Vecka 18: Tolvtimmarsdagar på teatern och RENT premiär!

Premiärveckan!! Och sista föreställningen veckan! allt i ett. Det är en kort men intensiv spelperiod haha. Vi var först på plats i skolan på måndagen. Vi hade ett eget rep med Over the Moon på morgonen och sen sångrepade hela klassen med Kerstin fram till lunch. Efter lunch var det dags att börja bära bord och rekvisita in i lastbilen så det kunde fraktas till teatern. Vi som inte bar saker packade ihop och fixade det sista med vår kostym sen tog vi allt med oss i IKEA-kassar, hoppade på tunnelbanan och åkte till Intiman. Det är alltid lika spännande att komma in och backstage på en teater. Intiman är ungefär samma size som Maxim men det var betydligt rymligare i logerna, kök och backstage generellt vilket var väldigt trevligt. Vi tog våra logeplatser och sen var det bara upp på sidoscen för att myggas på och börja soundchecka. Det tog sin lilla tid men när alla var klara så soundcheckade vi lite körstämmor och sen var det bara att börja köra igenom allt sakta men säkert från början. Scenen är lite mindre än vad vi övat med dörrarna men vi löste det mesta utan större problem. Det är programmeringen av ljudet som tar längst tid, ljus sätts under tiden. Micke Kratt som gör ljuset är en av de bästa i hela branschen så det är väldigt kul att få jobba med honom. Det är galet så snyggt det blir! Efter vi hade hållit på i några timmar var det middag och sen fortsatte vi nummer för nummer tills klockan slog 21 och det vad dags att åka hem för dagen.
 
Hela denna sista vecka var det 09.00-21.00 som gällde, det är långa och intensiva dagar men fördelen med att vara på Intiman är att jag inte behöver byta tunnelbana på morgonen vilket sparar tid så jag inte behöver kliva upp dödstidigt. Mina morgnar såg ut ungefär likadant hela veckan. Jag klev upp, fixade mig och åt frukost sen körde jag lite uppmjukande/stretch av kropp och röst innan det var dags att springa till tunnelbanan.
 
På tisdagen började vi där vi slutade dagen innan vilket var precis innan Today For You så det var bara att mygga på, kliva i tomteklänningen och klackarna och göra sig redo för att dansa. Det gick bra, tomteklänningarna är underbara men underkjolen får mig också att känna mig lite som att jag ska tävla i Toddlers and Tiaras haha. Dagen rullade sen på med paus för lunch och middag. Vissa nummer tar längre tid än andra beroende på hur mycket kör det är eller om det är väldigt många olika instick. Juleklockor #3 tog typ 3h haha… Men vi hann klart med hela akt1 innan kl. 21 ändå. 

Hela onsdagen kunde sen gå till akt2. Det är ju både en kortare akt samt att den har mycket färre "stora" nummer så vi hann klart på en dag. Allt flöt på bra under dagen, det var så klart lite dötid här och där men det kändes som att vi var mycket på scen ändå. När vi inte var på scen fick vi bland annat chans att testa våra klon-peruker, äntligen. Nämen det kommer bli så snyggt! På lunchen passade vi på att köpa glass och sitta på Odenplan. Det var flera gånger jag inte fattade varför folk glodde så mycket på en men det var ju för att alla hade sina myggor på-tejpade haha.
 
Efter 2 1/2 dagar på teatern var hela föreställningen ljud och ljussatt så på torsdagen kunde vi fokusera på lite mer specifika rep. Vi började dagen först med lite diverse rep. Saker som behövdes kollas på, bord som ska snurras i rätt timing och allt sånt sen körde vi ett genomdrag av hela akt2 innan lunch. Efter lunch körde vi sen två genomdrag av hela musikalen om jag inte missminner mig. Det var hur som helst en lång eftermiddag. Men det gick bra att köra igenom, vi är verkligen redo för publik.
 
Fredag och premiär!! Vi fick en timmes sovmorgon men den använde jag till att gå upp tidigt och tvätta håret, vilket är nåt man verkligen inte hunnit med under veckan. Dagen på teatern började sen med några sista små rep på sånt som vi märkte, på genomdragen dagen innan, behövdes kikas över en gång till. Förmiddagsrepen drog över lite så vi fick sminka, preppa, bubba och försöka slänga i oss lunch exakt samtidigt för att hinna klart till kl. 14 då det var dags för genrep. Vi hade ett helt gäng skolklasser och annat folk i publiken, genrepet var ju också vårt första publikrep så jag var lite nervös. Men publiken var toppen, bara massa teaterintresserade ungdomar och vuxna så vi fick väldigt fin respons. Genrepet i sig gick också väldigt bra, vi hade några småmissar här och där samt att jag råkade slå huvudet i ett av bordsbenen i öppningen haha… Det var hur som helst underbart att äntligen få ha publik, det behövdes verkligen. Efter var det middag och fix inför premiären på kvällen. Vi hade lite mer förberedelsetid nu vilket var tacksamt.
 
Tjugo minuter innan föreställningen var vi på plats ute i foajén och minglade med publiken och det var en hel del kända ansikten där ute, såklart mycket tvåor och ettor men också en del saknade vänner som bland annat Elin och Emma från Bjärnumklassen. Emma var ju och såg Wollter-redovisningen i höstas men Elin har jag inte träffat på nästan 3 år nu så det var så fint att ses igen. Jag hade också ett helt grabbgäng från gävlegympatiden som var på plats, gullisar! Av en lycklig slump så kunde nämligen alla komma, både Putte, Axel, Sebastian, och Zanfan. Vissa av dem har ju knappt träffat varandra(!) på flera år och nu stod de där alla samlade för att se mig på scen! Nämen mitt hjärta svämmar över! De är så fina! Vi hejade på alla vi kände sen så lät vi publiken mingla in till sina platser och vi satt oss på scenen. Vi började nämligen hela föreställningen med att sitta på scenkanten och det var mäktigt att sitta där och se en fylld Intiman, vi fick till och med applåder innan vi ens hade börjat.
 
Så hur gick det då? Jo! det blev en riktig pang-premiär! Jäklar vad vi körde! Och vi belönades med stående ovationer och en publik som nästan inte ville gå hem. Jag var så glad. Efter gick jag ut och pratade med alla som jag kände. Min pappas kusin, Anna, var där med familj vilket var jättekul! Hon var och såg Comedy också. Det är fint att få knyta lite mer kontakt med den delen av familjen som vi inte har träffat så ofta under åren. Förutom det så pratade jag med lärare som var på plats, snackade lite med Hans, kramades med Elin och Emma, och massor av tvåor och såklart även med mina gävlegrabbar. En eloge till gympaboysen ändå för ingen hade ens koll på RENT sen innan och de bara köpte det helhjärtat. Det är också lite kul för RENT har varit del av mitt liv så länge så det är härligt att få vara med när folk få uppleva den för första gången. Det var en mycket lycklig men trött Emelie som tog tunnelbanan hem sen.
 
Jag tog en välförtjänt sovmorgon på lördagen och hade en lugn förmiddag framför tv:n. Jag vet inte vad all tid försvann men vips så var det dags att äta, sminka sig och åka in till Intiman igen för sista gången. Vi körde en gemensam uppvärmning både kropp och röst sen var det en liten soundcheck innan vi blev fria till våra egna innan-föreställningen-rutiner. Jag var ju redan sminkad och klar men jag såg till att min rekvisita låg där den skulle och att min kostym var preppad och allt sånt så tiden gick ändå. Det kändes knasigt med tiden hela dagen, det var som att ens inre klocka hade fått spinn och det kändes nästan som att vi skulle köra matiné fast vi körde kl.19 precis som kvällen innan. Vi var igen ute och minglade innan föreställningen. Min familj var på plats på lördagen men om jag känner mamma rätt så stod hon och hängde på låset för jag såg inte dem alls ute innan i foajén haha. Men jag träffade på Louise och Emil som var där, toppenkul! samt Hanna från markisgänget, hon representerade även Stine och Maja då de inte kunde vara på plats. Nämen det var så fint att ses!
 
Andra aka sista föreställningen gick också bra. Det var lite "andra föreställningen-känsla" men det tror jag inte var nåt som publiken märkte. Några missar här och där men vi körde på med passion och power. Denna publik var också underbar, vi fick så mycket kärlek och stående ovationer, jag vet inte hur långt publiktacket blev men det höll på länge. Extra kul var också att Sarah Dawn Finer och Therese Andersson Lewis som var med i den svenska originalproduktionen satt i publiken! Sarah var ju med i castingprocessen och Terran har vi ju haft som lärare ibland men det var fint att få prata med dem efter men också att under föreställningen höra Sarahs skratt till våra fridansare i Over the Moon bland annat.
 
Jag började gråta redan i finalen när jag råkade se mig omkring på klassen och det höll sen i sig. Vi grät och kramades bakom scen och sen när jag gick ut i salongen så mötte jag upp Hanna som också började gråta haha och så hittade vi sen mamma och pappa som stod med Louise och Emil i folkvimlet i foajén. Det var fint att få stå och prata lite och Hanna fick äntligen träffa Nicole också. När jag hade pratat klart med alla och kramat hejdå var det dags att gå ner och byta om samt packa ihop allt för att ta med tillbaka till Base igen.

På Base väntade sen lite avslutningspartaj med bubbel och pizza. Det bjöds på fina tal av Johan, PM och Kerstin och det var en salig blandning av tårar och skratt. En toppen kväll med klassen och det kreativa teamet och ett fint avslut på denna intensiva period. Söndagen sen sov jag till lunch och spenderade dagen med att försöka återhämta mig så gott det gick haha.
 
RENT och slutproduktionstiden i sig har varit en upplevelse och jag har lärt mig enormt mycket om mig själv. Sen är det ett som är säkert så är det att jag är så utomordentligt tacksam över att ha fått göra detta tillsammans med dessa underbara människor som är min klass. Den kärlek och värme som finns är obeskrivlig. Tack!
 
 
Bilder från föreställningen tagna av Göran Wallgren:
 

RENT - SMU - Stockholm Musikalartist Utbildning - musikal - musikalartist