Vecka 27: Solo på museum, regnig fika, och fira med choklad våffla

Ännu en sommarvecka förbi, min sista arbetsfria på ett tag nu. När alla andra går in i semestertider så är det jag som kliver på. Vemodigt men på ett sätt också lite skönt att få nåt att fylla dagarna med.
 
Veckan som varit har varit oerhört lugn och ganska ensam. Till slut så fick jag nog av att sitta hemma i alla fall, bara för att ingen kan ses så kan jag ju inte sitta hemma och rulla tummarna i all framtid. Jag menar man bor ju ändå i huvudstaden då ska det väl finnas saker att göra. Så kom jag och tänka min tid i Paris och hur jag alltid gick på museum så fort jag inte visste vad jag skulle spendera en ensam dag med. Så sagt och gjort!
 
I tisdags var jag in på Stadsmuseet. Det är gratis och ligger väldigt bra till där vid slussen så det passade mig perfekt. Det var väldigt intressant att få lära sig mer om Stockholms historia. Jag hade ju inte speciellt bråttom heller så jag tog min tid och kollade på allt och läste alla skyltar och sånt. Sen i torsdags så skulle jag egentligen träffat Nicole men hon kände sig krasslig. När jag ändå var vaken och fixad för en dag på stan så passade jag på att åka in och gå på Strindberg museet. Förutom en vanlig museiutställning så innefattar också museet hans sista lägenhet som är bevarad och restaurerad som den såg ut när han bodde där. De hade en allmän visning kl. 13 så jag tänkte jag skulle gå på den.
 
Det var bara jag där… haha. Jag hade till och med skyndat mig lite på vägen dit för jag tänkte en sån visning kanske blir full men nej, nej. Det var jag och museiguiden, som visade runt enbart mig genom museet. Jag har ju egentligen inte alls nån vidare koll på Strindberg mer än att jag har sett några av hans pjäser och läst nån monolog så jag hade mer tänkt att liksom kunna stå och lyssna lite i bak i nån grupp, haha den planen sprack så att säga. Det var hur som helst väldigt intressant, det är tydligt att de jobbar hårt med att visa en mer nyanserad bild av Strindberg än bara en bråkig, stroppig, kvinnohatare som lite är det som kommer upp i mitt huvud när jag hör hans namn. Det var spännande att höra lite andra aspekter men samtidigt så var Strindberg en man av sin tid och jag kommer för alltid tycka att det är oerhört tråkigt att kvinnliga dåtida dramatiker som typ Alfhild Agrell har glömts bort för att män i samhället och kulturen genom alla tider har haft en tendens att bara lyfta fram andra män.
 
Förutom dessa museibesök så har jag försökt fylla ut min tid med att träna lite, söka jobb, lösa korsord, gå promenader, lyssna på ljudböcker och se massa filmer. Bara denna vecka har jag sett Jennifers Body, Interview with the Vampire, Promising Young Woman, Crazy Rich Asians, Don’t Worry Darling och Elvis. Hon har legat i så att säga haha. Av alla dessa var Promising Young Woman min favorit. Alla andra var bra men inte så mycket mer.
 
Några korta ord om varje
Jennifers Body: Bra och kul men önskar att regissören hade haft friare tyglar.
Interview with the Vampire: Spännande, Tom Cruise är väldigt bra, förvånansvärt homoerotiskt (utan att vara det) för att vara en så pass gammal film.
Promising Young Woman: Bra, rolig, toppen karaktärer och ett oväntat slut!
Crazy Rich Asians: Enkel romcom, underhållande.
Don’t Worry Darling: Okej bra men den hade sån potential som föll platt tyvärr. Harry Styles var tyvärr inte bra heller, ingen kemi.
Elvis: Visuellt snygg men på toook för lång! Plus att alla vet att Elvis förhållande med Priscilla var grooming… vi kan inte fortsätta sopa det under mattan.
 
Mot slutet av veckan fick jag äntligen träffa lite vänner. I fredags var jag och fikade med Emmy på Långholmen, det var så mysigt! Vi hade lite otur med vädret men tack och lov så lugnade det ner sig. Vi var på Stora Henriksvik, ett kafé i ett stort gammalt gult hus med tillhörande prunkande trädgård. Jag kan tänka mig att det är fullt där när vädret är fint. Fika utbudet var lite halvhjärtat dock. Hur som helst så satt vi oss ute på verandan och fikade och pratade. Sen var det tydligen nån liten spelning där och då vi ville sitta och prata så tackade vi för oss. Vi promenerade ner mot vattnet i stället och tog oss sen vidare tillbaka in till Hornstull igen. Det var en kort men trevlig liten eftermiddagsfika!
 
Sen igår jobbade jag. Jag hade öppningspasset så det var inte en så lång dag och det var ganska lugnt. Efter jag slutat mötte jag upp Jossan för att fira hennes födelsedag. Vi var och fikade på Älskade Traditioner och åt varsin chokladvåffla med chokladglass och jordgubbar, hur gott! Vi hade för övrigt inte sett på nästan ett år så vi hade mycket att prata om. Det var supertrevligt! Jossan är ju verkligen min OG-fika kompis, vi var ju och lunchade med tillhörande fika minst en gång i veckan förut när vi båda bodde i Gävle. Är det nåt vi kan så är det att fika! Det var en så mysig eftermiddag och förhoppningsvis dröjer det inte ett år tills vi ses igen.
 
Nu börjar jobbsommaren.
 
 
Film - Stockholm - sommar