Vecka 16: Min födelsedagsvecka - videoinspelning, genomdrag, kalas och improshow

Vecka 16 och min födelsedagsvecka var kommen! Och mina sista dagar som 27 åring spenderades med massor av RENT rep. Hur som helst så började vi veckan med en toppen-balettklass. Vi var inte alls många på plats då det var rep parallellt men det gjorde inget för då hade Eugenia mer tid åt oss var och en, vilket är lyxigt. Vi började med att köra igenom golvstyrkan sen lite stretch och så avslutade vi med att köra stång. Jag och kroppen mådde så bra efteråt, det var underbart att få dansa. Efteråt hade vi rep på La vie Boheme allihop med PM. Han skulle styra upp B-delen nu när vi äntligen har borden klara. Det är inte jättemycket koreografi men vi fick en tydligare ram på Vad vi gör och När, så det kändes bra. Sen var det lunch och vi flydde ut på innergården för att försöka lapa åt oss så mycket sol det bara gick innan det var dags att gå ner i källaren igen. Efter lunch fortsatte vi repa med PM men gick nu in på Kontakt istället, det numret skulle också cleanas till och så övade vi på lyften i slutet så de kändes säkra nu med borden, vi hade ju bara bänkar senast. Så avslutade vi dagen sen med att köra Over the Moon några gånger tills vi blev utkörda av balettbarnen. Det har varit lite rörig fram till nu så det var skönt att verkligen få det cleanat så att man har koll på när vi gör vad och hur. Det kommer vara ett utmanande nummer överlag då Alva sjunger fritt och får improvisera och vi dansare måste vara alerta och lyssna på hennes fraseringar och sånt men det blir en kul utmaning.
 
Eftersom vi blev utkörda i förtid så började vi tisdagen med att köra igenom Over the Moon innan hela klassen kom och det var dags att köra genomdrag av akt2. Vi jobbade nummer för nummer med akt2 resten av dagen. Så det blev en hel del väntetid inne salen för oss i ensemblen, akt2 är ju som sagt inte alls lika ensembletungt. Vi tog oss igenom allt i alla fall så nu är hela materialet utstageat. Efter skolan var det dags att filma trailern för föreställningen. Först var vi några som åt middag på max sen tog vi oss till blackboxen på St. Eriks gymnasium. Vår eminenta trailergrupp hade fixat så bra med allt från lokal till idé till storyboard till filmutrustning och professionell kameraman. Vi andra behövde bara dyka upp i vår kostym så körde vi igång. Vi filmade lite olika sekvenser både i grupp och enskilt och sen var vi klara, en trevlig eftermiddag!
 
På onsdagen hade jag en sal bokad på morgonen vilket alltid är trevligt så jag kunde värma upp kroppen och rösten lite mjukt inför dagen. Morgonen gick sen åt till sångrep. Vi började med att repa sista juleklockor vi hemlösa som var på plats sen kom resten av klassen in och vi körde What You Own. Resten av tiden hade folk fått önska lite vad som behövdes repas och just denna gång var det inget som jag var med i så då passade jag och några till på att gå på tvåornas balett. Det var toppen! Man var visserligen lite på standby hela tiden ifall man skulle behövas för rep men vi kunde faktiskt vara med på hela klassen både stång, golv och diagonal, väldigt tacksamt och roligt! Efter lunch dammade vi av akt1 igen, eller det var i alla fall planen. Vi har ju aldrig kört akt1 med de riktiga dörrarna och dörrarna är väldigt centrala i själva öppningsnumret, Rent, och blir en stor säkerhetsaspekt. Så resten av eftermiddagen fick helt enkelt gå till att lösa numret rent logistiskt. Jäkla vilka kämpar vi är alltså! Jag ska inte ljuga om att jag vara nära att tappa det flera gånger. Till slut fick vi till det i alla fall och det var glädjerop och high fives över allt haha. När jag kom hem sen satte jag igång med det första förberedelserna inför mitt födelsedagskalas, en klassisk banankaka blev det och den blev faktiskt riktigt bra, de är lite svåra att grädda exakt lagom nämligen men jag tyckte jag lyckades.
 
Torsdagen började med rep på What You Own. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så fick vi ju en koreografi till det numret som faktiskt inte blev av sen och detta tillfälle var alltså där vi fick ändringen. Numret fick nu en helt annan approach och även fast det var kul att dansa så känns det här nya mycket bättre för numret i sin helhet. Efteråt fortsatte vi med genomdraget av akt1 och det gick betydligt smidigare nu. Det var ju ett tag sen nu så vi körde igenom allt men det gick ändå bättre än jag trodde, det var mest smådetaljer som föll bort men annars så kändes det bra. Vissa nummer var med lättlösta logistiskt än andra men vi tog oss igenom hela akten innan dagens slut. Efter skolan, på kvällen var det ren bakstuga hemma hos mig, när jag försökte mig på att laga mat samt baka två sorters småkakor samtidigt haha. Det gick både bra och dåligt... Gaffelkakorna blev bra men jag råkade nästan bränna en sats kolaknäckkakor. De blev goda men hårda vilket var en sorg så jag gjorde helt enkelt en sats till och den gången blev de mycket bättre tack och lov.
 
Fredagen började med uppsjungning med Kerstin sen körde vi ett första genomdrag av hela musikalen. Akt1 innan lunch och akt2 efter. Micke Kratt som ska ljussätta hela föreställningen var på plats och filmade allt så att han skulle ha lite koll. Själva genomdragen gick bra, bättre än jag trodde med tanke på att det som sagt var ett tag sen vi repade akt1 ordentligt. När vi slutade sen passade jag och Nicole på att ta vara på eftermiddagssolen så vi gick och köpte glass och satt oss sen i solen på Dramatentrappan. Nämen det var så härligt! Vi höll knappt på att komma därifrån haha. Men jag var tvungen att åka hem så jag kunde fortsätta med bakningen. Denna kväll blev det smältande ögonblick och så förberedde jag en födelsedagstårta.
 
Lördag och min födelsedag!! Gästerna skulle dyka upp runt 14 så jag ägnade förmiddagen med att fixa det sista. Städa lite, handla, sminka mig och hitta en bra outfit samt dekorera tårtan och blåsa upp ballonger. Adam dök upp lite tidigare så då fick han hjälpa mig med ballongerna. De andra gästerna började rulla in och vi fikade och sen blev det kubbspel på gräsmattan bakom huset. Mitt lag kan ha presterat allra sämst nånsin när vi inte fick ner en enda kubb på hela omgången haha men jag hade väldigt roligt och det tror jag alla andra också hade. När vi spelat klart gick vi in till mig igen för att äta tårta. Det var en så mysig dag! Det var ju inte bara min födelsedag dagen till ära utan även kulturnatten så när kalaset var klart åkte jag, Anna och Adam in för att gå på improshow lite spontant så där. Det var på teater presens har jag för mig att det hette och det var verkligen toppen roligt! Jag skrattade så mycket och det är riktigt kul att se riktiga impro-proffs jobba på scen.
 
Jag hade en helt fantastisk födelsedag och jag är så glad och tacksam till alla som kom och firade mig! Ni är underbara och det betyder så mycket!
 
På söndagen sen var jag bara hemma och fixade med saker inför den kommande veckan, sista veckan på skolan innan vi flyttade in på teatern.