Vecka 19: Kraschlandning tillbaka i vardagen och gig med tyllkjol på huvudet

Man kan ju tro att vi, efter en 60+timmarsvecka skulle få i alla fall en liten sovmorgon på måndagen men inte på smu inte. Där kör vi i gång med balett kl.9 på morgonen på måndagen. Vi var ändå förvånansvärt många på plats, nästan alla. Även om vi alla kände oss lite som den katt-memen "Awake but at what cost". Eugenia var pigg i alla fall och vi körde en zumba och balettklass. Det var toppen! Efter hade vi street och jag gjorde den klassen på ren självdisciplin, street kommer tyvärr aldrig bli en favorit. Vi hade för första gången på flera veckor en lunch som var längre än 45min så vi passade på att spendera den ute på innergården i solen. Vi var sen bara in för ett kort videomöte med Jo för info om teaterlektionens upplägg sen gick vi ut igen och fortsatte jobba utomhus. Vi ska arbeta med olika scener, vi får välja själva, nu sista tiden. Sist på dagen sen hade jag sånglektion med Ceca, min första sånglektion på två månader. Det var toppen, jag passade på att få hjälp med en låt jag tänkt filma till en audition.
 
Tisdagen började även den med balett men för ovanlighetens skull hade vi Gunilla. Stackarn ska byta ut höften om ett par veckor men alltså den kvinnan är gjord av stål sen innan för hon ledde en hel balettklass ändå. Det var en kul klass och det var fint att få ha Gunilla så här en sista gång innan vi slutar. Efter baletten var det jazz med Maria och vi körde en ganska vanlig klass, teknik över diagonalen och sen lite korre på slutet. Det var skönt att få ha en vanlig jazzklass igen. Det blev ännu en lunch i solen och sist på dagen hade vi ensemble med Janne där vi sjöng Med ögon känsliga för grönt. På tisdagen var det också dags för tvåornas Comedy föreställning så efter skolan var vi ett gäng som först gick och kikade i lite secondhand-butiker och sen åt middag på EatNam innan det var dags att befinna sig på Intiman igen. Det var en supertrevlig eftermiddag och fantastiskt med vietnamesisk mat! Jag hade craveat det ett tag, de har en toppen curry på eatnam nämligen. Det var också fantastiskt kul att få se tvåorna (och gästande ettor) på scen! Vi har ju varit så djupt inne i vår RENT bubbla att, i alla fall jag, inte hade nån aning alls på vilka nummer de skulle kunna tänkas göra så det var väldigt spännande! De var så duktiga! Och vi satt och skrattade så mycket!
 
På onsdagen hade vi sång med Karolina Funke första lektionen, vi ska ha henne nu på onsdagsmorgnar terminen ut vilket jag ser fram emot. Vi sjöng inte jättemycket denna gång dock utan pratade om våra upplevelser av arbetet med slutproduktionen och så avslutade vi med andningsövningar. Det var nog där och då jag insåg hur dåligt jag har andats de senaste veckorna. Vi höll på i kanske en kvart för att hitta en aktiv andning som utvidgar mage och rygg och min spänningshuvudvärk som jag hade haft i en vecka släppte! Andning ändå hörrni! Viktig grej!  Efter lektionen hade jag hål så då hade jag bokat en sal för att spela in sång selftapes till en audition. Det gick… både bra och dåligt om man säger så… Till slut blir man ju nästan galen av sånt där… Jag åt min lunch ute i solen med de andra och sen hade vi balett med Eugenia. Vi körde bara balett denna gång och vi fick en ny stång bland annat. Sist på onsdagar har vi ju egentligen jazz med Maria men vi var några som tackat ja till ett gig för Base på stadshuset så då övade vi till det i stället. Materialet till giget är utdrag ur Base23 dansföreställning Drottning Kristina och numret som jag är med i är processionen. Det var över lag inte jättesvåra steg förutom i slutet som var en ren hjärngympa att få till rätt med armar och böj och streck och hittan och dittan. Men vi fick ändå till det okej till slut.
 
Torsdagen blev en tidig start då jag hade bokat en sal på morgonen. Jag skulle filma en dansvideo till selftapesen samt försöka filma lite akrobatik för att också skicka med så de får en bild av att jag kan sånt också. Den lilla kroppen kämpar på ändå haha men det var också mycket som jag gjorde på ren viljestyrka. Jag försökte få en salto på film men det var lite väl… kl. 8.30 på morgonen så jag fick ge mig efter tre tappra försök att landa snyggt. Skoldagen fortsatte sen med teater men vi jobbade själva så jag och Ida satt och översatte scenen vi valt att jobba med. Vi ska göra bråkscenen med kakan ur Bridesmaides. Det kommer bli toppen! Nästa lektion hade vi auditionsnack med Janne för Ceca var sjuk. Det var ändå intressant att få höra Jannes synvinkel på det hela, han är ju kapellmästare på Chinateatern och sitter med på alla deras auditions. Vi var även några som fick testa göra audition för varandra så jag passade på att sjunga, det kändes givande och bra att få lite feedback både från Janne men också från de i klassen som agerade "jury".
 
Efter lunch hade vi jazz med Gustaf, 100% fart och fläkt som alltid så att säga. Det var kämpigt men också väldigt kul att bara få dansa järnet. Vi gjorde en korre till Moves like Jagger och jag är ändå imponerad över mig själv hur snabbt jag tog upp korren även på de mer komplicerade och snabba bitarna. Svettiga som nån hade doppat oss alla i vatten satt vi sen på en föreläsning med fackförbundet Scen & Film som kom och pratade om arbetslivet och det dem gör och vikten av att vara med i facket som kulturarbetare. Det var toppen, det är mycket som man inte har koll på och det känns som en bra trygghet att ha nån som Scen & Film bakom sig. När vi slutat för dagen hängde jag med Ida och Gustav till J6 för att spela in lite mer selftapes. Jag kände mig inte helt nöjd med min andra låt och Ida ville ha hjälp att filma så då passade det ju bra att kunna hjälpas åt, sen är det ju mycket roligare att jobba tillsammans också. Nu var det bara dansen jag inte riktigt var nöjd med så på fredagsmorgonen åkte jag in till skolan tidigt igen och så hjälptes jag och Ida åt att filma dansen också så blev vi äntligen klara med alla våra selftapes.
 
Fredagen bjöd annars på stepp och balett men sen på lunchen tog vi vårt pick och pack och åkte till stadshuset för att giga. Vi var väl ungefär hälften av klassen som var med tillsammans med en massa dansare och dansarbarn från Base så det var rätt många ändå. Det var också första gången jag var inne i stadshuset och blå salen så det var häftigt i sig. Hur som helst så var det stress och panik direkt vi körde ett jättesnabbt genomdrag och det var verkligen inte det lättaste att helt plötsligt stå i en trappa och dansa. Jag skulle gärna behövt öva lite mer på plats men det fanns det inte tid för. Giget var alltså för KI som hade nån akademisk högtid, som jag förstod det så skulle det bland annat delas ut doktorander. Efter den stressiga genomköraren så fick vi lite paus så vi satt oss vid vattnet och åt glass, väldigt trevligt! Sen var det bara in igen för att sminka sig och klä ut sig i våra fantastiska kostymer haha. Ni kommer förstå vad jag menar när ni ser bilderna... Janne Schaffer var där och gigade också, han fick ju verkligen se en från sin bästa sida… haha. Själva giget gick sen katastrofalt för min del, jag fastnade i min mantel vid ett tillfälle och tappade balansen i vändningen i trappen så jag fuckade up armrörelserna. Jag skämdes så att säga… usch. Det var över snabbt i alla fall och vi var några som tog en promenad längst vattnet till gamla stan sen och tog tunnelbanan hem därifrån i stället.
 
På lördagen tog jag lite sovmorgon sen var jag uppe och tvättade håret och fixade lite hemma. Det var Bagis megaloppis så jag passade på att gå en sväng på det men annars var jag bara hemma och fixade med saker. Skrev lite blogginlägg, städade och lagade mat. På kvällen var det ju en av vårens höjdpunkter, närmare bestämt eurovision. Förra året var ju nästintill hela klassen här men i år trodde jag att jag skulle bli helt själv. Det var nog många som passade på att sitta ute i solen eller åka bort denna helg i år. I elfte timmen hörde i alla fall Adam av sig att han tänkte komma så det var jättekul! Det var en bra final också, helt okej låtar, bra produktion och sen såklart pricken över i, vi vann! När de sista poängen skulle delas ut stod både jag och Adam och hoppade framför tv:n haha.
 
Söndagen sen blev en till hemmadag, jag satt mest och skrev men passade också på att sola på balkongen och få in lite återhämtning inför ännu en skolvecka.
 
 


musikal - musikalartist - smu