Vecka 28: Rutiner, inleveranser, kvällsdopp och rosa naglar

Nu är vi då alltså inne på jobbdelen av denna sommar och det är väl ungefär det jag ägnade mig åt förra veckan. Det känns helt okej att vara i gång dock, ju oftare jag jobbar desto enklare är det att komma in i rutiner och känna sig säkrare på allt på jobbet.   I måndags var jag ledig dock och var bara hemma och tog det lugnt och fixade med saker sen började jobbveckan på tisdagen. Då hade jag hoppat in på ett stängningspass ute i Farsta. Jag har aldrig varit i den butiken innan och i och med att tunnelbanan inte går ut till Farsta nu under sommaren så var jag lite fundersam på hur jag skulle ta mig ut dit. Allt var dock lugnt då det gick en buss från Skarpnäck. Arbetspasset gick sen bra, det tar en stund att navigera sig i en ny butik, hitta var allt är och sånt men det var en ganska lugn kväll så jag kände mig aldrig stressad. Jag märkte också hur mycket jag verkligen uppskattar att annars inte jobba i en butik inne i ett köpcentrum, att få in naturligt ljus utifrån som jag får i Ringen-butiken är guld.
 
Tillbaka på hemmaplan på Ringen i onsdags och egentligen skulle jag ha haft stängningspasset men jag och min kollega Elin bytte så jag tog öppningen i stället. Det var bara skönt då fick jag öva mer på öppningsrutinerna samt att jag fick en ledig kväll. Dagen rullade sen på utan större problem, jag hade några situationer som jag inte visste hur jag skulle lösa men då ringde jag bara till nån av de andra butikerna och frågade om råd, det är verkligen toppen att vi kan göra så och hjälpa varandra. När Elin kom in så fick vi leverans av varor så då gick resten av passet till att packa upp och leverera in, vilket verkligen tar sin lilla tid. Jag slutade sen vid 16 och åkte hem och tog tag i tvätten och sjöng lite i tvättstugan som sig bör, men förutom det var kvällen ganska händelselös.
 
Torsdagen hade jag stängningspasset och hade väl nån tanke om att jag skulle utnyttja tiden på förmiddagen till att göra vettiga saker men… det här med att skapa nya rutiner utan nån yttre påtryckning är svårt. Om jag inte MÅSTE kliva upp en viss tid för att göra mig klar och åka i väg så har jag så svårt att motivera mig själv att kliva upp. Det är nåt jag kommer behöva öva mig på om jag ska klara av frilansarlivet. Jag fick undan lite disk och vek tvätten från gårdagen i alla fall innan jag åkte in till jobbet. Jobbpasset sen gick bra, jag gick massor med rundor ner till soprummet med allt skräp från leveransen. Det blir mycket kartong och plast som ska återvinnas sen fortsatte dagen med att göra klart inleveransen tillsammans med alla andra vardagliga butikssysslor.   
 
I fredags hade jag mitt sista pass för veckan och jag öppnade igen. Det var en ganska vanlig dag och förutom att sälja och hjälpa kunder så passade jag på att fylla på i butiken och städa vid kassadisken. Dagen rullade på och när jag slutade vid 16 passade jag på att ta vara på det äntligen lite finare sommarvädret. Jag promenerade ner till bryggan vid Årstaviken och tog ett dopp och satt mig där en stund i solen innan jag åkte hem för att laga middag och ha en liten selfcare-kväll. 
 
Jag har sen varit ledig hela helgen och försökt hålla mig så upptagen som möjligt så jag inte ramlar ner i ett mörkt hål av mina egna tankar. Jag har haft det lite tufft så den här sommaren. Tur att jag hade en del att göra då i alla fall. Städa, dammsuga, fixa naglarna, måla nail art, tvätta håret, lösa korsord och så blev det ett kvällsdopp i Flaten också i lördags. Lite ensamt men bättre att fylla dagarna så än med ändlöst scrollande.