Vecka 34: Att behöva och villhöva, lagerjobb, teamkänsla, och en 70-tals film på utomhusbio

Jag började förra veckan med en helg. Eller ja det var fortfarande måndag och tisdag men eftersom jag jobbat lördagen och söndagen innan så blev det ju typ som helg och jag hade massor att stå i. Det är lite svårt med rutiner nu när mitt schema ändras hela tiden så det har blivit lite så att när jag väl är ledig så får jag försöka komma i kapp med allt igen. Det är inte hållbart i längden, I know men vi jobbar på det. Så starten på förra veckan gick i fixar-anda. Jag dammade, veckostädade, lagade mat, fixade med mitt nya duschdraperi och sorterade noterna som legat på mitt piano sen examen. Sen blev det en sväng in till Rusta och Jysk för att köpa några saker jag både behövde och villhövde och en sväng in till stan där jag egentligen bara åkte in för att gå och testa sneakers jag vill beställa men det blev även en liten second hand runda. Jag var också otroligt vuxen och hade ett rådgivningssamtal med mitt försäkringsbolag i.o.m. att jag har fått försäkring genom facket nu och jag inte riktigt fattar vad som jag behöver. Jag vet inte hur mycket klokare jag blev men jag litar på att (den väldigt norrländska) handläggaren kunde sin sak haha. Jag hann inte riktigt i kapp med hela att göra listan men det kändes ändå bra att kunna börja på en nästan ny kula innan jobbveckan drog i gång igen.
 
På onsdagen var jag alltså tillbaka på jobbet och detta pass skulle jag köra lager för första gången. Jag började uppe i butiken dock och var på stora sidan där jag inte varit så mycket men det kändes bra, jag har mer och mer koll och känner mig trygg även när det stundtals blev mycket folk. Nere på lagret sen fick jag köra 100% hämta beställningar. Det finns andra arbetsuppgifter på laget också men det är bra att börja med en i taget och beställningar är ju det som går först. Det tog en stund att lära sig hitta över allt men när jag började få ett bra hum flöt det på. Sista två timmarna på mitt pass var jag själv där nere och det blev ganska mycket så jag fick verkligen rivstarta, jäklar så jag fick springa. Det var stressigt men jag försökte hålla mig lugn hela tiden och undvika panik. När klockan slog 19 sen och jag fick gå hem var jag så sjukt trött och lite gråtfärdig men jag klarade det.
 
Torsdag och fredag sen jobbade jag lunch till stängning båda dagarna, två långa pass. Jag är inte riktigt van att jobba så långa pass så det tar på både kropp och knopp men jag antar att man vänjer sig ju längre tiden går. Det gick hur som helst bra att jobba. Det kändes som att jag gjorde bra ifrån mig som säljare och jag känner mig mer och mer trygg i butiken och med alla produkterna. Jag har väldigt fina kollegor också och jag börjar ändå känna teamkänslan vilket är kul. 
 
På torsdagen på kvällen efter jobbet var jag på utomhusbio i Tanto med Ida och Filip, så mysigt! min första utomhusbio för sommaren. De visade filmen En kärlekshistoria från 1970. Ingen av oss hade nån aning om vad vi skulle få se men den var verkligen en upplevelse haha. Det är Roy Andersson som regisserat och han är ju känd för att (iallafall på senare år) göra väldigt annorlunda filmer. Den här tror jag var hans första långfilm och det märktes att han hade tagit inspiration från europiska filmer från ungefär samma tid. Den var så långt i från Hollywood som går att komma i princip. Hur som helst så handlar den om två ungdomar som träffas och blir kära och i bakgrunden av deras kärlekshistoria så får man en inblick i livet hos deras mer eller mindre disfunktionella familjer. Den var knasig, dramatisk, vacker och väldigt rolig utan att försöka. Den följde inget klassiskt narrativ utan det var mer som en inblick i dessa människors liv under en sommar. Jag älskar sånt! Den var väldigt snyggt gjort och jag tyckte särskilt att det var intressant hur han jobbade med musiken och avsaknaden av den. Jag tror det verkligen är en perfekt film för utomhusbio för man behöver se den tillsammans med folk, få höra reaktioner och få reagera själv för att uppskatta den helt i all sin knasighet. Vi alla gillade den och jag är så glad att Ida föreslog att vi skulle gå!
 
Helgen sen skulle jag egentligen vara ledig men eftersom det var löningshelg så fick jag frågan om att hoppa in på lördagen och jag hade ändå inget annat för mig. Det var inte ett jättelångt pass men det var en galen dag, halva Stockholm skulle köpa höstskor just i lördags tror jag haha. Tiden flög i alla fall men vi fick jobba hårt.
 
På söndagen fick jag äntligen min lediga dag och passade på att bara vara ledig, i alla fall halva dagen. På eftermiddagen fick jag lov att vara lite mer produktiv och såg till att laga mat inför veckan, träna, samt tvätta håret och fixa med naglarna. Måla får jag göra sen men jag filade i alla fall till dem och tog bort mitt hemska avflagnade nagellack. Så jag fick en liten fräsch start inför den kommande veckan ändå.