Vecka 44: Novemberregn, dansglädje och impro-comedy

Första veckan i november var en bra vecka. Jag jobbade lagom mycket dvs. de timmarna jag faktiskt har på mitt kontrakt, jag fick dansa och pappa var på besök över helgen.
 
Måndagen började jag med ett besök hos Anette för att se hur det går med min rehab och även fast det har varit lite svårt att få in rehab träningen så hade det ändå hänt lite grejer, vi gick igenom alla övningar och jag fick nån ny. Efteråt gick jag och satt mig på ett kafé en stund och åt en second breakfast för jag skulle nämligen dansa. Det var Maria (som jag har haft på SMU) som höll i proffsklasserna på BA och jag hade ju några klasser kvar på mitt klippkort så då passade jag på att gå. Kroppen och särskilt mitt problem-lår gjorde lite ont men det var så kul att dansa. Det är skönt att känna att även fast jag inte har dansat så mycket som jag hade velat den här hösten så sätter rutinen och muskelminnet in direkt man kommer ut på diagonalerna. Det känns också bra att kunna ta dessa klasser helt prestationslöst, jag är där för min skull. Vi gjorde i alla fall en del diagonaler över golvet och hann med lite koreografi på slutet. 
 
Jag jobbade sen på eftermiddagen, snacka om kontrast. Det var också kort om folk på jobbet så jag åkte dit direkt efter klassen. Jag hann bara köpa lite mat på hemköp som jag åt och sen började jag jobba direkt för att hjälpa till. Jag jobbade lager och det var ändå okej även fast det var mycket. På tisdagen jobbade jag igen men 9–17 så då blev det ingen dans. Det var ett tungt pass, det kändes som jag stod upp till öronen i skor som jag inte hann ställa ut och det var inte en lugn stund. Jag var helt slutkörd när jag kom hem sen. Tack och lov var jag ledig sen onsdag, torsdag och fredag.
 
På onsdagen var jag inne och tog proffsklass igen. Vi var många i en rätt liten sal men det var en väldigt rolig klass. Många roliga diagonaler och en hel del hopp sen en korre på slutet. Jag levde mitt bästa liv. På torsdagen var jag uppe med tuppen och tvättade och i och med den tidiga uppgången så hann jag bocka av en hel del sysslor här hemma.
 
På fredagen kom pappa hit och som en klassisk Berggren var han här innan 11 haha. Förmiddagen gick mest åt till att han skulle hjälpa mig att sätta upp en list under mitt duschkar så vattnet inte rinner ut i hela badrummet, när det var klart köpte vi nybakat surdegsbröd på Lilla Bagis här vid tunnelbanan och så blev det en liten lunchfika här hemma. Vi hade tänkt åka in och fika nånstans inne i stan men vädret var ju inte alls på vår sida så då kändes det trevligare att vara kvar hemma och undvika ösregnet. Mot kvällen tog vi oss in till Söder i alla fall för vi skulle äta middag på en italiensk restaurang. Det var supergott sen tog vi oss vidare ut till midsommarkransen för att gå på Impro Comedy. I våras på kulturnatten var ju jag, Adam och Anna in och såg en kortare improshow och sen dess har jag varit sugen på att se en hel föreställning så nu var det dags. Det var samma format nu men i längre version där de improviserar utifrån en berättelse som en av dem berättar utifrån ett ord de får av publiken. Det blev väldigt många skratt, allt flyger såklart inte men mycket blir väldigt roligt och de är skickliga improvisatörer. Efter föreställningen åkte vi hem igen och spelade med i På Spåret och kikade på Back To the Future. En toppen-fredag! 
 
Jag jobbade på lördagen så pappa åkte hem på förmiddagen. Jag jobbade söndagen också och det var två helgpass dvs mycket folk och mycket stress. Men vi tog oss igenom. November är en mörk och grå månad så det är viktigt att greppa tag i de ljuspunkter som finns och jag fick ändå många förrförra veckan.