Vecka 35: Stressiga jobbpass, att-göra listor, och en spontan taco-spelkväll

Veckodagarna blir otroligt knasiga nu när jag jobbar så pass mycket men sällan är ledig på helgerna, dagarna flyter liksom ihop eller byter plats. Hur som helst så efter min lediga söndag var jag tillbaka på jobbet i måndags och det var dags för lagerjobb igen. Denna gång körde jag hela mitt pass på lagret och jag kände mig både mer förberedd och redo än jag var förra onsdagen. Vi var två på lagret till en början och det var mycket att göra. Jag fick lära mig hur jag levererar in nya varor och vi hade varsin walkie så vi sprang och plockade skor på varsitt lager. När Frida, som jag jobbade med sen gick hem var jag själv och då fick vi lagom nog en rusch typ resten av kvällen. Så jag fick springa bäst jag kunde, det gick ändå bra! Jag är helt okej snabb på att hitta skor och skicka upp dem men jag hann inte med mycket mer än det. Lagerjobb är slitigt och tungt men också omväxlande från att vara i butik och det kan vara skönt ibland det med.
 
I tisdags var jag uppe i butiken igen och var på stora sidan hela dagen vilket gick bra, dagen rullade på i ganska stadig takt. Jag jobbade inte stängning för en gångs skull och hade först tänkt att jag skulle hinna hem och tvätta efter jobbet men det blev ändrade planer då Ida skrev i klasschatten om att hon och Gustav och Arvid tänkte ha taco och spelkväll och det trumfar tvättider i alla lägen kan jag ju säga. Så jag åkte ut till Ida i västertorp direkt efter jobbet. Det var ett helt gäng som hade samlats där ute, några har jag ju hunnit träffa nu de senaste veckorna men Gustav, Alice och Adam har jag inte sett sen i juni så det var fint att ses igen! Vi lagade fiskpinne-tacos tillsammans allihop och trängde sen ihop oss alla 9 i kring Idas köksbord. Eller ja Filip fick sitta med utdragsskivan i en brassestol på hörnet men ändå haha. God mat, fina vänner och skratt så man nästan sätter i halsen. Jag vet inte hur många gånger jag grät av skratt bara under middagen. När vi ätit upp och kände oss klara gick vi till vardagsrummet och spelade Med andra ord och sen charader. Herregud så jag skrattade, det gick sen kanske inte så jättebra för mitt lag haha men kul hade vi! När vi spelat klart blev det lite lugnare och vi satt mest och pratade innan klockan började dra i väg och det var dags att åka hem. En riktig toppen kväll blev det, gud vad jag älskar mina vänner!
 
Onsdagen bjöd på mitt sista pass innan två dagars ledighet så jag hade i princip fredag hela dagen. Jag jobbade 13–20 och var på lilla sidan hela dagen. Det rullade på och det var nog ett av de mer lugnare passen jag har jobbat. Men det gjorde att jag fick lite mer tid att prata med och lära känna mina kollegor vilket är trevligt. Vi är ju många som är kulturmänniskor på olika sätt och det är härligt att kunna stå och diskutera till exempel skådespelartekniker när det är lugnt.
 
I torsdags och fredags var jag ledig och som vanligt så hade jag jättemycket att göra och hinna i kapp med. Eftersom jag missade min tvättid i tisdags fick jag kliva upp kl. 7 i torsdags och tvätta. Det var motigt när klockan ringde men skönt att väl få bort tvätten när jag väl var i gång. Inget hann torka ordentligt dock för att det var så mycket så jag fick sen försöka hänga upp allt i lägenheten. Hela mitt köksbord var fullt med underkläder haha. När jag var klar med alla tvätt bestyr åt jag lite lunch och åkte sen in till stan. Jag hade en gratis entré till Dansmuseet som gick ut just i torsdags så då var jag ju tvungen att passa på att utnyttja den. Jag har varit på dansmuseet förut men det var nästan 10 år sen nu så det var kul att få se deras nya utställningar. De hade en utställning om Rolf de Maré och Jean Börlin och deras Les Ballets Suédois. En svensk balettensemble som turnerade runt i Europa mellan 1920–1925. Det var väldigt intressant. Jag tycker det var mest spännande att läsa om deras liv och dansarnas upplevelser men det var också spännande att genom musik, dekorskisser och anteckningar få ett hum om alla föreställningar de gjorde. De verkade ha gjort enormt mycket nyskapande dans och det hade varit underbart att kunna se nåt av det, men dansen eller själva stegen är ju inget som är bevarat. Det dog med koreografen Jean och alla dansarna, det är både vemodigt vackert men även synd.
 
När jag kom hem igen tog jag tag i att dammsuga och fixade äntligen klart med allt i mitt badrum. Nytt duschdraperi och nya handdukar så nu är mitt badrum 100 nyanser av grönt, precis som det bör vara haha. Så fick jag i väg ett blogginlägg också, så sakta men säkert började jag komma i kapp med livet igen. I fredags fortsatte jag bocka av att-göra listan och det blev bland annat till att tvätta håret, måla naglarna, gå med källsorteringen, veckostäda och laga mat. Jag var i gång hela dagen men hann också med exakt allt vilket var så skönt!
 
Jag har sen jobbat hela helgen. Igår var jag rastis och hoppade runt i hela butiken och lagret under mina tre arbetstimmar. Det var väldigt mycket folk så det var en rätt stressig dag från början till slut. När jag var nere på lagret sprang jag vissa tillfällen runt med långa dragspel av lappar på skor jag skulle hämta och skicka upp. Det var ett kort pass men jag var helt slut efter all stress och min hud har ju börjat spöka igen. Den har varit nästan normal under sommaren men så har mitt antihistamin tagit slut och det har varit några stressiga pass på jobbet då blossar nässelutslagen ut igen. Stressrelaterade åkommor är verkligen jobbiga att dras med. Jag hade en lugn eftermiddag och kväll hemma sen, pysslade med lite CV grejer och sydde fast öglor så jag kan hänga upp mina nya ansiktshanddukar och avslutade sen kvällen framför Pitch Perfect som är en av mina favorit feelgood-filmer.
 
Idag jobbade jag 11–17, det var betydligt lugnare och jag var på stora sidan hela dagen. Det är alltid lite svårt att blogga om mina arbetsdagar i och med att jag liksom inte vill råka bryta policy om vad som jag får skriva om eller inte. När jag skrev om mina skoldagar kunde jag ju skriva om allt som hände men det blir inte riktigt på samma sätt nu. Därför kommer det alltid bli ganska vagt när jag bloggar om jobbet. Jag får helt enkelt försöka fylla min lediga tid med annat spännande att skriva om. Men det får bli nån annan gång då jag har en rätt lugn söndagskväll här hemma.