Vecka 20: Auditionlåtar, dans, sysslor, och sushi i gräset

Jag började nästan tvivla om det någonsin skulle hända men jag är i kapp igen på bloggen! Herre gud så svårt det har varit att prioritera att skriva under denna tid som har varit! Jag gillar ju att skriva och jag känner ofta att jag behöver få skriva av mig men jag har varit tvungen att prioritera annat samt att stressen också har gjort att jag flyr allt genom att scrolla tiktok i timmar. Det är samma som det var med Vine, jag har tydligen jättesvårt att slita mig från videoappar. Hur som helst, vecka 20! Det var en kort skolvecka och det tror jag vi alla behövde för det har inte varit lätt att hitta tid för återhämtning särskilt när det känns som man ligger efter med en massa saker.
 
Måndagen startade med att jag värmde upp och körde lite sångövningar sen var första lektionen balett. Vi fortsatte med den nya stången, den är ganska så snabb så vi fick mycket tid ute på golvet vilket var kul. Det känns bra att få go back to basic lite nu och köra tunga piruettövningar, det behövs. Andra lektionen var sen street, som jag tog mig igenom igen på ren disciplin. Efter lunch hade vi teater och nu var Jo äntligen tillbaka. Vi körde får-sten-varg och frys som uppvärmning, det var kul att bara få leka lite igen. Sen fick vi alla berätta om våra scener och läsa igenom dem för varandra. När teaterlektionen var slut hade jag bara min sånglektion kvar men den var också absolut sist på dagen. Det gjorde inte så mycket dock då jag fick tid att hitta nån bra låt. Till slut så blev det i alla fall Heaven on Their Minds från Jesus Christ, jag tänkte jag kör bara. Den är svintuff att sjunga, särskilt som tjej eftersom den är skriven för långa stämband men det gick ändå helt okej och det var kul att få belta lite igen. Det var ont om salar eftersom det repas för base-shower så vi fick ha lektionen inne i konferensrummet, de som var ute och promenerade på Jungfrugatan undrade nog vem det var som skrek konstant i 30 min haha…
 
Jag passade på att vara inne tidigt och köra sångövningar på tisdagen också, det känns bra att få in den rutinen igen. Dagen bjöd sen på jazz med Maria första lektionen. Vi körde mycket på diagonalen och jag hade det lite tufft självförtroendemässigt. Maria hade blivit inspirerad av Beyoncés show så vi körde mycket coola liksom afro-steg eller vad man ska kalla det och jag tycker det är så jäkla svårt vilket jag också skäms över. Det är jättedumt, jag vet men jag vill så gärna bara kunna släppa loss helt och skäms över att jag inte kan göra det till den utsträckning jag vill, det blir tufft mentalt. Jag tog mig igenom det i alla fall och tycker ändå jag lyckades vända lektionen till det bättre mot slutet. Nästa lektion var bara snack med Christina. Det var mest info om det som är kvar på terminen men vi pratade även lite arbetsliv och a-kassa och sånt. Sen passade vi på att ha ett eget planeringsmöte också inför att vi ska åka ner till Köpenhamn om två veckor. Efter lunch var det musik och Sanna var tillbaka! Vi hade ju henne ett block innan jul vilket var mycket uppskattat så det var så fint att få henne tillbaka igen och vi ska ha henne nu terminen ut på den här tiden på tisdagar. Vi pratade rätt mycket denna gång, vi fick berätta om praktiken på ACL, om hur vi upplevde arbetet med slutproduktionen samt lite tankar om audition och sånt. Det kändes väldigt bra att få prata av oss lite både om det bra men även om orättvisor och sånt som inte funkat, det är fint att ha nån lite utifrån som lyssnar och validerar oss. I slutet av lektionen var det några som hann sjunga också och bli coachade. Sist på dagen sen hade vi ensemble med Janne där vi gjorde klart Med ögon känsliga för grönt.
 
I onsdags tog jag sovmorgon från morgonövandet eftersom vi har hål andra lektionen så kunde jag öva då i stället. Första lektionen var sång med Lina och denna gång började vi med andningsövningarna det första vi gjorde sen körde vi på med lite sångteknik. Huvuddelen av lektionen var auditionträning så vi var några som fick sjunga för varandra och bli coachade av Lina. Jag var en av dem som sjöng, jag sjöng min go-to auditionsång för tillfället och det var jättevärdefullt att få lite coachning både i framförande och rent tekniskt. Det var också skönt för jag fick prata om mitt hjärnspöke med text som har varit tuff på mig hela året. Det känns bra att få prata om det och tröstande att det är vanligt och att det går att jobba sig igenom. Efter hade jag som sagt hål så jag passade på att sjunga och testa en massa låtar. Eftermiddagen sen var bara dans. Först var baletten med en snabbkörare av stången och massor med tid ute på golvet för både piruetter och hopp i mängder. Vi avslutade sen dagen med jazz med Maria och det var en intensiv klass. Vi gick direkt på diagonaler eftersom vi redan var varma från baletten. 60 minuter köttiga diagonaler och sen 30 minuter med korren där vi först la på lite nytt och sen körde om och om till lektionen var slut. Det gick bättre mentalt denna klass vilket var skönt men det är tufft och det känns lite som jag kämpar i motvind ibland. Efter skolan råkade jag fastna en stund och löste korsord med Alva, det är så trevligt liksom! Men sen åkte jag hem och tog helg.
 
De här fyra lediga dagarna var så efterlängtade! Det känns som att jag har haft tusen saker på min to-do-list i flera veckor och den bara växer och växer samt att jag också verkligen bara skulle behöva sitta stilla och ta det lugnt. I torsdags tog jag därför hela förmiddagen till återhämtning då jag åt frukost framför nyhetsmorgonen och sen satt och såg klart de sista avsnitten i White Lotus S2. Det var så skönt att bara få ta det lugnt och kika på tv utan att känna sig stressad över att jag hade behövt tiden till annat. På eftermiddagen sen hade jag en ren fix/städ/sortera/rensa ur dag. Det är inte alltid så kul men ack så nödvändigt. Jag sorterade och städade i skåp och lådor i köket samt i mina garderober i hallen. Jag rensade ut en massa saker jag av nån anledning spar på… typ skokartonger eller kartonger över lag… Sen var det dags att sätta i gång med tvätten och under tiden var jag i väg med lite källsortering samt tog äntligen tag i att göra rent avloppen i duschen och handfatet. Party-torsdag verkligen haha…
 
I fredags blev det en spontanare in till stan för att kika i en massa secondhand butiker med Nicole. Jag behöver fortfarande kläder till examen nämligen. Några kläder blev jag inte rikare men vi hade en väldigt trevlig dag på söder som avslutades med en sen sushi lunch i solen. Mycket mysigt! Jag fick sen inte gjort så mycket på kvällen i fredags och kunde inte hjälpa att igen känna mig lite stressad så igår var jag i nåt slags produktivitets mood hela dagen och bockade äntligen av allt som var kvar på att-göra-listan. Det var allt från att tvätta håret till att lyssna igenom och anteckna mina senaste sånglektioner samt att skriva inlägg till bloggen. Det känns skönt att kunna börja en ny vecka på en helt ny kula för första gången på mycket länge.
 
Idag var jag in till stan igen men denna gång själv. Jag var äntligen in till IKEA för att returnera den trasiga matlådan jag köpte för över en månad sen… bättre sent än aldrig I guess. Jag kikade lite i några butiker inne i gallerian sen men hittade inget speciellt. Mitt andra ärende för dagen var att gå och köpa min födelsedagspresent från Mamma och Pappa, en Kånken. Om det också tog mig en månad att hinna göra? absolut!... Jag var inne i Fjällräven butiken pinsamt länge och försökte välja färg, fyfan alltså jag och min jäkla beslutsångest. Jag hade först tänkt att jag skulle köpa en orange för att jag hade en i den färgen när vi gjorde Almstriden men sen blev jag osäker på plats för det finns så många andra fina färger. Till slut så blev det i alla fall en i färgen frost green, hej och hå, vi får se om jag hinner ändra mig igen… Efter unnade jag mig en lyxshake på max och tog en promenad i solen till tunnelbanan i gamla stan för att åka hem.
 
Eftermiddagen sen har jag spenderat i solen på balkongen, jag satt och skrev en översättning till en av mina auditionlåtar och jag hamnade i nåt slags hyperfokus för jag blev nästan klar. Det är väldigt kul att översätta! särskilt när det flyter på bra. Jag har några fraser kvar som var svåra men som jag hoppas dyker upp om jag tar en liten paus nu i nån dag. Nu på kvällen har jag lagat matlådor inför veckan och ska väl bara varva ner lite framför tv:n innan det är dags att sova. Jag är redo för en ny vecka, mer redo än på länge.