Vårkänslor, kulturupplevelser, spontan yoga och spontan bio

Så, det sista ”lovet” har nu varit, eller ja självstudieveckan, men eftersom vi går i trean och allt fokus nu framöver kommer ligga på slutproduktionen så har vi väldigt få uppgifter. Mer läsa manus och göra lite research. Som jag skrev i förra inlägget så har fokus till stor det blivit att ta det lugnt och vila upp mig. Det var också lite den uppmaning jag fick av min sjukgymnast senast. Jag var in till skolan en sväng i måndags dock och övade eller ja, mest rörde lite på mig, körde lite golvstyrka och stretchade samt sjöng i en timme. Det var trevligt, kul att bara få sjunga en massa också bara för kul.
 
Det har blivit mycket tid hemma den här veckan vilket har varit skönt. Det har varit så mycket nu i slutet så många saker här hemma har blivit lite eftersatta. Så jag har städat, organiserat, gjort rent avlopp, gå med källsorteringen, tagit hand om mina växter, sorterat ut kläder och hunnit skriva en massa här på bloggen. Jag har också hunnit med lite selfcare som att fixa med naglarna, måla en ny nail art, göra en ordentlig hårmask etc. Det kanske inte låter som det roligaste lovet precis men det har varit en lättnad att se min långa attgöra-lista som har växt till sig under ett tag nu bara bli mindre och mindre tills den försvann helt.
 
Jag hade en ACL denna vecka i tisdags, vilket gick bra. Trevligt att få träffa lite vänner igen efter att ha varit själv i några dagar.
 
I onsdags var mamma på besök. Vi började dagen med en fika på Älskade traditioner, ett 50-tals fik som jag och Jossan var på i somras som nu öppnat igen. Kul med tema-fik och gott fika! Sen begav vi oss till dagens första kulturella upplevelse nämligen vårsalongen på Liljevalchs. Jag har aldrig varit där förut men det var väldigt intressant. Vårsalongen är ju en salig blandning av modern konst från alla möjliga olika konstnärer. Vissa verk gillade jag mer än andra men det var kul att gå runt och kika på allt och att läsa om verken. Det var otroligt fint väder i onsdags så när vi var klara promenerade vi hela vägen in från Djurgården till Nybroplan. Vi hade egentligen inget mer planerat för dagen men när vi ändå var i närheten av Hallwylska museet så passade vi på att gå förbi och då visade det sig att de hade fri entré just på onsdagar så vi gick in. Mamma hade varit där innan för en massa år sen men det här var första gången för mig och det är verkligen en häftig våning att gå runt i! Jäklar vilka rum och salar och samlingar av allt från tavlor till porslin. Det hade varit häftigt att gå en guidad visning nån gång men just denna gång fick det räcka med att läsa på infobladen. När vi kände oss klara inne i stan åkte vi ut till mig igen och lagade middag innan det var dags för mamma att ta tåget hem igen. Det var en supermysig dag!
 
Jag har som sagt spenderat en hel del tid hemma men jag har också gjort några väldigt spontana aktiviteter helt utan att lämna Bagis. Först i torsdags så var jag av en slump inne i Bagis-gruppen på Facebook och ramlade då över ett inlägg om ett gratis yogapass på kvällen. Jag var lite velig om jag skulle gå eller inte men typ en kvart innan det skulle börja så bestämde jag mig och promenerade dit. Det var ett toppenpass, alldeles lagom och hon som höll i det var jätteproffsig. Det var lite nervöst och lite så där svenskt stelt när jag ändå försökte kallprata lite med nån innan haha men passet var bra och jag går gärna dit igen om hon lägger ut fler gratispass.   Min andra spontana aktivitet var jag att i fredagskväll var på bio på folketshus. De visade Triangle of Sadness, en film som jag tänkt se jättelänge så då passade det ju jättebra att promenera över dit och få se den på bioduk. Jag blev lite förvånad men jag gillade den faktiskt! Jag såg The Square för inte så längesen och avskydde den så jag var lite rädd att det skulle bli lite samma nu. Ruben Östlund är ju kungen av dålig stämning och är det nåt jag inte klarar av så är det dålig stämning på film. Men den här gick bra av nån anledning, den var underhållande, chockande men stundvis rolig. Satiren slog verkligen rätt. Spy-scenen var a bit much så jag fick kolla bort lite men ja det var en underhållande film som man inte riktigt visste var den skulle gå.
 
Jag ska inte sticka under stolen med att jag börjar bli lite uttråkad så här mot slutet av veckan. Jag är verkligen inte van att vara helt ledig, det är nästan så att jag måste skaffa mig ännu en hobby eller nåt. Jag har även fått brottas med lite ångesttankar, det var ett tag sen men de har en tendens att komma tillbaka särskilt på typ ensamma fredagskvällar, kvällar då det känns som att, att sitta hemma själv är nästan skämmigt. Sen är spiralen igång, det är svårt ibland och jag strugglar som mest när jag tappar mitt sammanhang, när jag inte träffar människor varje dag. Det är så lätt att råka isolera sig själv.
 
I alla fall, igår så spenderade jag förmiddagen med att spela in selftape, underbart, we love a good selftape. Man behöver ju aldrig ett kamerastativ så mycket som i dessa stunder. Jag fick alltså, på mitt köksbord stapla två skokartonger + ett smyckeskrin + mitt knivställ och sen balansera telefonen mot min största kökskniv för att få en bra vinkel… Det gick okej i alla fall haha. På kvällen sen var Nicole och Ida här och kikade på Mello och Dragrace Sverige, mycket trevligt!
 
Idag hade jag igen inget att göra så då fick det bli en sväng in till söder. Jag har tyckt att det har varit så oerhört jobbigt att gå i affärer på sistone. Jag blir överväldigad och stressad och det är så djävulskt mycket folk jämt men jag har nog kommit fram till att jag bara avskyr att shoppa på Drottninggatan. Ju länge jag bor här desto mer undviker jag Drottninggatan med brinnande passion. Inte bara att det är så mycket folk att det knappt går att andas, jag upplever också att personalen i affärerna är mycket otrevligare. Hur som helst så kikade jag i lite butikerna på Götgatan och hittade en tröja på Monki och en toppenbra sommarjacka secondhand på Weekday. Bra och lagom shoppingdag. Nu har jag lite tråkigt hemma igen men ska försöka bara vila i det för imorn är vi tillbaka i skolan igen och nu börjar snart slutspurten på riktigt.