej och det fanns igen som kunde stå med henne första timmen. Men sen var det ner på lagret igen och fixa med leverans och sen försök till städning av lagerplatser. På lunchen fick jag ett negativt besked om ett jobb jag sökt så jag kände mig väldigt nedslagen resten av dagen och kvällen, pms gjorde inte saken bättre heller. Det är bara att borsta av sig och fortsätta kämpa på.
 
Tisdagen kändes tung, jag ville ha motivation till att få saker gjort men jag hade helt enkelt för mycket ångest. Tack och lov så hade jag i alla fall en sånglektion inbokad på eftermiddagen hos fina Ceca! Det vände hela min dag! Det var så fint att få träffa Ceca och prata om allt och alla sökningar och auditions och branschen och gud vet vad. Sen var det såklart även så härligt att få sjunga och bli coachad igen, jag behövde få lite push och positiva ord. Så glad och påfylld med energi och motivation åkte jag hem och skickade in ansökningar till alla auditions och jobb jag kunde hitta haha.
 
Eftersom jag inte började jobba förens på eftermiddagen på onsdagen passade jag på att ta treornas balett på SMU på förmiddagen. Det var en alldeles lagom klass med både golvstyrka, stång och lite hopp. Perfekt för mig som inte hade tagit en dansklass på nästan två månader. Jag träffade Alice där också vilket var kul! Det var ett tag sen vi sprang på varandra sist. Direkt efter klassen tog jag mig till jobbet, det var lite rörigt för jag hade bytt pass med Maria och hon skulle vara lager men sen var det nån som var sjuk så då skulle jag inte ha lager och ja ni hör. Men det blev butik för mig i alla fall och jag kämpade mig igenom eftermiddagen och jag vet inte om det bara var pms men ja le och vinka…
 
I torsdags var jag lager igen och det var över lag ett väldigt jobbigt pass för vi var en person kort och de första två timmarna var jag själv med två av våra nyaste kollegor och det kändes som jag fick väldigt stor press att vara den som ska veta mest när jag liksom inte fått lära mig allt än. Allt gick bra men jag kände mig stressad hela dagen och det var väldigt skönt när passet äntligen tog slut vid 17.
 
Efter en jobbig jobbvecka så var det helt underbart att få viga nästan hela min lediga fredag åt dans. Jag passade på att ta både treornas balett och den avancerade jazzklassen på SMU. På baletten körde vi en kort och koncis stång för att sen få mycket tid ute på golvet och mycket tid för hopp. Danshjärnan håller fortfarande på att vakna men det mesta gick bra och det var väldigt kul! Det är så oerhört värdefullt att vi får chans att gästa klasserna på SMU och särskilt baletten. Alice och Filip var också på plats vilket var kul! Efter lunchrasten var det dags för jazz och det var Anna Ståhl som var gästlärare. Hon är helt underbar och en av mina absoluta favoritlärare att ta klass för. Hennes klasser är tekniska och krävande men samtidigt fyllda med så mycket dansglädje. Jag har fått chansen att ta hennes klasser typ en gång om året sen jag började SMU och de har blivit lite som ett sätt att få ett kvitto på sin utveckling. Hon gör ofta långa koreografiska diagonaler som är krävande för både kroppen och huvudet. I ettan grät jag mig igenom hennes klasser för jag tyckte det var så oerhört svårt och jag la en enorm press på mig själv. Att då nu tre år senare kunna tackla dessa diagonaler helt utan panik, bara gå ut och ha kul, göra 1000 fel men det gör inget, det är en sån otrolig stor personlig vinst!
 
Alldeles hög på dansendorfiner tog jag mig hemåt sen och hade en lugn fredagsmyskväll. Det blev som sagt mycket jobb förra veckan och även hela helgen, dock var det ganska korta pass. På lördagen jobbade jag ett förmiddagspass på lagret och på söndagen ett eftermiddagspass i butiken. Den lediga tiden på helgen gick till att städa, laga mat, tvätta håret, läsa och öva sång. En ganska standard jobbhelg.