Vecka 17: Korvgrillning, spring pga SL, nya vintagekläder och impro på gibberish

Vecka 17 var vår sista vecka på skolan innan vi tog vårt pick och pack in på teatern. Det var en lite blandad vecka fylld av både små-rep samt större genomdrag, vi var även oturligt nog en hel del borta denna vecka, antingen pga. sjukdom, jobb eller auditiongrejer. På måndagen började vi dagen med att sjunga lite tillsammans med Kerstin och vår kapellmästare Janne. Sen hade vi ett eget rep på alla övergångar och sånt nu när mycket behövde lösas då många var borta och efter lunch körde vi ett genomdrag. Jag tror det var tänkt att vi skulle köra igenom hela men det kreativa teamet valde i stället att köra ett genomdrag med mer av ett cleaning fokus så vi hann bara igenom första akten.
 
På tisdagen cleanade vi La Vie Boheme hela förmiddagen och sen efter lunch fortsatte vi att jobba med PM men med Today for You. Det var ett rätt tungt rep men mycket väntan för oss kloner men också för att mina allergier om det är pollen eller damm eller båda was kicking my ass så det var svårt att hålla koncentrationen uppe när det kändes som en sandstorm i ögonen. Vi tog oss igenom i alla fall och när vi var klara fick vi gå in och sjunga med Kerstin där vi fick ut de sista stämmorna till I Should Tell You och What You Own. Innan vi gick hem för dagen sen fick vi äntligen testa våra klon-tomtekläder, väldigt spännande!
 
På onsdagen var jag inne tidigt och värmde upp på morgonen innan vi började, välbehövligt som alltid. Vi skulle börja dagen med två rätt fysiska nummer, Santa Fe och Contact så det kändes bra att vara lite mer uppvärmd. Det gick bra att cleana och det känns som att numren faller på plats mer och mer. Efter lunch var det Juleklockor #3 som skulle cleanas och sen sist på dagen körde vi ett genomdrag av akt2. Det var fortfarande lite folk som saknades så vissa förflyttningar och sånt var utmanande men det gick bra.
 
Denna onsdag var inte vilken onsdag som helst utan också Idas 30årsdag! Så efter skolan var vi ett helt gäng som tog oss till Smeduddsbadet för att fira, bada och grilla korv. Sommarvärmen hade ju som sagt övergivit oss så det var ett tappert gäng som ändå badade, vi andra höll oss till grillen i stället. Anna visade prov på sina gamla scout kunskaper och tände elden och jag och Nicole hejade på, haha. Det var en jättemysig och trevlig eftermiddag trotts kylan. Fint att få fira Ida på sin stora dag!
 
Torsdagen bjöd på en helvettesmorgon tack vare kära SL… Jag hade mitt läkarbesök på hud på morgonen och hade i vanlig ordning tagit tunnelbanan i god marginal men det hjälpte ju inte alls när det är signalfel och vi fastnade i Skärmabrink… Jag hade ingen lust att missa mitt läkarbesök som jag väntat på så länge och ännu mindre lust att behöva betala för uteblivet besök så jag fick ta ett blixt beslut och hoppade av och sprang från Skärmabrink till Gullmarsplan. Jag hade ingen aning om det fanns nån annan grön linje som gick därifrån men var helt enkelt tvungen att chansa. Tack och lov så gjorde det, det och jag hann precis med. Det var svettiga minuter på färden mellan Gullmars och Slussen ifall den skulle få åka hela vägen men det fick den och jag hann med mitt byte på slussen och var framme vid tekniska högskolan 09.12, mitt läkarbesök var alltså 09.20 på Sophiahemmet. Jag kutade upp från tunnelbanan och lyckades hitta rätt bland alla husen och var framme med typ 2 min till godo… Hej och hå, mina stressnivåer var farligt höga om man säger så… Läkarbesöket gick sen jättesnabbt och jag fick antihistamin utskrivet så nu får vi se om det hjälper mot nässelutslagen eller inte.
 
Jag tog mig till skolan efter och hoppade direkt in i sångrep. Vi repade sen lite diverse inne i salen och efter lunch körde vi ett genomdrag av hela musikalen både akt 1 och akt 2. Nu var alla på plats igen, alla förutom Filip som fortsatt var sjuk stackaren så Nils fick hoppa in och alla Filips grejer i första akten fick vi lösa emellan oss. Efteråt hade vi notes i smu-rummet så det blev en lång dag. Men det gick bra.
 
Fredagen kan ha varit den här rep-periodens tuffaste dag mentalt. Medan alla som hade roller fick vara i väg och sjunga med bandet så var vi i ensemblen kvar på skolan för att repa själva. Att repa själva var inte det lättaste heller då det hela tiden saknades folk, men vi försökte vårt bästa. Det var en tuff dag psykiskt, jag förstår verkligen att vi inte kunde sitta med i replokalen hela klassen men det kändes väldigt tråkigt att missa en sån upplevelse bara för att man råkar vara en av dem som inte fick en huvudroll. Den här rep-perioden har varit stundviss tuff mentalt och det blir väldigt tydligt hur viktigt det är att man tränar det mentala. Men också att man ibland får känna sina känslor också.
 
På lördagen åkte jag in till stan och mötte upp Bella och Elin för en shoppingtur. Vi var alla ute efter nånting till examen, det var dock bara Elin som hittade men det var en toppen trevlig dag hur som. Vi var bland annat på den nyöppnade pop-up butiken vid Sergels torg där de säljer helt oanvända vintagekläder från 40 fram till 70-talet allt från Butikskedjan Erikssons Damekipering. Vi fick köa ett tag innan vi kom in men där inne var det en dröm för en vintage älskare som jag. Jag blev till slut en 70-tals jeansklänning rikare och jag är så nöjd. När vi var klara åkte jag hem för att äta lite middag och byta om sen tog jag mig in till söder för att möta upp David, Norea, Jirran, Anna och Ida för vi skulle gå på improshow på gibberish. Hela föreställningen framfördes alltså på hittepåspråket gibberish haha. Jag var lite tveksam till en början men det blev väldigt roligt ju mer tiden gick så jag är glad att jag hängde på.
 
Söndagen sen blev bara en rätt lugn fix dag hemma. Jag lagade mat och kikade på många avsnitt av White Lotus. Nu skulle vi äntligen in på teatern och det kändes verkligen på tiden!